RealVarenavn:

2019 TRAUBENSAFT ØKO Baden, Weingut Rieger (100cl)

Billede zoom:
Billede:
0034560
Navn:
 1. Varenr.:
  00345601940
 2. Årgang:
  2019
 3. Land:
  Tyskland
 1. Indhold:
  100,0cl
 2. Alkohol:
  0,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Regent
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Spätburgunder
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Drinks
  Beskrivelse:
  Weingut Rieger ligger i Buggingen-Betberg syd for Freiburg, i den sydlige del af Baden. Vinhuset har en lang tradition for vindyrkning, og i dag er ikke mindre en 4 generationer beskæftiget på stedet. Det sikrer en stabil kontinuitet i produktionen og en fortrolighed med de parceller, man dyrker vin på. Vinmarkerne dækker 14 hektarer, som alle er dyrket biodynamisk, hvorfor alle vine er både økologisk (Ecovin) og Demeter certificerede.

  Man anvender områdets klassiske druesorter Grauburgunder (25% af beplantningen), Spätburgunder (25%), Gutedel (22%), Weissburgunder (10%), men også Chardonnay, Nobling, Regent, Muskateller, Gewürztraminer, Riesling, Müller-Thurgau, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Merlot. De ældste vinstokke på gården er ca. 50 år gamle. Kælderen er udstyret med moderne vinificeringsudstyr, som er med til at give vinene den personlighed, finesse og kompleksitet, de er kendte for.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Baden
  small-arrow
  1. Baden er Tysklands sydligste vindistrikt og landets tredje største. Det strækker sig langs den østlige bred af Rhinen (hvor Alsace i Frankrig ligger på den vestlige bred), startende ved foden af det nordlige Schwarzwald og ned til den schweiziske grænse, hvor det slutter. Distriktet består af otte 'Bereich' - subdistrikter, hvor Kaiserstuhl, Ortenau, Badisches Frankenland og Badische Bergstasse/Kraichgau er de mest kendte.

   De mest anvendte druesorter i området er Spätburgunder (Pinot Noir), Müller-Thurgau, Grauburgunder, Riesling og Weissburgunder. Nyere forskning omkring dyrkning af druer og klimaændringer giver Baden gode ods i fremtiden med hensyn til produktion af rødvine - netop det som mange vinbønder i området er blevet dygtige til. Landskabsmæssigt og vinmæssigt er det et meget interessant område.
  Riegers økologiske Roter Traubensaft er en naturlig, ugæret druesaft sammensat af druesorterne Spätburgunder (70%) og Regent. Druerne hentes på diverse parceller på Weingut Riegers biodynamiskdyrkede vinmarker Betberger og Maltesergarten, hvor vinstokkene er 10-25 år gamle. Efter en afstikning og en let masning gennemgår mosten en kølig skindmaceration i nogle timer, som giver mosten dens lys, røde farve. Samtidigt forhindrer den meget lave temperatur en spontan gæring. Aftapningen foregår uden filtrering, og vinen er derefter varmebehandlet, dog ikke over 78° C, for at undgå ændringer i aroma og smag. Saften indeholder udelukkende druernes naturlige sukker (ca. 184 g./l.).

  De to druesorter Spätburgunder og Regent er valgt for deres store aromatiske og frugtige stil. Traubensaft samler Spätburgunders klassiske nuancer af kirsebær og hindbær og Regents toner af syltede jordbær, ribs, rabarber og nuancer af krydderier og lakrids. Det giver en meget harmonisk, liflig druesaft, med masser af frugtsødme men også et godt bid. Drikkes i sin ungdom.
  Førpris:

  DKK 89,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar