RealVarenavn:

2015 LATE BOTTLED VINTAGE PORT Ramos-Pinto

Billede zoom:
Billede:
0660211_ramos_pinto_lbv
Navn:
 1. Varenr.:
  06602111535
 2. Årgang:
  2015
 3. Land:
  Portugal
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  19,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Diverse
Procent:
2%
Betinget procent:
2%
Navn:
Sousão
Procent:
28%
Betinget procent:
28%
Navn:
Touriga Franca / Francesa
Procent:
62%
Betinget procent:
62%
Navn:
Touriga Nacional
Procent:
3%
Betinget procent:
3%
Navn:
Tinta Barroca
 1. Anbefales til:
  Dessert, Fuglevildt, Lam, Ost, Råvildt
  Beskrivelse:
  Ramos Pinto har i mange år været en af de mest anerkendte producenter af portvin, og da det franske champagnefirma Champagne Louis Roederer i 1990 overtog ejerskabet af firmaet, gav det på mange måder et nyt og fremtidssikret grundlag for den fortsatte drift. Der blev bl.a. iværksat en modernisering på flere fronter, men der blev også taget beslutning om at udvide porteføljen af vine, så den også kom til at indeholde såkaldte stille-vine (bordvine).

  Et af Ramos Pintos helt store aktiver er de 4 Quintas (vingårde), som firmaet råder over Quinta do Bom Retiro, Quinta da Urtiga, Quinta dos Bons Ares og Quinta de Ervamoira. Til produktionen af bordvinene i serien Duas Quintas (to vingårde) er det druer fra de to sidstnævnte Quintas, der anvendes.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Douro
  small-arrow
  1. Ca. 90 km. fra floden Douros udmunding i Atlanterhavet starter Dourodistriktet, godt beskyttet mod havet af en ca. 1400 meter høj bjergkæde i nord-sydgående retning. Derfra og til den spanske grænse består undergrunden af flere forskellige typer jordbund, hovedsageligt skifer men også smuldrende granit, en blanding som giver de bedste muligheder for vindyrkning. I 1675 fik vinene fra Douro for første gang det navn, som stadig er gældende, nemlig Porto. Navnet kommer selvsagt af, at vinene blev afskibet fra byen Porto. Et fantastisk eventyr hvor både engelske, hollandske og tyske købmænd kom til at sætte deres præg og var med til at gøre vinene verdensberømte.

   I dag bruges de fleste druer som dyrkes i Dourodalen stadig til portvin, men også til hvid- og rødvine (bordvine) i Douro DOC/DOP (Denominação de Origem Protegida). Mange af disse vine er i dag ganske fremragende og fortjener langt større opmærksomhed end de retteligt får - stadig lidt i skyggen af portvinene!
  I vækståret 2014-2015 faldt der betydeligt mindre regn end i de foregående år. En kold og tør vinter blev efterfulgt af et usædvanligt varmt forår, præget af høj varme i maj og juni, som speedede det hele op i vinmarkerne. Heldigvis var der gode vandreserver i jorden fra året før, og de kolde nætter sommeren igennem sikrede en stabil og langsom modning. Derfor fik man druer, som havde en god aromatisk koncentration og en fin balance mellem sukker og syre.

  Late Bottled Vintage 2015 er lavet af Touriga Nacional (62%), Touriga Francesa (28%), Tinta Barroca (3%) og Sousão (2%) samt diverse druesorter fra ældre vinstokke på Quinta de Ervamoira og Quinta do Bom Retiro. Efter endt gæring og tilsætning af brændevinen er vinene modnet i Ramos Pintos kælder i Vila Nova de Gaia, primært på træfade af 15.000 l. Det endelige blend er sammenstukket i maj 2019, og LBVen er aftappet i oktober samme år. Vinen er hverken varme-/kuldebehandlet eller filtreret dette for at bevare den sarte frugt.

  I LBV 2015 finder man en særlig intens, mørk, dyb farve, dog stadig med et blåligt skær i sin ungdom. Duften er meget aromatisk med nuancer af jordbær, hindbær og kirsebær samt charmerende toner af lavendel og krydderurter til sidst. Smagen er både meget frugtrig, kødfuld og struktureret med masser af nerve og sprødhed. Man finder både nuancer af røde bær, men også mørkere og mere krydrede toner af sorte bær (bl.a. brombær), chokolade og tobak. Den slutter med god harmoni og let røgede nuancer af cedertræ. Vinen passer til vildt eller lam, og er perfekt til ostesoufflé, fåreost, blåskimmeloste og desserter med chokolade.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Robert Parkers The Wine Advocate 93/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  This is another super LBV from a producer who has a habit of making terrific ones.Mark Squires
  Visual Score:
  Decanter World Awards Gold/ Medal
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Enthusiast 91/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020 /
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 199,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar