RealVarenavn:

MIRABELLE 45% Alsace, Kuentz-Bas (70cl)

Billede zoom:
Billede:
0810140
Navn:
 1. Varenr.:
  08101400030
 2. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  70,0cl
 2. Alkohol:
  45,0%
Druesammensætning:
 1. Anbefales til:
  Drinks, Dessert
  Producent: 
  Producent:
  Kuentz-Bas
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Med mere end 200 års erfaring og 12 ha. vinmarker i et af de allerbedste dyrkningsområder i det sydlige Alsace er Kuentz- Bas en producent, der nyder høj anseelse i Alsace. Vingården ligger sydvest for Colmar, i landsbyen Husseren-les-Châteaux Alsaces højest beliggende vinproducerende landsby. Vinmarkerne ligger primært mellem Husseren-les-Châteaux og nabolandsbyen Eguisheim (bl.a. Grand Cru Eichberg og Pfersigberg), men også i Ingersheim (Grand Cru Florimont) og Ribeauvillé (Grand Cru Kirchberg og Geisberg) har Kuentz-Bas nogle af sine mest betydende vinmarker, som tilmed hører til blandt de absolut bedste i Alsace.

  Siden 2004, hvor familiefirmaet Jean-Baptiste Adam fra Ammerschwihr overtog driften af Kuentz-Bas, er man på ejendommen gået over til ren biodynamisk dyrkning, og siden den officielle godkendelse i 2007 bærer alle vine fra egne marker derfor navnet Trois Châteaux (efter de tre slotsruiner på toppen af bjerget bag landsbyen) foruden det økologiske segl, Agriculture Biologique (AB) samt det biodynamiske segl Demeter. Det var den daværende kældermester, Samuel Tottoli, som med stor succes forestod overgangen til den biodynamiske dyrkning, og hvor han igennem sine 13 år hos Kuentz-Bas sikrede en fortsat stabil og høj kvalitet. Midt i 2017 gav han således ansvaret videre til sin ven Olivier Raffin, som tidligere bl.a. har været vinmager for Caves de Kientzheim. Også han brænder for den økologiske og biodynamiske tankegang.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Alsace
  small-arrow
  1. Alsace er et af de franske vinområder, som gennem mange år har været genstand for stor opmærksomhed - og absolut ikke uden grund. Området er noget af det smukkeste og mest idylliske, man kan forestille sig. Vinmarkerne ligger for foden af bjergkæden Vogeserne (Les Vosges) og danner en fin baggrund for de mange hyggelige landsbyer, som findes langs 'Route du vin' - vinvejen i Alsace.

   Vogeserne yder læ og beskyttelse til vinmarkerne, og området har således både den laveste nedbørsmængde og de fleste solskinstimer i Frankrig. I området finder man mange vinkooperativer, nogle bedre end andre, men der er ingen tvivl om, at det er de mange små familieforetagender, der er både hjertet og sjælen i Alsace. Det er blandt disse ofte små producenter, man finder perlerne.
  Eau-de-Vie'enMirabelle er især kendt i Alsace, Lorraine, Jura og Schweiz. Frugten plukkes i august når de mørkegule mirabeller begynder at få mørke prikker og er fyldt med sukker. Der skal bruges ca. 18 kg. frugt til en liter brændevin (100% alkohol). Det er en af de blødeste frugt-brændevine når den destilleres, og den kan derfor klare en kortere modning.Mirabelle fra Alsace hører ikke til blandt de "melede" gule eller rødlige sorter. Områdets grøn-gullige sort giver frugter, som er meget friske - næsten delikate. Efter et øjeblik i glasset kommer dens charme og sarte balance frem.Servering: Nogle foretrækker at servere frugt-brændevine i ballon-glas (store Cognac-glas), som er afkølede med et par isterninger, mens andre foretrækker at forvarme glasset i deres hænder. Kulden får som regel de frugtrige aromaer og de velouragtige nuancer mere frem, mens tungere og mere krydrede aromaer ofte har bedst af lidt varme.
  Førpris:

  DKK 399,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar