RealVarenavn:

CREMANT DE BOURG. BL. DE BLANC Perle d'Ivoire, Louis Bouillot

Billede zoom:
Billede:
0912032_bouillot_cremant_blanc_de_blancs_brut_perle_ivoire
Navn:
  1. Varenr.:
    09120320035
  2. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
10%
Betinget procent:
10%
Navn:
Aligoté
Procent:
90%
Betinget procent:
90%
Navn:
Chardonnay
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Fisk, Skaldyr, Sushi
    Beskrivelse:
    Vinhuset Louis Bouillot blev grundlagt i 1877 i Nuits-Saint-Georges, og lige fra begyndelsen valgte man at specialisere sig i mousserende vine. Louis, den ældste søn i familien, var stærkt inspireret af Champagnedistriktet og den største fortaler for den type vine. Hans passion for kvalitet var legendarisk i Bourgogne. Han blev hurtigt kendt for at udvælge de bedste vins de base til sine crémant-vine, men også for at eksperimentere under vinificeringen i forsøget på at forbedre enhver betydende del i fremstillingsprocessen.

    Igennem årene har Louis Bouillot været kendt som en af de mest seriøse og bedste crémant-producenter i Bourgogne. I 1997 blev firmaet opkøbt af vinhuset Boisset, som tilførte såvel kapital som teknisk kunnen, hvilket det dengang 120 år gamle vinfirma havde brug for. De to familier Bouillot og Boisset, som begge var kendte for innovation og kvalitet, var et perfekt match!

    Vejen til en god crémant starter i vinmarkerne, og siden 2004 har Louis Bouillot indgået langtidskontrakter med op til 100 drueleverandører i Bourgogneområdet, med henblik på at definere de bedste dyrkningsmetoder og finde de mest egnede parceller til bestemte druer eller bestemte typer crémants.

    Louis Bouillot ejer 20 ha. vinmarker, som man naturligvis selv dyrker, men huset yder også rådgivning og hjælp til ejerne af de 180 ha. marker, hvorfra man køber druer. Hos Louis Bouillot har man således ansat en viniculteur, som er bindeled mellem firmaet og drueleverandørerne med henblik på at sikre den højeste druekvalitet.
    Website:
    1. Det var nærliggende at benytte Bourgognes klassiske druesorter Chardonnay og Pinot Noir - de samme druer, som er basis for produktion af Champagne-vine - til at producere mousserende vine i Bourgogne. Det var i hvert fald, hvad man gjorde midt i 1800-tallet i Nuit-St.-Georges og ikke mindste i Côte Chalonnaise. I en periode, hvor man oplevede besvær med at afsætte "almindelige" hvide og røde Bourgognevine, var nye varanter velkommen. I mange år oplevede man faktisk mousserende vine fra Bourgogne som "Bourgogne Mousseux" og endda "Meursault Mousseux" eller "Pommard Mousseux", før det, vi i dag kender som Crémant de Bourgogne, kom til.

      Officielt fik Crémant de Bourgogne (Blanc eller Rosé) sin egen Appellation (AOC) i 1975, med krav om druesorter (Chardonnay, Pinot Noir men også Aligoté, Melon, Sacy og Gamay), produktionsarealet (Bourgogne/Beaujolais, Yonne, Côte-d'Or, Saône-et-Loire og Rhône), vinificering (Méthode Traditionelle, min. 9 mdrs gæring på flaske). De fleste producenter af Crémant de Bourgogne findes stadig i dag omkring Nuit-St.-Georges i Côte de Nuits og Rully i Côte Chalonnaise. Det siger sig selv, at stilen og kvaliteten afhænger meget af producenterne, deres kunnen samt kvaliteten af de druer eller de "Vins de base', de anvender i processen. Crémant de Bourgogne findes som Brut (tør) eller Demi-Sec (halvtør).
    Perle d'Ivoire, Blanc de Blancs laves på Chardonnay (90%) og Aligoté. Chardonnaydruerne kommer dels fra Maconnais, hvor druerne giver god fedme og blødhed til vinen og fra Yonne (Auxerre), hvor man får friskhed og nerve fra. Gæringen på flaske varer i min. 12 måneder.

    Blanc de Blancs har en flot lysgylden farve og en god mousse med fine, vedvarende bobler. Duften er meget aromatisk, med nuancer af vilde blomster, citrusfrugter og hasselnødder. Smagen er velouragtig, med lidt rugbrød og tone af ferskner og blommer. En klassisk Crémant til festlige lejligheder og til gastronomi. Restsukker: 12 g./l.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Guide Hachette 2/ Stjerner
    Kort vinbeskrivelse:
    Coupe de Coeur (topplacering).
    Visual Score:
    International Wine Challenge
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    International Wine Challenge Silver/ Medal
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Mundus Vini
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 210,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar