RealVarenavn:

2017 BIO ROSSO ØKO Cantine Lenotti

Billede zoom:
Billede:
0608251
Navn:
Vino di Tavola
 1. Varenr.:
  06082511735
 2. Egenskaber:
  Økologisk, Respekt
 3. Årgang:
  2017
 4. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Sangiovese
Procent:
15%
Betinget procent:
15%
Navn:
Corvina
Procent:
15%
Betinget procent:
15%
Navn:
Rebo (Marzemino/Merlot)
 1. Anbefales til:
  Kalv, Okse, Ost, Råvildt
  Beskrivelse:
  Producenten
  Cantine Lenotti er synonymt med familien Lenotti og består i frontlinjen af Claudio Lenotti, som er firmaets chef og salgsansvarlige. Faderen, Giancarlo, er (stadig) firmaets ønolog og kældermester og moderen, Marina, tager sig af salget i Italien. Familien har i den grad forstået at forene områdets mest stolte traditioner med moderne tankegang i såvel produktion som marketing, og er således et af de bedste eksempler på, hvorfor vinene fra Veneto er blevet så populære mange steder i verden og ikke mindst i Danmark.

  Hos Cantine Lenotti råder man over de mest moderne tekniske faciliteter, hvorpå man producerer stort set alle de kendte vine fra området. Porteføljen af vine rummer samtidig lidt for enhver pengepung – fra dagligdags-prisniveauet og op til prestige-amaronen, ”Di Carlo” (opkaldt efter faderen selv), Det er dog vine, der stadig i dag primært henvender sig til den såkaldte ”almindelige vinforbruger”, som værdsætter et rigtigt godt forhold mellem pris og kvalitet og samtidig sætter stor pris på vine, der er relativt ukomplicerede, men som med deres charme og brede tilgang til gastronomien udgør et fint match hertil.
  Website:
  http://www.lenotti.com
  Bio Rosso er lavet på økologiskdyrkede druer fra Veneto. Ca. 70% af vinen består af Sangiovese, 15% af Corvina og 15% af Rebo, en sammensætning som falder uden for alle appellationer i området, og vinen bærer derfor den mere generelle Vino Rosso betegnelse. Straks efter høsten bliver druerne skånsomt mast og sat til gæring i temperaturregulerede ståltanke. Efter en skånsom presning og en naturlig bundfældning lagrer vinen i et par måneder på samme type tanke. Aftapningen foregår køligt og sterilt med en ganske let filtrering. Alt sammen for at bevare vinens frugtrige og aromatiske karakter. Det er en meget saftig, frugtrig og umiddelbar vin - faktisk meget i den Veneto-stil, som Cantine Lenotti er kendt for. Den har en lys, blank, rubinrød farve og en ren, aromatisk frugtkarakter, med nuancer af kirsebær, blommer og en smule tranebær i duften. Smagen byder på nogle af de samme frugtnuancer, men også på en god struktur og kompleksitet. Den slutter med en god balance mellem frugtsødmen og en lækker sprødhed, som løfter den godt og gør den meget charmerende. En klassisk norditaliensk, liflig rødvin, som er perfekt til grønsagsretter, pasta- og risottoretter, men også fjerkræ, svine- eller kalvekød.
  Førpris:

  DKK 125,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Navervej 21  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk