RealVarenavn:

2010 MANUEL RAVENTOS NEGRA Raventos i Blanc, Penedès

Billede zoom:
Billede:
0930372
Navn:
 1. Varenr.:
  09303721035
 2. Årgang:
  2010
 3. Land:
  Spanien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Parellada
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Xarel lo
Procent:
10%
Betinget procent:
10%
Navn:
Macabeo (Viura)
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Fisk, Skaldyr, Sushi
  Beskrivelse:
  Selv om de aktuelle bygninger, der i dag danner rammen omkring firmaet Raventós i Blanc, først blev bygget i 1986, har familien Raventòs lavet vin på stedet siden 1497 - i ikke mindre end 21 generationer! Vingården ligger midt i de 90 hektarer land i Sant Sadurni d'Anoia, som er blevet samlet af generationer i familien siden det 15. årh. I dag ledes firmaet af 20. og 21. generation, henholdsvis Josep Maria Raventós i Blanc og sønnen Pepe Raventós, og hvor sidstnævnte har været drivkraften bag dette fantastiske firmas seneste banebrydende udvikling. Paradoksalt nok, så besluttede Raventós i Blanc nemlig i 2012 at gå egne veje i protest mod, at stærke interesser blandt de store cava producenter ikke i tilstrækkelig grad arbejder for at højne kvaliteten, men snarere ønsker at øge kvantiteten.

  Man forlod således Cava DO og etablerede sin egen 'Conca del Riu Anoia' eller blot 'Conca' i daglig tale. Det er familiens håb, at andre seriøse producenter vil følge deres eksempel og overgå til at producere 'Conca', hvilket kræver at de bl.a. iagttager følgende regelsæt:- Kun de indfødte druesorter Xarel-lo, Macabeo, Parellada, Monastrel, Bastard Negre, Sumoll og Xarel·lo Vermell må anvendes- Minimum 50% af det anvendte druemateriale skal stamme fra egne marker - Alle 'Conca's' skal være årgangsbenævnte og modne i mindst 18 måneder - 100% økologisk produktion og man skal med tiden overgå til biodynamisk produktion
  Website:
  1. Penedès området hvor Conca del Riu Anoia hører til ligger i Catalonien i Spaniens nordøstlige del, vest og sydvest for byen Barcelona. Vinmæssigt byder området virkelig på yderligheder. På den ene side finder man her nogle af Spaniens største vinleverandører, som producerer vine på nærmest industriel vis, men på den anden side findes der stadig gamle familieforetagender med lange vintraditioner og produktion af topvine. Familierne Raventós og Blanc hører til blandt de sidste.

   Netop i protest mod den efterhånden udvandede Cava DO forlod Raventós i Blanc Cava DO og etablerede sin egen Conca del Riu Anoia. Det er familiens håb, at andre seriøse producenter vil følge deres eksempel og overgå til at producere Conca, hvilket kræver at de bl.a. iagttager følgende regelsæt: Egen produktion og aftapning af vinene, min. 50% egne druer, håndplukning, bæredygtig produktion med krav om overgang til økologi, årgangsvine, min. 18 måneders modning, lokale druesorter
  Manuel Raventós Negra er efterfølgeren af Josep Maria Raventós i Blanc, og det er ham, som personligt har udvalgt druerne til denne vin, som hører til toppen af Raventós i Blancs mousserende vine. Vinen er lavet på de biodynamiskdyrkede druer Xarel·lo (70%), Parellada (20%) og Macabeu (10%) - udvalgt på de bedste parceller på ejendommen og dette kun i de allerbedste årgange. Vinstokkene er plantet mellem 1954 og 1997 og beskæringen af planterne skal fremme en lav drueproduktion og derved større koncentration og aroma i druerne, og man bruger derfor den traditionelle gobelet beskæring (busk).

  Under høsten bliver de biodynamiskdyrkede druer håndplukket i små kasser. Efter gæring modnes basisvinen i 6 måneder på sit lie (bundfald) i rustfrie ståltanke med løbende omrøring. Man praktiserer en naturlig bundfældning uden filtrering inden aftapning og champagniseringsprocessen. Vinen gæres i 6 år på flaske efter Méthode Traditionnelle teknikken. Efter en hånddrejning på klassiske reoler bliver vinen degorgeret uden tilsætning af sukkerlikør (nul dosage). Vinen er derfor i den tørre ende.

  Manuel Raventós Negra har en flot gylden farve i glasset, med meget små, livlige bobler. I duften er den først en smule eksotisk med dybe toner af modne frugter og nuancer af ristet brød. Smagen forbavser: Ud fra duften forventer man en ret koncentreret stil, men vinen er utrolig delikat og aromatisk, med toner som nærmest slutter mod det grønne og det liflige. Den udvikler dog samtidigt en god fedme og velour, som følger den hele vejen. Klasse! Server den for sig selv og nyd den bare. Må ikke forstyrres, tak!

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Guía Peñin 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Enthusiast 91/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 699,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar