RealVarenavn:

2017 LUGANA DECUS DOC Lugana, Cantine Lenotti

Billede zoom:
Billede:
0603122
Navn:
Bianco del Veneto IGT
 1. Varenr.:
  06031221735
 2. Årgang:
  2017
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Turbiana (Trebbiano)
 1. Anbefales til:
  Fisk, Kylling, Salat, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Producenten
  Cantine Lenotti er synonymt med familien Lenotti og består i frontlinjen af Claudio Lenotti, som er firmaets chef og salgsansvarlige. Faderen, Giancarlo, er (stadig) firmaets ønolog og kældermester og moderen, Marina, tager sig af salget i Italien. Familien har i den grad forstået at forene områdets mest stolte traditioner med moderne tankegang i såvel produktion som marketing, og er således et af de bedste eksempler på, hvorfor vinene fra Veneto er blevet så populære mange steder i verden og ikke mindst i Danmark.

  Hos Cantine Lenotti råder man over de mest moderne tekniske faciliteter, hvorpå man producerer stort set alle de kendte vine fra området. Porteføljen af vine rummer samtidig lidt for enhver pengepung – fra dagligdags-prisniveauet og op til prestige-amaronen, ”Di Carlo” (opkaldt efter faderen selv), Det er dog vine, der stadig i dag primært henvender sig til den såkaldte ”almindelige vinforbruger”, som værdsætter et rigtigt godt forhold mellem pris og kvalitet og samtidig sætter stor pris på vine, der er relativt ukomplicerede, men som med deres charme og brede tilgang til gastronomien udgør et fint match hertil.
  Website:
  http://www.lenotti.com
  1. Distriktet
   Lugana distriktet hører hovedsageligt til Veneto-området, som ligger syd for Alto Adige-Trentino i Norditalien og strækker sig fra Gardasøen mod vest til byen Venedig mod øst. Det er ofte rødvine som Valpolicella, Bardolino, Ripasso, Amarone eller Recioto, man tænker på, når Veneto nævnes. Men området er også leverandør af populære, umiddelbare og frugtrige hvidvine som fx. Soave, Bianco di Custoza og Lugana samt liflige perlende eller mousserende vine.

   Lugana (DOC i 1967, ca. 1.800 ha., hvidvine) ligger syd for Gardasøen og breder sig fra byerne Peschiera mod nord til Valeggio mod syd. Distriktet grænser mod vest til Lombardiet (som en lille del af Lugana DOC faktisk hører til) og mod øst til Custoza, som ligeledes mest er kendt for sine hvidvine. Vine fra Lugana skal indeholde min. 90% Turbiana, et lokalt navn for druerne Trebbiano di Soave og Trebbiano di Lugana - to beslægtede medlemmer af Trebbiano-sorten. De fleste vine (ca. 95%) er tørre, men man producerer også mousserende og senhøstede dessertvine (Vendemmia Tardiva). Luganas umiddelbare, friske, aromatiske og sprøde hvidvine byder typisk på nuancer af hvide blomster, græs, citrusfrugter og melon.
  Lenottis DECUS Lugana er lavet på Turbiana-druer (Trebbiano di Soave), som dyrkes på skråninger med en jordbund af morænesten mellem landsbyerne Pozzolengo og Sirmione. Efter en skånsom presning af druerne bliver mosten gæret i temperaturregulerede ståltanke (15-16°C) og vinen modner herefter et par måneder på ståltanke. Efter en naturlig bundfældning og en let filtrering aftappes vinen ved lav temperatur, mens den stadig har sin ungdom og frugt.Decus Lugana har en blank, lysgylden/grøn farve og meget umiddelbare, liflige og frugtrige aromaer af græs, grønne blade, samt grape og grønne æbler. Smagen er tør, en smule mineralsk og med en lækker struktur, som giver et godt modspil til de mere frugtrige og eksotiske toner. Den slutter sprødt og harmonisk.En klassisk ledsager til forretter med salater, til fiske- og skaldyrsretter og til lette retter med fjerkræ eller svinekød.
  Førpris:

  DKK 199,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Navervej 21  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk