Domaine Anderson
Da det berømte Champagnehus Louis Roederer (ejet af familien Rouzaud) i starten af 1980’erne indledte deres søgen efter det optimale sted til produktion af ”top-mousserende” vine i Californien, valgte man Anderson Valley i Mendocino County i det nordlige Californien. Her fandt man det helt rigtige terroir – perfekte jordbundsforhold og et relativt køligt klima grundet beliggenheden tæt ved Mendocino-kysten. Roederer Estate var dermed en realitet og her på dets tilhørende 234 ha. kunne man under ideelle betingelser dyrke Pinot Noir og Chardonnay – de vigtigste druesorter til produktion af store mousserende vine som fx husets højtestimerede ”Quartet”. Senere overtog man også en anden producent af mousserende vine i Anderson Valley – Scharffenberger Cellars nær Philo, nordvest for Boonville.
Ønsket om også at producere ”stille” vine på Chardonnay og Pinot Noir førte i slutningen af 1990’erne til at man skabte vinserien ”Carpe Diem” og senere til grundlæggelsen af vinhuset Domaine Anderson. De tre forskellige vinmarker i tre forskellige subregioner i Anderson Valley AVA som Domaine Anderson består af (Dach Vineyard (7,6 ha.) i subregionen Poleeko i den midterste del af Anderson Valley, Walraven Vineyard (5,6 ha.) i den nordlige subregion Boonville og Pinoli Wineyards (3 ha.) i subregionen Deep End som ligger tættest på Stillehavet og derfor er køligst), er valgt helt optimalt i forhold til at skabe komplekse vine.
Filosofien er klar: Man forsøger, med minimal indgriben under vinificeringen, at lave vine som udtrykker en ægte Anderson Valley-stil kombineret med en næsten klassisk elegance, som man ofte finder i franske vine.
Viser 4 resultater