RealVarenavn:

CREMANT DE BOURGOGNE BRUT ØKO Chateau de Sassangy

Billede zoom:
Billede:
0913002
Navn:
  1. Varenr.:
    09130020035
  2. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Chardonnay
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Pinot Noir
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Drinks, Fisk, Skaldyr
    Beskrivelse:
    Det smukke middelalderlige Château de Sassangy ligger i det sydlige Côte Chalonnaise nær Montagny (Buxy). Familien Musso, som ejer slottet med sine 280 hektarer park, skov og landbrugsjord, gik i 1979 i gang med en omfattende beplantning af vin (i dag 50 ha.), både til hvidvine, rødvine og Crémant de Bourgogne - som er en specialitet fra netop Côte Chalonnaise. Lige fra starten gik man i gang med en økologisk dyrkning på hele ejendommen, både for vinene og for andre landbrugsprodukter. Vinene er i dag alle certificeret af Ecocert og AB (Agriculture Biologique).ægteparret Jean og Geno Musso er kendte i området for deres perfektionisme og deres passion for kvalitet. Den økologiske produktion af Aligoté, Chardonnay og Pinot Noir til deres Bourgognevine foregår i kommunerne Montagny, Mercurey og Santenay. Druerne vinificeres på slottet, hvor man råder over det mest moderne udstyr i nyindrettede lokaler. Vinene og Crémant'en modnes på slottets oprindelige kældre, hvor både temperatur og fugtighed er perfekte.
    Website:
    1. Det var nærliggende at benytte Bourgognes klassiske druesorter Chardonnay og Pinot Noir - de samme druer, som er basis for produktion af Champagne-vine - til at producere mousserende vine i Bourgogne. Det var i hvert fald, hvad man gjorde midt i 1800-tallet i Nuit-St.-Georges og ikke mindste i Côte Chalonnaise. I en periode, hvor man oplevede besvær med at afsætte "almindelige" hvide og røde Bourgognevine, var nye varanter velkommen. I mange år oplevede man faktisk mousserende vine fra Bourgogne som "Bourgogne Mousseux" og endda "Meursault Mousseux" eller "Pommard Mousseux", før det, vi i dag kender som Crémant de Bourgogne, kom til.

      Officielt fik Crémant de Bourgogne (Blanc eller Rosé) sin egen Appellation (AOC) i 1975, med krav om druesorter (Chardonnay, Pinot Noir men også Aligoté, Melon, Sacy og Gamay), produktionsarealet (Bourgogne/Beaujolais - Yonne, Côte-d'Or, Saône-et-Loire og Rhône), vinificering (Méthode Traditionelle, min. 9 måneders gæring på flaske). De fleste producenter af Crémant de Bourgogne findes stadig i dag omkring Nuit-St.-Georges i Côte de Nuits og Rully i Côte Chalonnaise. Det siger sig selv, at stilen og kvaliteten afhænger meget af producenterne, deres kunnen samt kvaliteten af de druer eller de "Vins de base', de anvender i processen. Crémant de Bourgogne findes som Brut (tør) eller Demi-Sec (halvtør).
    Crémant de Bourgogne fra Château de Sassangy laves på Chardonnay (70%) og Pinot Noir fra slottets egne økologiskdyrkede vinmarker fra det sydlige Bourgogne. Gæringen på flaske (Méthode Traditionelle) varer i min. 12 måneder.Da det er druen Chardonnay, som dominerer i denne Crémant, er det friskheden, frugtkarakteren og finessen, som dominerer. Pinot Noir bringer en god struktur og kødfuldhed. I det hele taget en meget harmonisk og charmerende mousserende vin, med små, vedvarende perler og en lang, appetitgivende eftersmag.Brug den som aperitif men også til diverse skaldyrs- eller fiskeretter.
    Førpris:

    DKK 199,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar