RealVarenavn:

2015 BORGONERO TOSCANA IGT Borgo Scopeto

Billede zoom:
Billede:
0600371
Navn:
Indicazione Geografica Tipica
 1. Varenr.:
  06003711535
 2. Årgang:
  2015
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Cabernet Sauvignon
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Merlot
Procent:
40%
Betinget procent:
40%
Navn:
Sangiovese
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Syrah
 1. Anbefales til:
  Fuglevildt, Kalv, Lam, Okse, Råvildt
  Beskrivelse:
  Producenten
  Ejendommen nær Castelnuovo Berardenga få km. fra Siena er grundlagt i år 1000 og var dengang en del af landbrugsbesiddelsen for bispen i Siena. Det flotte tårn på ejendommen er bygget i 1200-tallet og var en del at et større forsvarsværk. I begyndelsen af det 14. årh. forærede kirken ejendommen til en af de mest betydningsfulde familier i Siena, Sozzini, som beholdt den i mere end 5 århundreder.

  Fra og med årgang 1998 er ansvaret for ejendommen overtaget af en af de mest anerkendte Brunello-producenter i området – Caparzo. Ejendommen består af 493 ha. beliggende i en højde af 350-400 m.o.h., men kun 37 ha. er beplantet med vin på de bedst egnede parceller med kalk-, sandsten- og mergelholdig jordbund. 30 ha. er beplantet med Sangiovese, 3 ha. er beplantet med Cabernet og Syrah og 4 ha. med Chardonnay.
  Website:
  http://www.borgoscopeto.com/en/index.php
  1. Distriktet
   Toscana er et af de mest kendte italienske områder med sine smukke gamle villaer, sine grønne dale og skove – og ikke mindst sine flotte vinejendomme. Her er landskabet præget af vin og oliven, og når man bliver forkælet med god mad og vin, føler man sig virkelig midt i det italienske paradis på jorden. Vine som Chianti, Montalcino og Montepulciano kommer herfra.
    
   Ud over de berømte vindistrikter DOCG og DOC finder man i området mere beskedne IGT/IGP distrikter, hvor man ofte tillader brugen af flere/andre druesorter og vinificeringsmetoder, hvilket har givet producenterne mulighed for at eksperimentere lidt mere. Dette har medført en tiltrængt fornyelse af området. IGT/IGP Toscano/Toscana dækker i princippet hele Toscana regionen og udgjorde i 2016 ca. 11.500 ha. vinmarker med produktion af Bianco (hvid), Rosato (Rosé) og Rosso (rød), men også dessertvine som Vendemmia Tardiva (senhøstede druer) samt Bianco Passito og Rosso Passito. Mange forskellige druesorter er tilladte i området, men hvis man føjer et druenavn til IGT Toscana på etiketten, skal vinen indeholde min. 85% af denne drue, en regel som i øvrigt gælder for de fleste distrikter i Italien.
  Borgonero blev første gang produceret i 1998 og sammenlignet med de 'blødere' Chianti Classico'er fra Borgo Scopeto, er det den kraftigste og mest tanninholdig vin fra slottet. Det skyldes først og fremmest, at vinen i modsætning til de andre vine på slottet ikke er lavet på næsten 100% Sangiovese, men indeholder også Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Alle druer kommer fra slottets egne vinmarker i Vagliagli og Castelnuovo Berardenga. Efter en alkoholisk gæring, efterfulgt af en klassisk malolaktisk gæring, er vinen modnet i 16 måneder udelukkende på franske egetræsfade af 500 l. (Durmast).Borgonero er ekstrem koncentreret og intens i sin mørkerød farve. I næsen er vinen utrolig kompleks og charmerende, med næsten æteriske dufte af læder og tobak. I smagen overvældes man af en meget struktureret og voldsom mørk karakter først, men ret hurtig går vinen over i det mere velour- eller nærmest silkeagtigt - noget som forbavser i en så kraftig vin.Man skal ikke byde lettere retter til vinen, for så tager den hele pladsen! Server den med f.eks. kraftige supper (oksehale), stegt rødt kød, retter med trøfler, svampe, samt modne oste. Prøv den også til fiskeretter serveret med en kraftig sauce eller fond.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  James Suckling
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Enthusiast
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Falstaff Magazin
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:
  Førpris: DKK 189,00

  DKK 169,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Fanøvej 3  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk