RealVarenavn:

CAVA BRUT Vega Medien, UVESTE, Valencia

Billede zoom:
Billede:
0633732
Navn:
 1. Varenr.:
  06337320035
 2. Land:
  Spanien
 3. Tekst:
  Brut
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  11,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
10%
Betinget procent:
10%
Navn:
Chardonnay
Procent:
90%
Betinget procent:
90%
Navn:
Macabeo (Viura)
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Asiatisk, Fisk, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Union Vinicola del Este er i dag den mest betydende producent af cava (mousserende) i Valencia. Huset blev først grundlagt i 2007, hvilket forklarer det absolut topmoderne udstyr, som man råder over. Formålet har lige fra starten været at producere cavaer og vine af højeste kvalitet, med druer hentet nær vinhusets hjemsted, Requena. Her, hvor vintraditionen går ca. 2.000 år tilbage, ligger vinmarkerne relativt højt (600-700 m.o.h.) og nyder godt af et klima med store temperaturforskelle mellem dag og nat samt en god afkøling fra Middelhavet - ca. 70 km. væk.Det er perfekte forhold for druer til mousserende vine, hvor man prioriterer aroma, friskhed og finesse. Union Vinicola del Este henter sine druer både på egne vinmarker og hos vindyrkere, som man har et fast samarbejde med. En del af vinmarkerne er i dag dyrket økologisk.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Cava
  small-arrow
  1. Spanien har i de sidste år markeret sig som storproducent af "Cava" vine - mousserende vine, som bliver modnet i "Cava" - det spanske ord for kælder. Det er især Penedès området, som er kendt for dette. Kvaliteten af de mange spanske "Cava" mærker der findes på markedet i Europa, i øvrigt i konkurrence med de italienske, franske og tyske mousserende, varierer meget. Få meget store producenter dominerer markedet med vine, som teknisk set er vellavede, men som ofte mangler karakter og fylde. Derfor bør man interessere sig for nogle af de mindre producenter som prioriterer kvaliteten.Hemmeligheden bag en god Cava er dels kvaliteten af druerne, dels renhed under hele produktionen, samt tid. En god Cava, Crémant eller Champagne kræver nemlig, at naturen får lov til at arbejde langsomt. En hurtig gæring vil nok betyde færre omkostninger, men samtidig en vin med "grove" bobler og uden finesse.
  Vega Medien Brut laves på 90% Macabeo og 10% Chardonnay, som hentes på udvalgte parceller i Requena. Druerne er håndplukket i små kasser for at undgå masning og oxydering under transporten til kælderen. Efter en skånsom presning, hvor man selekterer den bedste del af mosten, foregår gæringen på ståltanke. 'Basisvinen' bliver derefter modnet i nogle måneder på sit 'lie' (bundfald) i ståltanke og gærer derefter i 12 måneder på flaske efter 'Méthode Traditionelle' teknikken.Cava'en har en lysgylden farve med grønt skær. Boblerne er små, livlige og vedvarende. I duften afslører vinen frugtrige nuancer af grønne æbler og pærer, men også citrusfrugter og hvide, vilde buskblomster. Smagen er frisk og elegant med en god tørhed og syre, som matcher fint de eksotiske toner. Eftersmagen er lang og elegant. En mousserende som er lige til at nyde.Serveres som aperitif, men også til retter med skaldyr eller fisk og til sushi.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Berliner Wine Trophy
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Decanter World Awards
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Gastro
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Politiken
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 99,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar