RealVarenavn:

CREMANT DE BOURGOGNE BRUT Perle de Vigne Grande Res., Louis

Billede zoom:
Billede:
0912002
Navn:
  1. Varenr.:
    09120020035
  2. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
2%
Betinget procent:
2%
Navn:
Aligoté
Procent:
35%
Betinget procent:
35%
Navn:
Chardonnay
Procent:
2%
Betinget procent:
2%
Navn:
Gamay
Procent:
60%
Betinget procent:
60%
Navn:
Pinot Noir
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Drinks, Fisk, Skaldyr
    Beskrivelse:
    Vinhuset Louis Bouillot blev grundlagt i 1877 i Nuits-Saint-Georges, og lige fra begyndelsen valgte man at specialisere sig i mousserende vine. Louis, den ældste søn i familien, var stærkt inspireret af Champagnedistriktet og den største fortaler for den type vine. Hans passion for kvalitet var legendarisk i Bourgogne. Han blev hurtigt kendt for at udvælge de bedste vins de base til sine crémant-vine, men også for at eksperimentere under vinificeringen i forsøget på at forbedre enhver betydende del i fremstillingsprocessen.

    Igennem årene har Louis Bouillot været kendt som en af de mest seriøse og bedste crémant-producenter i Bourgogne. I 1997 blev firmaet opkøbt af vinhuset Boisset, som tilførte såvel kapital som teknisk kunnen, hvilket det dengang 120 år gamle vinfirma havde brug for. De to familier Bouillot og Boisset, som begge var kendte for innovation og kvalitet, var et perfekt match!

    Vejen til en god crémant starter i vinmarkerne, og siden 2004 har Louis Bouillot indgået langtidskontrakter med op til 100 drueleverandører i Bourgogneområdet, med henblik på at definere de bedste dyrkningsmetoder og finde de mest egnede parceller til bestemte druer eller bestemte typer crémants.

    Louis Bouillot ejer 20 ha. vinmarker, som man naturligvis selv dyrker, men huset yder også rådgivning og hjælp til ejerne af de 180 ha. marker, hvorfra man køber druer. Hos Louis Bouillot har man således ansat en viniculteur, som er bindeled mellem firmaet og drueleverandørerne med henblik på at sikre den højeste druekvalitet.
    Website:
    1. Det var nærliggende at benytte Bourgognes klassiske druesorter Chardonnay og Pinot Noir - de samme druer, som er basis for produktion af Champagne-vine - til at producere mousserende vine i Bourgogne. Det var i hvert fald, hvad man gjorde midt i 1800-tallet i Nuit-St.-Georges og ikke mindste i Côte Chalonnaise. I en periode, hvor man oplevede besvær med at afsætte "almindelige" hvide og røde Bourgognevine, var nye varanter velkommen. I mange år oplevede man faktisk mousserende vine fra Bourgogne som "Bourgogne Mousseux" og endda "Meursault Mousseux" eller "Pommard Mousseux", før det, vi i dag kender som Crémant de Bourgogne, kom til.

      Officielt fik Crémant de Bourgogne (Blanc eller Rosé) sin egen Appellation (AOC) i 1975, med krav om druesorter (Chardonnay, Pinot Noir men også Aligoté, Melon, Sacy og Gamay), produktionsarealet (Bourgogne/Beaujolais, Yonne, Côte-d'Or, Saône-et-Loire og Rhône), vinificering (Méthode Traditionelle, min. 9 mdrs gæring på flaske). De fleste producenter af Crémant de Bourgogne findes stadig i dag omkring Nuit-St.-Georges i Côte de Nuits og Rully i Côte Chalonnaise. Det siger sig selv, at stilen og kvaliteten afhænger meget af producenterne, deres kunnen samt kvaliteten af de druer eller de "Vins de base', de anvender i processen. Crémant de Bourgogne findes som Brut (tør) eller Demi-Sec (halvtør).
    Perle de Vigne Brut laves på Pinot Noir (60%) fra Côte d'Or, Chardonnay fra Maconnais og Aligoté og Gamay fra det sydlige Bourgogne. Gæringen på flaske varer i min. 12 måneder.

    En spændende druesammensætning giver den rette harmoni mellem struktur, frugt og finesse. I farven er Perle de Vigne Brut flot lysgylden. Vinen har en god mousse med fine, vedvarende bobler. Duften er umiddelbar og frugtrig, med nuancer af hvide ferskner og vilde blomster. I smagen er den tør, med god friskhed og samtidig en velour, som giver den god fylde. Her finder man også toner af citrusfrugter og gule blommer. Brug den som aperitif men også til gastronomien. Restsukker: 10-12 g/l.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    International Wine Challenge
    Kort vinbeskrivelse:
    Delicate red fruit with hints of hay and digestive biscuits.
    Visual Score:
    Jyske Vestkysten
    Kort vinbeskrivelse:
    Lette noter af røde bærsamt elementer af vanilje,der ender i en pæn langeftersmag. Ganske finkompleksitet og dybdei forhold til prisen.Glimrende køb.
    Visual Score:
    Alt Om Vin
    Kort vinbeskrivelse:
    Tør, skarp og præcis. Flint og lime, frisk og fyrrig, med lidt god brødkrumme. Som en god tør præcis Champagne
    Visual Score:
    Wine Enthusiast
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Decanter World Awards
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    vin-top-10.dk
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Vinavisen 5/5 Stjerner
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 189,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar