Bodegas Robles

Bodegas Robles blev grundlagt i 1927 af ægteparret Antonio José og Pilar Robles. De var flyttet til Córdoba i deres søgen efter at kunne fremdyrke de bedste druer til produktion af højkvalitetshedvine, og søgningen endte i Sierra de Montilla. Her erhvervede de i et af de bedste produktionsområder parceller i markerne Toledana, Canillo, Cabriñana og Cañada del Navarro.

I 1975 blev de nuværende faciliteter i udkanten af Montilla opført af deres søn, Francisco Robles, og i slutningen af halvfemserne tog tredje (og den aktuelle) generation over, repræsenteret ved søskendeparret Pilar og Francisco Robles. De besluttede samtidig at overgå til økologisk/vegansk produktion, hvilket var en meget markant beslutning, da de dermed var de første i verden til at sende en certificeret økologisk hedvin på markedet. Herudover besluttede de også, at vingårdens naturlige gærstammer skulle anvendes i gæringsprocessen for at fremme personligheden og kompleksiteten i vinene, hvilket på det tidspunkt ikke mange andre producenter i området gjorde.

I markerne anvendes bunddække, der bl.a. omfatter kløver, valmuer og bælgplanter. Det frigiver nødvendige næringsstoffer på det optimale tidspunkt i forhold til såvel at sikre vinstokkene en sund og frugtbar vækst som at udvikle aromastofferne i druerne. Det tiltrækker også gavnlige insekter, der bekæmper skadedyr og forhindrer jorderosion.

Bodegas Robles har i mange år haft et forskningssamarbejde med universitetet i Córdoba og andre nationale og internationale forskningscentre i forhold til bl.a. at optimere de økologiske dyrkningsmetoder samt at tilpasse produktionen til de klimaforandringer, der til stadighed foregår. Deres ihærdige indsats i så henseende er da også blevet anerkendt af flere forskellige myndigheder og organisationer, hvilket talrige priser og udmærkelser vidner om.

Viser 5 resultater