RealVarenavn:

2018 MOULIN DE GASSAC GUILHEM ROSÉ IGP, Pays d'Herault, Mas de Daumas Gassac

Billede zoom:
Billede:
Billede på vej2
Navn:
 1. Varenr.:
  02517431835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Cinsault
Procent:
50%
Betinget procent:
50%
Navn:
Grenache
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Fisk, Gris, Grøntsagsretter, Pasta
  Beskrivelse:
  Producenten
  I 1970 var familien Guibert på udkig efter en vinejendom i det sydfranske, og søgningen endte ved en smuktbeliggende vingård i Gassac-dalen tilhørende familien Daumas. De tilkaldte en af deres bekendte, Henri Enjalbert (berømt geolog fra Bordeaux universitet) for at lave jordbundsanalyser, der nærmere kunne belyse ejendommens potentiale. Resultatet af Enjalberts analyser var særdeles opmuntrende, da det viste sig, at området havde et ” helt idéelt og enestående terroir til produktion af Grand Cru vine ”.

  Guibert-familien købte stedet i 1972 og døbte det ”Mas de Daumas Gassac”. Målet var klart: Der skulle produceres vin, der satte helt nye højder for, hvad Languedoc kunne præstere på vinfronten! Betaget af de naturlige, økologiske dyrkningsteknikker, man havde praktiseret på gården i mange år forinden, besluttede de at fortsætte ad samme vej. Endvidere fulgte man Enjalberts anbefaling om at plante Bordeaux-druesorterne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot.
  Website:
  http://www.daumas-gassac.com/index.php?language=en
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Gassac
  small-arrow
  1. Distriktet
   Allerede i 780 blev de første vinmarker anlagt langs åen i dalen Gassac i Hérault området i Languedoc. Initiativtageren var dengang en af Karl den Stores nærmeste, St. Benoit dAniane. Ret hurtigt fik Gassac dalen med det enestående kølige, lokale klima stor berømmelse for sine unikke vine.
   En kuriositet i Gassac-dalen er i øvrigt de ca. 40 forskellige druesorter, som findes. Flere af dem på upodede prephylloxera vinstokke med druer, der stammer fra Israel, Portugal, Schweiz, Armenien, Madeira m.fl... Nærmest et museum.
  Førpris:

  DKK 89,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  VINOBLE  |  Østjysk Vinforsyning  |  Fanøvej 3  |  8382 Hinnerup  |  Tlf.: 8755 9900   |  CVR: 28902298  |  Email: info@vinoble.dk