RealVarenavn:

2018 PICPOUL DE PINET AOP Moulin de Gassac, Mas de Daumas Gassac

Billede zoom:
Billede:
0251662
Navn:
Picpoul de Pinet AOP
 1. Varenr.:
  02516621835
 2. Egenskaber:
  Respekt, Skruelåg
 3. Årgang:
  2018
 4. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Piquepoul/Picapoll
 1. Anbefales til:
  Fisk, Kylling, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Producenten
  I 1970 var familien Guibert på udkig efter en vinejendom i det sydfranske, og søgningen endte ved en smuktbeliggende vingård i Gassac-dalen tilhørende familien Daumas. De tilkaldte en af deres bekendte, Henri Enjalbert (berømt geolog fra Bordeaux universitet) for at lave jordbundsanalyser, der nærmere kunne belyse ejendommens potentiale. Resultatet af Enjalberts analyser var særdeles opmuntrende, da det viste sig, at området havde et ” helt idéelt og enestående terroir til produktion af Grand Cru vine ”.

  Guibert-familien købte stedet i 1972 og døbte det ”Mas de Daumas Gassac”. Målet var klart: Der skulle produceres vin, der satte helt nye højder for, hvad Languedoc kunne præstere på vinfronten! Betaget af de naturlige, økologiske dyrkningsteknikker, man havde praktiseret på gården i mange år forinden, besluttede de at fortsætte ad samme vej. Endvidere fulgte man Enjalberts anbefaling om at plante Bordeaux-druesorterne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot.
  Website:
  http://www.daumas-gassac.com/index.php?language=en
  1. Distriktet
   Blandt de distrikter i Languedoc, som har gjort sig bemærket for kvaliteten af deres vine – og i dette tilfælde hvidvine – bør man fremhæve Picpoul de Pinet, nordvest for søen Thau, vest for Montpellier. Området samler ca. 1.300 ha. vinmarker beplantet med en enkelt druesort: Piquepoul, en af Languedocs ældste lokale druesorter.

   Druen egner sig perfekt til områdets undergrund af kalkholdige aflejringer og det tempererede klima, som er reguleret af Middelhavet. Nye moderne vinificeringsteknikker for hvidvin har betydet, at man i dag finder fremragende og meget harmoniske vine i området. Picpoul de Pinet blev i 1985 en del af AOC’en Côteaux du Languedoc, men har nu sin egen appellation.
  Da nogle vinbønder i Languedoc i 1991 stod foran en EU-finansieret braklægning, hvor nogle af de ældste og bedste vinstokke på priviligerede skråninger skulle graves op, besluttede Mas de Daumas Gassac at indgå et partnerskab med nogle af disse vinbønder. Bestemte områder blev valgt, bl. a. et nær Thau-søen, hvor man henter hvidvinsdruen Piquepoul. Udfordringen gik ud på at bevare disse truede marker, producere klassiske Languedoc vine som man gjorde det i områdets kronede dage, og til en pris, alle kunne betale.Efter en gæring på ståltanke bliver vinen modnet i 4-5 måneder på de samme tanke. Picpoul de Pinet har en flot, lysgylden farve med grønt skær. I duften finder man kølige nuancer af vilde blomster og citrusfrugter, som udvikler sig mod det mere eksotiske (melon, ananaskirsebær) med iltningen. Smagen er tør, ren, med god sprødhed og en ganske flot struktur, som gør vinen meget anvendelig i gastronomien.Vinen, som ofte kaldes Langeudocs Muscadet, er særlig velegnet til skaldyr og fiskeretter og kan også fint bruges til fjerkræ i lyse saucer.
  Førpris:

  DKK 149,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Fanøvej 3  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk