RealVarenavn:

2017 STELLAR SPARKLING EXTRA DRY ØKO, Stellar Winery

Billede zoom:
Billede:
0654042
Navn:
 1. Varenr.:
  06540421735
 2. Årgang:
  2017
 3. Land:
  Sydafrika
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  11,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Chenin Blanc
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Drinks, Fisk, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Stellar Winery ligger i Kys Halte, lige umiddelbart syd for Vredendal i Western Cape og ca. 300 km. nord for Cape Town. Vinhuset henter sine druer i et område, som strækker sig fra Bulshoek Dam mod syd til Koekenaap (cool climate) mod nord, langs floden Olifants River ved Sydafrikas vestkyst. Druerne kommer både fra vingårdens egne vinmarker (primært i Koekenaap) og fra selvstændige vindyrkere, som Stellar Winery har et tæt samarbejde med. Alle vinmarker dyrkes økologisk (kontrolleret af bl.a. ECOCERT), og da vingården i 2004 endvidere blev godkendt som 'Fair Trade' og 'Fair for Life' producent, får de eksterne dyrkere en højere betaling end normalt for deres druer.Både fastansatte og løsarbejdere på vingården nyder godt af Fair Trade/Fair for Life ordningen, og som medlemmer af The Stellar Empowerment Trust ejer de desuden 26% af Stellar Winery. Gennem Stellar Foundation er de ansatte også med til at planlægge socialt arbejde, undervisning og fælles arrangementer. Dette udviklingsarbejde foregår både på vingården og dér, hvor medarbejder-familierne bor. Omkring vinmarkerne har man bibeholdt de oprindelige småtræer, buske og krat, hvilket er med til at give et ganske særligt mikroklima/terroir, som igen er med til at give flotte, karakterfulde vine.
  Website:
  1. Western Cape er en regional vinappellation, som samler alle vindistrikter i den sydvestlige Western Cape provins i Sydafrika. Den bruges af vinproducenter, hvis de blander vine fra fx Stellenbosch, Elgin og Greoenekloof. Både for hvid-, rosé- eller rødvine er det sammensætningen af vine med forskellig stil, som giver helhedens harmoni, og producenten er derfor vigtig for vinene i Western Cape.
  Stellar Sparkling Extra Dry er udelukkende lavet på druen Chenin Blanc fra forskellige økologiskdyrkede parceller i Western Cape. Druerne er plukket lige inden, de er fuldmodne, så de stadig har deres friskhed og bid i behold, noget der giver de bedste resultater, når man skal lave en mousserende. Efter plukningen bliver druerne afstilket og let knust inden presningen sættes i gang, og mosten gæres på temperaturregulerede ståltanke. Andengæringen foregår på flaske efter 'Méthode Traditionnelle'.Vinen har en flot, vedvarende mousse og har samtidig en god tørhed (15,8 g./l.) med en dejlig. appetitgivende frugtkarakter. Her finder man nuancer af grape, lime og litchi i duften og nøddeagtige, fede toner i smagen. Den slutter delikat og frisk.Brug den til velkomst, evt. sammen med små hapser eller til retter med skaldyr, fisk, fjerkræ eller grisekød. Prøv den også til gratinerede retter.
  Førpris:
  Førpris: DKK 119,00

  DKK 89,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Fanøvej 3  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk