Chateau Gassier
Château Gassier ligger i Puyloubier ved foden af den berømte bjergkæde, Montagne Sainte-Victoire, øst for Aix en Provence. I dag betragtes Sainte-Victoire som det bedste sub-distrikt i Côtes de Provence (AOP), ikke mindst for produktion af rosévine. Familien Gassier (med aner i Provence siden 1421) købte ejendommen og de tilhørende 40 ha. vinmarker i 1982 og indledte straks en gennemgribende renovering af vinmarkerne. I dag er det agronom og ønolog Georges Gassier (5. generation af vinmagere i familien Gassier), som har ansvaret for dyrkningen af vinmarkerne.
Ansvaret for vinificeringen har siden 2015 været i hænderne på ønolog Léa Rouyet, som forinden har gjort sine erfaringer andre steder i Provence samt i New Zealand og Languedoc. Hun anvender en meget klassisk provencalsk opskrift til produktionen af rosévinene, primært med gæring og modning på ståltanke, men til de mest eksklusive rosévine anvendes også (helt eller delvist) 600 l træfade (demi-muids) fra den berømte østrigske bødker Stockinger.
Château Gassier blev økologisk certificeret i 2016 (ECOCERT), og siden da har alle slottets vine været økologisk certificerede. Ud over druerne fra egne marker supplerer man også til vinen ”Esprit Gassier” med druer fra i alt 100 ha. (ligeledes) økologisk dyrkede marker i AOP Côtes de Provence. Disse marker ejes af selvstændige dyrkere, som naturligvis efterlever Château Gassiers meget specifikke krav til dyrkningsteknikker og kvalitet.
Château Gassier hører indiskutabelt til blandt eliten af vinproducenter i Côtes de Provence.
Viser 3 resultater