RealVarenavn:

2020 MAS MOMENTOS MOSCATEL ØKO IGP Tierra de Castilla, Cosecheros

Billede zoom:
Billede:
0631062_very_fine_vinos_moscatel_mas_momentos
Navn:
 1. Varenr.:
  06310622035
 2. Årgang:
  2020
 3. Land:
  Spanien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  11,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Moscatel
 1. Anbefales til:
  Ost, Aperitif, Frugter, Frugttærter
  Beskrivelse:
  Det er familien Matínez-Bujandas, som i 1951 grundlagde vinfirmaet Cosecheros y Criadores. Siden 1889 har 5 generationer i familien dyrket og produceret vin, først i Oyón-Álava i Rioja (hvor man i dag ejer Finca Valpiedra og Viña Bujanda), og senere i Castilla-La Mancha - dels med Finca Antigua (DO La Mancha), dels med Cosecheros y Criadores (IGP Vinos de la Tierra de Castilla). I 2008 købte man også vinmarker i hvidvinsområdet Rueda og grundlagde dermed vingården Finca Montepedroso.

  Cosecheros y Criadores - som betyder noget i retning af "Vindyrker & Vinmodner" (Growers and Agers på engelsk) har specialiseret sig i vine fra IGP Vinos de la Tierra de Castilla-klassifikationen - dvs. vine i en billigere klasse, som giver fuld valuta for pengene. Vinene i denne serie laves på druer, som dyrkes på Finca Antiguas 421 ha. vinmarker.
  Website:
  1. Vino de la Tierra de Castilla fik sin status som Vino de la Tierra - niveauet lige under den spanske DO-klassificering - i 1999. Distriktet dækker en stor del af regionen Castilla-La Mancha syd for Madrid, og omfatter især de vinmarker, som ligger uden for DO-områderne. Som flere af de forholdsvis nye spanske vindistrikter, har det gennemgået en kæmpe kvalitetsudvikling de seneste år, takket være store investeringer og et nyt syn på områdets potentiale.

   Selv om fastlandsklimaet i området giver nogle af de varmeste dagtemperaturer i Sydeuropa, er nætterne ret kølige pga. de højtbeliggende marker, hvilket giver vine med mere finesse og aroma. Rød- og rosévinene laves primært på Tempranillo (Cencibel), Bobal, Garnacha og Monastrell, men også Cabernet Sauvignon, Syrah og Merlot bliver anvendt. For de hvide er druerne Macabeo (Viura), Verdejo og Airén de vigtigste, suppleret med bl.a. Chardonnay, Sauvignon Blanc og Moscatel.
  De økologiskdyrkede Moscatel-Morisco druer (Muscat Blanc à Petits Grains) hentes fra vinmarker på Finca Antigua i La Mancha. De er høstet primo september, mens de stadig har god syre og friskhed. Mosten gæres på temperaturregulerede ståltanke, og processen standses ved afkøling efter 24 dage, så vinen bevarer en del af sin sødme. Aftapningen foretages efter få måneder på ståltank, for at bevare vinens aroma og friskhed.

  Vinen har en flot, citrongul farve og er stadig let perlende i sin ungdom. Den meget aromatiske og umiddelbare duft byder på nuancer af jasmin, hvide ferskner, abrikos og en smule akacieblomst. Med iltning opdager man også toner af anis og muskatnød. Man møder nogle af de samme nuancer i smagen, som er sødmefuld, velouragtig og frisk. Vinen slutter meget kompleks og charmerende. De 57 g./l. restsukker kan fornemmes, men vinen virker samtidigt meget appetitvækkende. Til aperitif, tapas eller til det japanske eller indiske køkken. Den er også perfekt til frugtsalater eller frugttærter. Prøv den også til blåskimmeloste.
  Førpris
  Førpris: DKK 99,00

  DKK 79,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar