RealVarenavn:

VEUVE D´ARGENT BRUT, Rose, Vin Mousseux

Billede zoom:
Billede:
0930293
Navn:
 1. Varenr.:
  09302930035
 2. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Airen
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Gamay
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Grenache
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Pinot Noir
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Ugni Blanc (Trebbiano)
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Asiatisk, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Vinhuset Louis Bouillot blev grundlagt i 1877 i Nuits-Saint-Georges, og lige fra begyndelsen valgte man at specialisere sig i mousserende vine. Louis, den ældste søn i familien, var stærkt inspireret af Champagnedistriktet og den største fortaler for den type vine. Hans passion for kvalitet var legendarisk i Bourgogne. Han blev hurtigt kendt for at udvælge de bedste vins de base til sine Crémant-vine, men også for at eksperimentere under vinificeringen, i forsøget på at forbedre enhver betydende del i fremstillingsprocessen.

  Lige siden har vinhuset Louis Bouillot været kendt som en af de mest seriøse og bedste Crémant-producenter i Bourgogne. I 1997 blev firmaet opkøbt af vinhuset Boisset som tilførte det nødvendig kapital og tiltrængt teknisk kunnen, hvilket det dengang 120 år gamle vinfirma havde brug for. De to familier Bouillot og Boisset, som begge var kendte for innovation og kvalitet, var et perfekt match!
  Website:
  1. Franske Vins Mousseux (VM) kan i princippet produceres af druer fra alle vindistrikter i Frankrig, men de meste populære dyrkningsområder er Loire, Languedoc, Jura og Sydvestfrankrig. Druesorterne, der kan variere meget, er godkendte til dyrkning af Vins de France.

   Vinificeringsteknikken kan enten være en tryktanksgæring (Cuve Close, Méthode Charmat) eller en flaskegæring (Méthode Traditionelle), alt efter producent. Den mest almindelige teknik er, at man laver en andengæring på lukket tank af en 'vin de base" som indholder min. 8,5% alkohol, ved at tilsætte sukkerlikør og selekteret gær. Vinen aftappes umiddelbart efter, at den har opnået et minimum tryk på 3 bar, men der er ingen krav for min. varighed af gæringen.
  Det er vinfirmaet Louis Bouillot, som står bag denne Veuve d'Argent Rosé Brut (Vin Mousseux de Qualité), lavet efter Méthode Traditionnelle. Sammensætningen af druer kan variere fra år til år for at opnå den bedste harmoni, men består normalt af Gamay, Grenache, Pinot, Cabernet, Côt (Malbec), Airen og Ugni Blanc, fra både Sydfrankrig og fra Bourgogne.Efter blandingen af de forskellige 'vin de base' foregår anden gæringen på flaske (Méthode Traditionnelle) i min. 9 måneder. Til sidst bliver vinen klassisk drejet mekanisk (remuage) i 3 uger.

  Veuve d'Argent Rosé Brut har en flot, sart, pink farve og vinen har pæne, liflige, vedvarende bobler. I duften finder man delikate toner af røde frugter og en god friskhed. Smagen er elegant, med mineralske toner og en god struktur til sidst, som gør den meget velegnet ikke bare som aperitif, men også til gastronomien. Finishen er velafbalanceret med en god intensitet. Restsukkeret er på 12g/l., så Veuve d'Argent Rosé Brut fremstår som en sprød, appetitgivende og elegant mousserende vin! Serveres ved 6° til 8°C.
  Førpris:
  Førpris: DKK 99,00

  DKK 79,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar