RealVarenavn:

SPARKLING PINK MOSCATO River Retreat, Trentham

Billede zoom:
Billede:
0583183_Trentham_River_Retreat_Pink_Moscato
Navn:
 1. Varenr.:
  05831830035
 2. Land:
  Australien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  7,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
47%
Betinget procent:
47%
Navn:
Frontignac
Procent:
52%
Betinget procent:
52%
Navn:
Muscat
Procent:
2%
Betinget procent:
2%
Navn:
Rubired
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Asiatisk, Drinks, Frugttærter
  Beskrivelse:
  Trentham Estate ligger 15 kilometer fra Mildura (New South Wales) i et område, der i 1930'erne blev brugt til fåreavl. I slutningen af 40'erne omlagde man til planteavl, og i 1952 blev de første vinmarker plantet. I 1960 blev ejendommen købt af de nuværende ejere, familien Murphy, som var udvandret fra Irland i 1909. Man fokuserede på citrustræer, grøntsager og druer til hedvin, men gradvist ændrede man fokus og plantede flere vinstokke, som trivedes sublimt i undergrunden af rødt ler og kalksten. Vandforsyningen var samtidig sikret, da man kunne hente vand i den nærliggende Murray River.

  I dag har man kontrol over 45 ha. vinmarker, et state-of-the-art vineri, der årligt håndterer 5.000 tons druer. Man har også etableret Cellar Door-faciliteter i forbindelse med besøg, smagninger og salg samt åbnet en anerkendt restaurant på ejendommen. Kulminationen er foreløbig, at James Halliday i sin 2015 udgave af Australian Wine Companion, gav huset de maksimale 5 stjerner og betegnelsen: ' The value for money is unfailingly excellent '. Det er svært at være uenig i den vurdering!
  Website:
  1. Murray Darling er Australiens næststørste vindistrikt med en andel på ca. 25% af hele landets samlede vinproduktion. Murray Darling strækker sig fra den nordvestlige del af Victoria til den vestlige del af New South Wales, omkring floderne Murray River og Darling River. Regionen kaldes ofte Big Rivers og er et af de vigtigste områder for landbruget i Australien, takket være en undergrund af rige aflejringer fra floderne. Den største udfordring er tørken, da det kun sjældent regner (ca. 130-150 mm. årligt!). Selv om man i begrænset omfang kan hente vand fra floderne, er man nødt til dels at bruge en skånsom drypvanding i vinmarkerne, dels finde vandkilder i dybden og genanvende vandet på vingårdene. Fordelen med tørken er til gengæld, at man kan producere utroligt sunde og modne druer, uden spor af de vinsygdomme, som ofte skyldes fx fugtighed!

   Murray Darling er i dag klassificeret som GI (Geographical Indication) og producerer hovedsageligt Chardonnay, men også Shiraz og Cabernet Sauvignon, som har vist sig at give fremragende resultater. Med sine ca. 25.000 ha. vinmarker samler Murray Darling både nogle af Australiens største vinfirmaer og mange, små familieproducenter, der, på trods af de barske forhold, kan producere aromatiske og karakterfulde vine, med god balance mellem styrke og finesse.
  River Retreat tager sit navn efter de sårbare vådområder i det sydøstlige Australien, og for hver flaske solgt, giver man et bidrag til at bevare det unikke økosystem.

  River Retreat Pink Moscato er lavet på 52% Muscat Blanc, 47% White Frontignac (Moscato) og 2% Rubired fra Murray Darling i New South Wales. Druerne høstes ved kølige temperaturer om natten eller i de tidlige morgentimer. Den røde druesort Rubired gennemgår en kort skindkontakt, som giver vinen dens sarte pink farve. Mosten afkøles og gæres i lukkede ståltanke (derved den perlende karakter), indtil den ønskede sødmegrad (92 g./l. restsukker) og alkoholprocenten (7%) er opnået. Gæringen stoppes ved nedkøling og vinen bliver umiddelbart herefter klaret og aftappet.

  River Retreat Pink Moscato har en sart, pink farve. Duften er umiddelbar, aromatisk og frisk med nuancer af jordbær, hindbær, ananas og stenfrugt som abrikos og fersken. Vinens friskhed og perlende stil giver god modvægt til frugtsødmen. Den er harmonisk og appetitvækkende og en glimrende ledsager til krydrede asiatiske retter, eller til salater med tropiske frugter. Den er også god til aperitif eller til desserter som fx frugttærter.
  Førpris

  DKK 119,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar