Det er ikke tilfældigt, at man har valgt tallet 946 til denne vin, som produceres fra druer dyrket ved foden af Montagne Sainte-Victoire. For netop i en højde af 946 m.o.h.,… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
539,00 DKK
Château Gassier ligger i Puyloubier ved foden af den berømte bjergkæde, Montagne Sainte-Victoire, øst for Aix en Provence. I dag betragtes Sainte-Victoire som det bedste sub-distrikt i Côtes de Provence (AOP), ikke mindst for produktion af rosévine. Familien Gassier (med aner i Provence siden 1421) købte ejendommen og de tilhørende 40 ha. vinmarker i 1982 og indledte straks en gennemgribende renovering af vinmarkerne. I dag er det agronom og ønolog Georges Gassier (5. generation af vinmagere i familien Gassier), som har ansvaret for dyrkningen af vinmarkerne.
Ansvaret for vinificeringen har siden 2015 været i hænderne på ønolog Léa Rouyet, som forinden har gjort sine erfaringer andre steder i Provence samt i New Zealand og Languedoc. Hun anvender en meget klassisk provencalsk opskrift til produktionen af rosévinene, primært med gæring og modning på ståltanke, men til de mest eksklusive rosévine anvendes også (helt eller delvist) 600 l træfade (demi-muids) fra den berømte østrigske bødker Stockinger.
Château Gassier blev økologisk certificeret i 2016 (ECOCERT), og siden da har alle slottets vine været økologisk certificerede. Ud over druerne fra egne marker supplerer man også til vinen ”Esprit Gassier” med druer fra i alt 100 ha. (ligeledes) økologisk dyrkede marker i AOP Côtes de Provence. Disse marker ejes af selvstændige dyrkere, som naturligvis efterlever Château Gassiers meget specifikke krav til dyrkningsteknikker og kvalitet.
Château Gassier hører indiskutabelt til blandt eliten af vinproducenter i Côtes de Provence.
Château Gassier ligger i Puyloubier ved foden af den berømte bjergkæde, Montagne Sainte-Victoire, øst for Aix en Provence. I dag betragtes Sainte-Victoire som det bedste sub-distrikt i Côtes de Provence (AOP), ikke mindst for produktion af rosévine. Familien Gassier (med aner i Provence siden 1421) købte ejendommen og de tilhørende 40 ha. vinmarker i 1982 og indledte straks en gennemgribende renovering af vinmarkerne. I dag er det agronom og ønolog Georges Gassier (5. generation af vinmagere i familien Gassier), som har ansvaret for dyrkningen af vinmarkerne.
Ansvaret for vinificeringen har siden 2015 været i hænderne på ønolog Léa Rouyet, som forinden har gjort sine erfaringer andre steder i Provence samt i New Zealand og Languedoc. Hun anvender en meget klassisk provencalsk opskrift til produktionen af rosévinene, primært med gæring og modning på ståltanke, men til de mest eksklusive rosévine anvendes også (helt eller delvist) 600 l træfade (demi-muids) fra den berømte østrigske bødker Stockinger.
Château Gassier blev økologisk certificeret i 2016 (ECOCERT), og siden da har alle slottets vine været økologisk certificerede. Ud over druerne fra egne marker supplerer man også til vinen ”Esprit Gassier” med druer fra i alt 100 ha. (ligeledes) økologisk dyrkede marker i AOP Côtes de Provence. Disse marker ejes af selvstændige dyrkere, som naturligvis efterlever Château Gassiers meget specifikke krav til dyrkningsteknikker og kvalitet.
Château Gassier hører indiskutabelt til blandt eliten af vinproducenter i Côtes de Provence.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Det er ikke tilfældigt, at man har valgt tallet 946 til denne vin, som produceres fra druer dyrket ved foden af Montagne Sainte-Victoire. For netop i en højde af 946 m.o.h., finder man symbolet for Provence, det kors som kaldes Croix de Provence, rejst på toppen af det vestligste punkt på den berømte bjergkæde. Forbindelsen til dette ikoniske kors forpligter, og Château Gassier benytter derfor de bedste druer og al deres kunnen for at fange elegancen og finessen som netop kendetegner rosévine fra distriktet Sainte-Victoire i Côtes de Provence
Vinen er lavet på 45% Grenache, 45% Syrah og 10% Rolle, som alle er økologiskdyrket på Château Gassiers 40 ha. vinmarker, primært fra de vestlige og nordlige parceller. Her får vinstokkene masser af sol, men også kølighed fra bjerget og god tørring fra Mistral-vinden, noget som giver både sunde, saftige og delikate druer. Undergrunden af ler og smuldret kalk og sandsten fra de nærliggende bjerge giver desuden sprødhed og en smule mineralitet.
Druesorterne bliver høstet hver for sig ved lavere temperaturer om natten og afstilkes og presses straks efter ankomsten til kælderen. Presningen foregår ved lavt tryk og varer normalt i 2-3 timer, hvor skindet på de røde druer giver farven til mosten. Derefter hviler mosten køligt i nogle dage (5-7). Efter en sammenstikning af mosten fra de tre druesorter og en let, naturlig bundfældning, sættes gæringen i gang under kølige forhold. En del af vinen er gæret og modnet i 6 måneder på cementtanke, og resten gæres på demi-muid (600 l.) træfade fra østrigske Stockinger, i begge tilfælde med druernes naturlige gærceller. Vinen som er gæret på fad, bliver ligeledes modnet i 6 måneder på de samme fade, med en løbende omrøring hver anden uge, for at optimere fylden og kompleksiteten i vinen.
Farven er pink-rosa med et fersken-skær. Vinen er meget aromatisk i duften, med nuancer af citrusfrugter (rød grape) og små, vilde skovbær. Smagen er både sprød (god tannin!), fyldig og en smule fed, med eksotiske toner af ristede mandler, vanilje, røde bær og en lækker velouragtig og samtidig mineralsk og en smule saltet finish. Serveres til skaldyr og fisk, røget skinke, lyst kød – eller bare til en skål friske jordbær (evt. drysset med lidt peber og frisk mynte…).
Fisk
Grøntsagsretter
Kylling
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle