RealVarenavn:

2020 GASSAC CLASSIC ROSE IGP, Herault, Mas de Daumas Gassac

Billede zoom:
Billede:
0251603_Moulin de Gassac_Classic Rose
Navn:
 1. Varenr.:
  02516032035
 2. Årgang:
  2020
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Cinsault
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Grenache
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Fisk, Gris, Grøntsagsretter, Pasta, Aperitif, Fisk, Gris, Grøntsagsretter, Pasta
  Beskrivelse:
  I 1970 var familien Guibert på udkig efter en vinejendom i det sydfranske, og søgningen endte ved en smuktbeliggende vingård i Gassac-dalen tilhørende familien Daumas. De tilkaldte en af deres bekendte, Henri Enjalbert (berømt geolog fra Bordeaux universitet) for at lave jordbundsanalyser, der nærmere kunne belyse ejendommens potentiale. Resultatet af Enjalberts analyser var særdeles opmuntrende, da det viste sig, at området havde et ' helt idéelt og enestående terroir til produktion af Grand Cru vine '.

  Guibert-familien købte stedet i 1972 og døbte det 'Mas de Daumas Gassac'. Målet var klart: Der skulle produceres vin, der satte helt nye højder for, hvad Languedoc kunne præstere på vinfronten! Betaget af de naturlige, økologiske dyrkningsteknikker, man havde praktiseret på gården i mange år forinden, besluttede de at fortsætte ad samme vej. Endvidere fulgte man Enjalberts anbefaling om at plante Bordeaux-druesorterne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Gassac
  small-arrow
  1. Allerede i 780 blev de første vinmarker anlagt langs åen i dalen Gassac i Hérault området i Languedoc. Initiativtageren var dengang en af Karl den Stores nærmeste, St. Benoit dAniane. Ret hurtigt fik Gassac dalen med det enestående kølige, lokale klima stor berømmelse for sine unikke vine. Dalen bærer Appellationen IGP St Guilhem-le-Désert Cité dAniane.

   En kuriositet i Gassac-dalen er i øvrigt de ca. 40 forskellige druesorter, som findes. Flere af dem på upodede prephylloxera vinstokke med druer, der stammer fra Israel, Portugal, Schweiz, Armenien, Madeira m.fl. Nærmest et museum!
  Førpris:
  Førpris: DKK 99,00

  DKK 79,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar