RealVarenavn:

2015 MERLOT, GRAND ESTATES Columbia Valley, Columbia Crest

Billede zoom:
Billede:
0558211
Navn:
 1. Varenr.:
  05582111535
 2. Årgang:
  2015
 3. Land:
  USA
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
2%
Betinget procent:
2%
Navn:
Cabernet Franc
Procent:
4%
Betinget procent:
4%
Navn:
Cabernet Sauvignon
Procent:
92%
Betinget procent:
92%
Navn:
Merlot
Procent:
1%
Betinget procent:
1%
Navn:
Others
Procent:
1%
Betinget procent:
1%
Navn:
Syrah
 1. Anbefales til:
  And, Gris, Kalv, Lam, Ost
  Beskrivelse:
  Producenten
  Columbia Crest ejes i dag af det navnkundige firma, Château St. Michelle Estates. Vinhuset blev oprindelig grundlagt i 1983 og er beliggende i den østlige del af Washington State i AVA’en (American Viticultural Area) Columbia Valley/Horse Heaven Hills. Denne placering er helt optimal for vinproduktion, da Columbia Valley ligger i læ for Stillehavets rasen bag Cascade Mountain. Strategien har fra første dag været at producere førsteklasses vine med branchens bedste vinifikationsudstyr. Intet, og absolut intet er overladt til tilfældighederne på Columbia Crest.

  Med husets godt 1000 hektar marker på de bedste jorde langs Columbia River er Columbia Crest en mastodont i såvel størrelse som kvalitet. Juan Munoz-Oca er chiefwinemaker og ansvarlig for husets 4 vinserier: ”Two Vines”, ”Grand Estates”, ”H3” og ”Reserve”. Juan er oprindelig columbianer, og havde sin første høst som 8-årig - så han må siges at være en særdeles erfaren og kompetent winemaker!
  Website:
  https://www.columbiacrest.com/
  1. Distriktet
   Washington State er måske ikke så kendt et vinområde, men det er rent faktisk det næststørste vinområde i USA, kun overgået af Californien.

   Udviklingen i området er gået hurtigt fra 1950’erne og frem til i dag. Dengang blev forgængerne for de to største vinhuse, Château St. Michelle og Columbia Winery, dannet – i dag er der over 700 vinhuse. Da der kun falder 200 mm regn om året, er kunstvanding en nødvendighed. Tidligere fokuserede man meget på hvidvine, især Riesling, men i 1990’erne rasede Merlot feberen, og Merlot trives fantastisk her. På det seneste er de øvrige Bordeaux druer samt Syrah blevet populære.   
  Merlot Grand Estates er lavet af Merlot (90-95%), Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Syrah, som hovedsageligt hentes i AVA Columbia Valley, men også i AVA Horse Heaven Hills (som bringer fylde og struktur) og AVA Wahluke Slope (aroma og kompleksitet). Alle områder hører til i Columbia Valley, som er et ret tørt område. Jordbunden er ikke særlig frugtbar og holder ikke godt på vandet, så drypirrigation giver optimal kontrol over vinplanternes vækstmønstre.Vinificeringen foregår ved, at druerne afstilkes og mases, dog forbliver 30% af høsten med hele bær. Herefter gærer og macererer vinen sammen med drueskindet i 6-10 dage, inden bærmen presses fra. Blandingen af Merlot og Cabernet foregår lige efter presningen, og vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring på en kombination af rustfrie ståltanke og træfade. Vinen modnes i 14-15 måneder på en kombination af amerikanske og franske egetræsfade, hvoraf 30-50 er nye efter årgang.Vinen har en flot, mørk, rubinrød farve. Stilen er meget aromatisk og klassisk for en Merlot fra områder med 'cool climate'. I duften finder man toner af kirsebær, tyttebær, bitter chokolade og en smule vanilje. Smagen er sprød med komplekse nuancer af mørke bær og en ret afrundet og velouragtig karakter. Den slutter med et godt bid og en god balance mellem frugt og tørhed.Server den til and, kalv og lam og til modne hvidskimmeloste.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Ekstra Bladet
  Kort vinbeskrivelse:
  5 stjerner GODT KØBFrugtig moden vin med pæn intensitet i både duft og smag. Brombær, mocca, mørk chokolade, krydderier og vanilje i smagen. Bløde venlige tanniner og en pæn afslutning. En flot merlot til prisen.
  Førpris:
  Førpris: DKK 179,00

  DKK 99,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Fanøvej 3  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk