RealVarenavn:

2013 ALTROVINO, BIO Duemani, Costa Toscana

Billede zoom:
Billede:
0602121
Navn:
Indicazione Geografica Protetta
 1. Varenr.:
  06021211335
 2. Egenskaber:
  Biodynamisk fremstillet vin, Respekt
 3. Årgang:
  2013
 4. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Cabernet Franc
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Merlot
 1. Anbefales til:
  Gryderet, Kalv, Kylling, Lam
  Producent: 
  Producent:
  Duemani
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Producenten
  Duemani, som betyder to hænder, er stiftet i 2000 af de to ildsjæle, Elena Celli og Luca D’Attoma. Elena har en baggrund i modebranchen, men efter mødet med Luca, der igennem en årrække havde arbejdet som konsulent for flere prestigiøse vingårde, fandt hun ud af, at vinbranchen (og Luca…) skulle være fremtiden. Elena står for det administrative, mens Luca tager sig af vinen.

  Idéen bag etableringen af vingården ved Toscanas skønne kyststrækning var et brændende ønske om at producere vine på parrets favoritdruer: Cabernet Franc, Syrah og Merlot. De fandt et stykke uberørt land, som ikke var blevet dyrket i adskillige år, i højderne ved Riparbella.

  Biodynamik har fra starten været en naturlig tilgang til dyrkningen, og i dag råder man over godt 10 hektarer beplantet med Cabernet Franc, Syrah og Merlot. Vinmarkerne ligger på en skråning i 250 meters højde og har form som et amfiteater. Cabernet Franc er plantet øverst på skråningen, Syrah på midten og nederst på bakken finder man Merlot.
  Website:
  www.duemani.eu
  1. Distriktet
   Costa Toscana IGP er reelt den kystnære subregion i Toscana IGP appellationen. Den blev indført i 2010 for at gøre det muligt for producenterne i Toscanas kystområder at differentiere deres vine fra dem, der fremstilles længere inde i landet. De klimatiske forskelle mellem Toscanas kystområder og indre områder er mærkbar, og afspejles derfor i den lokale vinstil.

   Områdets beliggenhed langs kysten giver et varmt klima, som dog bliver påvirket af kølige briser fra havet og er således perfekt til de internationale druesorter, fx Cabernet Franc, Merlot og Syrah.

   Jordbundsforholdene er ret unikke og består af to forskellige typer. Den første kaldes terre brune (mørk jord) og består især af sandholdig lerjord og ler (uden sten eller kalk), og den anden kaldes terre bianche (hvid jord) med ler og sand men også kalk og et stort antal småsten og sten i forskellige størrelser.
  Duemani's andenvin er er lavet på lige del Merlot og Cabernet Franc. En årlig produktion på ca. 10.000 flasker. Gæring og maceration foregår i temperaturregulerede cementkar. Vinen gennemgår en modning på koniske franske fade i 8-10 måneder. Ingen klaring eller filtrering.Merlot'ens direkte frugtighed gennemskæres af Cabernet Franc's balsamiske og let tanniske noter. Resultatet er opløftende. En charmerende vin med krydrede nuancer, fx mint og tobak, svøbt i en behagelig frugtmasse, såsom kirsebær, blåbær og solbær.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Robert Parker
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  James Suckling
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Vinous Antonio Galloni
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Gambero Rosso
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:
  Førpris: DKK 399,00

  DKK 349,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Fanøvej 3  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk