RealVarenavn:

2016 BANYULS BLANC ASPHODÈLES Domaine Madeloc (50cl)

Billede zoom:
Billede:
0230002
Navn:
 1. Varenr.:
  02300021625
 2. Årgang:
  2016
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  50,0cl
 2. Alkohol:
  16,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Grenache Gris
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Dessert, Frugter, Is, Kage
  Beskrivelse:
  Domaine Madeloc består i dag af ca. 22 ha. vinmarker fordelt på flere parceller i Banyuls og Port-Vendres kommunerne. For nogle år siden blev Pierre Gaillard, producent i Nordrhône, opmærksom på denne pragtfulde ejendom beliggende nær ved Madeloc-tårnet (hvoraf dens navn), et af områdets mest yndede udflugtsmål. Den tidligere ejer var blevet dræbt ved et tragisk bilulykke, og hans hustru ønskede ikke at fortsatte driften alene. Gaillard købte det meste af ejendommen (fruen beholdte dog en lille andel) og vinmarkerne, som er beliggende dels i det flade land tæt ved havet (i en højde af kun to meter o.h.), dels længere væk mod baglandet i en højde af 300 m. Jordbundsforholdene varierer en del, men man finder hovedsageligt et stort indhold af skiffer og glimmer i form af småsten blandet med ler og sandholdig jord.

  Det er i dag Pierre Gaillard og den tidligere ejer, som styrer produktionen på Domaine Madeloc.Et kæmpe anlægs- og beskæringsarbejde blev sat i gang for at ændre strukturen i vinrækkerne og for at beskytte de parceller, som er særligt udsatte for Tramontane-vinden. F.eks. er en del af de vinstokke, som var anlagt i gobelet systemet (små buske), blevet anrettet som espalier for bedre at beskytte klaserne mod vinden og give planten en større overflade mod solen. Her kan Pierre Gaillard bruge de mange års erfaring, han har samlet med formning af vinstokke i det barske landskab, han kender fra det nordlige Rhône.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Banyuls
  small-arrow
  1. Banyuls og Collioure området ligger i Roussillon og udgør den sydligste spids af Frankrig - langs Middelhavets kyst mod øst, umiddelbar før byen Cerbère ved grænsen til Spanien. Fra flade områder langs vandet længere nordpå bliver landskabet efterhånden mere bjergagtig med Pyrenæerne i baggrunden.

   Distriktet er kendt for sine Vins Doux Naturels-hedvine (tilsat brandy - samme teknik som ved fremstilling af portvin) i AOC Banyuls. Almindelige hvid- eller rødvine bærer AOC Collioure, som er navnet på en lille kystby nær ved havnebyen Port-Vendres.
  Asphodèles er lavet på Grenache Gris, som dyrkes lidt væk fra havet, bag ved landsbyen Banyuls. En undergrund af skiffer og en god eksponering mod sol giver en perfekt modning. Her får Grenache en ret speciel aroma af vilde blomster, som f.eks. Asphodèle (Asphodel) klassisk i dette område hvorfra vinen henter dens navn. Jordbundens løse struktur tillader rødderne at hente næring dyb i jorden en fordel i tørre perioder, som er hyppige i Banyuls. Det giver generelt friskere og mere delikate vine.

  Druerne bliver høstet manuelt, tidligt på formiddagen for at sikre en køligere gæring. Druerne bliver presset direkte ved ankomst til kælderen og mosten gennemgår en naturlig bundfældning, inden selve gæringen bliver sat i gang på tank ved brug af druernes egen gærceller.

  Når restsukkerindholdet er nede på 90 g./l. standser man gæringen ved at tilsætte en neutral brændevin, en klassisk proces for Banyuls-vine. Vinen bliver modnet i 12 mnd. på barriques af fransk eg (15% nye).

  Banyuls Blanc Asphodèles har en flot, gylden, blank farve. Duften afslører betagende aromaer af vilde blomster, citrusfrugter, appelsinskal, mango og ferskner. Smagen har en fantastisk, frisk og liflig frugtsødme, med en struktureret, mineralsk finish, som gør vinen både kompleks og charmerende. Perfekt som aperitif eller til alle desserter med frugter: tærter, frugtsalater, sorbet. Prøv den også til souffleer, creme og risdesserter gerne med vanilje.
  Førpris:

  DKK 199,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar