RealVarenavn:

BRUT ROSE DE SAIGNEE CHAMPAGNE Jean Vesselle, Bouzy

Billede zoom:
Billede:
0920043
Navn:
  1. Varenr.:
    09200430035
  2. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinot Noir
  1. Anbefales til:
    Fisk, Fuglevildt, Kylling, Skaldyr, Østers
    Beskrivelse:
    I forhold til de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 100.000 flasker siges at være beskeden. Lidt kan som bekendt være meget godt, og blandt champagnekendere anses familieforetagendet Jean Vesselle for at være en af de dygtigste Récoltants-manipulants, en producent som selv vinificerer de druer, han producerer, og ikke blot sælger dem videre til et større firma.

    Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir-druen, var Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. mest kendt for at producere fremragende rødvine på Pinot Noir, mens de øvrige druer, Chardonnay og Pinot Meunier, blev solgt videre til store producenter.

    Som mange andre producenter i Champagne oplevede Vesselle, at alle de vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera i slutningen af 1800-tallet, i stedet blev udslettet af Første Verdenskrigs kamphandlinger på stedet. Man genopbyggede derfor alle vinmarkerne i 1921, men den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge druerne, så Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af champagne, men solgte dog ca. 30-60% af druerne, og først da Jean overtog firmaet, blev det besluttet at anvende hele drueproduktionen selv, hvilket man har gjort lige siden.

    Siden Jean Vesselles død i midten af 1990erne har datteren, Delphine og hendes mand, David, stået ved roret. Med stor dygtighed har de sammen udviklet Champagne Jean Vesselle, og deres champagner nyder stor anseelse i brede kredse og er samtidig value for money. Firmaets nuværende 15 ha. vinmarker er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay.
    Website:
    1. Champagne er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte vindistrikt, i passende afstand til Flandern, England og... Paris, som altid har været gode aftagere af vine fra Champagne. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling.

      Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig ud på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrunden - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes, som altid, afgørende for kvaliteten.
    Brut Rosé fra Jean Vesselle er lavet på 100% Pinot Noir druer høstet i Bouzy området. Umiddelbart efter plukningen bliver de røde druer mast, og skindet forbliver i kontakt med mosten i 36 til 48 timer. Derefter får den lyserøde most lov til at løbe af sig selv uden presning i gæringstanker (Rosé de saignée eller åreladnings vin, som man kalder det på fransk), hvor den får lov at gære uden skind. Hvis resultatet ikke er helt tilfredsstillende i nogle årgange, har man mulighed for i Champagne at tilsætte en smule rødvin (og især i Bouzy, hvor Pinot Noir er fremragende). Egentligt er vinen betydeligt mere rød, når den er færdiggæret, men den efterfølgende champagnegæring på flaske i 2 ½-3 år stjæler en del af farven. Vinen er under degorgering "doseret" med 9 g. sukker/liter.

    Brut Rosé er en typisk Champagne til mad eller i hver fald til festlige lejligheder, hvor man kan servere lidt snacks, tapas eller lignende. I duften byder den på umiddelbare aromaer af røde bær. I smagen er vinen ret sprød og harmonisk, med toner af kirsebær og jordbær. Det er en koncentreret champagne med masser af frugtkarakter og samtidig et godt bid, der gør den meget anvendelig til f.eks. laks, fiskeretter, men også kød med lyse saucer. Også som aperitif er den velegnet.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021 /
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Wine & Spirits 95/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Stephen Tanzer 92/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Vinous Antonio Galloni 92/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Wine Spectator 92/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020 /
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Robert Parkers The Wine Advocate 91/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 459,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar