RealVarenavn:

2016 SECRET DE LUNES CARIGNAN ØKO IGP Pays d'Oc, Mas De Lunès

Billede zoom:
Billede:
0341861
Navn:
 1. Varenr.:
  03418611635
 2. Egenskaber:
  Respekt, Økologisk
 3. Årgang:
  2016
 4. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Carignan
 1. Anbefales til:
  Grill, Gris, Kylling, Lam
  Beskrivelse:
  Producenten
  Den smukke og idylliske landejendom ”Mas de Lunès” ved foden af Moure-skråningerne, vest for byen Montpellier, har siden 1870 været fast hjemsted for 5 generationer af vinbønder i familien Jeanjean, som alene i Languedoc i dag dyrker vin på 7 ejendomme. De oprindelige bygninger er omgivet af ca. 47 ha. vinmarker (som ligger mellem 100 og 150 m.o.h.) og middelhavsområdets klassiske ”garrigue”-landskab med krat, buske, vilde træer og blomster, oliven og masser af vilde dyr.

  Jordbunden består hovedsagelig af rødt ler og runde, kalkholdige aflejringssten i bunden og af sandsten opefter. Da man i familien Jeanjean aldrig har brugt kemiske midler – bl.a. for at beskytte de mange bistader, man altid har haft på ejendommen – var det naturligt for den 5. generation (Brigitte, Frédéric & Philippe Jeanjean) at gå over til en kontrolleret økologisk dyrkning (AB-Agriculture Biologique), og huset har siden 2013 været certificeret økologisk.
  Website:
  http://www.jeanjean.fr/mas-de-lunes/
  1. Distriktet
   Languedoc ligger i det sydøstlige Frankrig, med Middelhavet som nabo. Området er et af de mest betydningsfulde vinområder i Frankrig i forhold til produktionsmængde og størrelse, og det har i de seneste år gennemgået en fantastisk udvikling kvalitetsmæssigt. En ny generation af vinproducenter har været dygtige til at udnytte de muligheder, nye vinregler har givet, bl.a. med anvendelse af bedre druesorter, mindre udbytte og mere tilpassede vinificeringsteknikker. 
    
   Ud over klassiske AOC/AOP distrikter som fx Côteaux du Languedoc/Languedoc, Corbières, Fitou, Minervois og Faugères, har Languedoc længe været kendt for ikke mindre end ca. 60 beskyttede landområder, såkaldte IGP-distrikter (Indication Geographique Protegée). De var før kendte som Vin de Pays (VdP - landvine), men blev i 2009 lavet om til IGP, samtidig med at man åbnede op for muligheden for at skrive på etiketten, hvilke druesorter man anvender i vinen. IGP Pays d'Oc er et såkaldt "regional IGP" og dækker hele Languedoc (Hérault, Aude og Gard). Gode producenter forstår at udnytte jordbund, klima, druesorter og moderne udstyr til at lave fremragende og karakterfulde vine - ofte til rimelige priser.
  De økologiske Carignan druer (100%) til denne vin hentes fra vinstokke på sydvendte parceller, hvor druesorten trives bedst, idet den kræver god varme. På nogle af parcellerne er vinstokkene over 70 år gamle, og udbyttet er helt nede på ca. 35 hl./ha. Det giver en vin med stor koncentration. Efter afstilkning og en skånsom knusning gennemgår druerne en lang, kølig gæring på ståltank, med løbende omrøringer for at sikre en god farve-, aroma- og smagsekstrakt, efterfulgt af en malolaktisk gæring. Vinen modner i 3-6 måneder på ståltank inden aftapning, noget som sikrer vinen en bedre harmoni mellem frugtkarakteren og den store kompleksitet.Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. I duften finder man komplekse nuancer af kirsebær, blommer og mørke krydderier (peber, nellike) samt en smule ristede toner (kaffe). I smagen virker vinen utrolig harmonisk og åben trods dens kompleksitet og fylde. Eftersmagen har Carignans klassiske tørhed - igen med toner af modne bær og krydderier. Vinen har et godt modningspotentiale. En god ambassadør for Carignan.Server den til grillet kød af fx gris, lam, okse eller sammen med gryderetter (gerne med and). Også perfekt til pastaretter.
  Førpris:

  DKK 66,56

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Navervej 21  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk