RealVarenavn:

2019 CH ROMASSAN ROSE Bandol, Domaines Ott (600cl)

Billede zoom:
Billede:
0112503_OTT_Chateau_Romassan_Rose
Navn:
 1. Varenr.:
  01125031965
 2. Årgang:
  2019
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  600,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
25%
Betinget procent:
25%
Navn:
Cinsault
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Grenache
Procent:
55%
Betinget procent:
55%
Navn:
Mourvedre
 1. Anbefales til:
  Fisk, Grill, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Domaines Ott består af tre forskellige og selvstændige ejendomme: Château Romassan i AOP Bandol samt Château de Selle og Clos Mireille i AOP Côtes de Provence. Vi tilbyder med stor fornøjelse vinene fra alle tre ejendomme.
  Allerede i 1912, da Marcel Ott overtog ansvaret for familiens dengang to slotte udviste han stor respekt for naturen og sine medmennesker med følgende mantra: Alt som er tilsat jorden eller vinen ender i forbrugerens krop. Ingen bør lege med andre folks helbred . I praksis betød hans overbevisning, at man fx udelukkende skulle bruge organisk gødning på vinmarkerne og at man skulle gære vinen med druernes egne naturlige gærceller samt modne vinen på træfade.

  I 2004 overtog Champagne Louis Roederer hovedparten af Domaines Ott - dels for at sikre firmaet en langsigtet fremtid, dels for at fastholde positionen som den mest prestigiøse producent i Provence. I dag er vinmarkerne dyrket efter biodynamiske principper med brug af naturlig gødning og produkter, som er godkendte til økologisk dyrkning. Mellem vinrækkerne får græs, blomster og vilde planter lov til at vokse og er med til at opretholde den rette biologiske balance i jorden.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  BANDOL
  small-arrow
  1. AOC Bandol er et af de absolut mest anerkendte vindistrikter i Provence, beliggende mellem Marseille og Toulon. Selve distriktet breder sig omkring byen Bandol og på en håndfuld andre kommuner i området. I Bandol producerer man både hvide, rosé'er og rødvine, og for de to sidstnævnte er en bestemt drue afgørende, nemlig Mourvèdre (min. 50%). Er man fan af rød- eller rosévine lavet på denne druesort, kan man ganske enkelt ikke undgå Bandol. Ingen andre steder i verden giver jordbundsforhold og klimaet bedre vækstbetingelser til denne ellers ret vanskelige drue.
  Château Romassan ligger midt i distriktet Bandol, i den vestlige del af Var departementet. Undergrunden her består hovedsageligt af mergel, sandsten og kalkaflejringer. Dette, kombineret med områdets ganske særlige klima med masser af sol og varme, men også kølige vinde fra Middelhavet, giver gunstige forhold til vindyrkning. I dag råder man over 70 ha. vinmarker på Château Romassan, med Mourvèdre, Cinsault, Grenache og Syrah.

  Det giver en meget aromatisk, kompleks og harmonisk rosévin. Coeur de Grain er først ret blød og frugtrig i munden, med sprøde toner af citrusfrugter og hvide ferskner, men ret hurtigt udvikler den en struktureret og krydret smag, med nuancer af friskplukkede røde bær, som er klassisk for Bandol rosé og især for Ott. Den efterlader en vedvarende og harmonisk eftersmag.

  Dens sprødhed og rene stil gør den perfekt til fisk eller fjerkræ i sauce, eksotiske retter med skaldyr eller kalv. Den bør ikke serveres for kold - 10-12 grader er den ideelle temperatur.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Wine & Spirits 90/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Jeb Dunnuck 92/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Robert Parkers The Wine Advocate 91/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Vinous 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Enthusiast 93/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Spectator 90/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021 /
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020 /
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 5.499,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar