”Al Passo del Leone” Bianco var den første vin hos Alois Lageder, som i 2008 fik en biodynamisk certificering. Den er sammensat af Müller Thürgau, Pinot Grigio, Moscato Giallo og… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
219,00 DKK
Blandt de vinproducenter som virkelig har været med til at give vinene fra Alto Adige et bedre ry, finder man familievingården Lageder i Magrè midt imellem byerne Bolzano og Trento. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1823 og producerede i mange år klassiske vine fra området.
Da Alois Lageder (5. generation i familien), overtog ansvaret midt i 1970’erne i en alder af blot 25 år, påbegyndte han en større forvandlingsproces på gården. Dels gik han i gang med en omfattende ombygning af både huset og kældrene, dels ændrede han flere processer i produktionen, både i vinmarkerne og under vinificeringen. Overgangen til biodynamisk dyrkning indledtes i begyndelsen af 1990’erne, og det er ikke for meget sagt, at alle hans tiltag i årenes løb har revolutioneret såvel familiefirmaet som vinproduktionen i området.
Alois Lageder deler i dag ansvaret for firmaet med sønnen, Alois Clemens Lageder, som er uddannet på vinuniversitetet i Geisenheim. Lageder kontrollerer i dag ca. 130 ha. vinmarker, hvoraf de 55 ha. ejes af familien selv. De resterende ca. 75 ha. er fordelt på ikke mindre end 60 små vinavlere, der mere og mere dyrker deres marker efter Lageders ansvarlige dyrkningsmetoder, herunder biodynamisk dyrkning. Alois Lageders egne vinmarker i Magrè, Cortaccia, Termeno, Caldaro og Appiano/Montagna dyrkes biodynamisk (Demeter certificeret), mens vinmarken Lindenburg i Bolzano dyrkes økologisk (certificeret).
Alois lageder er kendt for at producere delikate, aromatiske og druetypiske vine, som er perfekte til den moderne gastronomi, hvor det er lethed og elegance, der er i højsædet.
Blandt de vinproducenter som virkelig har været med til at give vinene fra Alto Adige et bedre ry, finder man familievingården Lageder i Magrè midt imellem byerne Bolzano og Trento. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1823 og producerede i mange år klassiske vine fra området.
Da Alois Lageder (5. generation i familien), overtog ansvaret midt i 1970’erne i en alder af blot 25 år, påbegyndte han en større forvandlingsproces på gården. Dels gik han i gang med en omfattende ombygning af både huset og kældrene, dels ændrede han flere processer i produktionen, både i vinmarkerne og under vinificeringen. Overgangen til biodynamisk dyrkning indledtes i begyndelsen af 1990’erne, og det er ikke for meget sagt, at alle hans tiltag i årenes løb har revolutioneret såvel familiefirmaet som vinproduktionen i området.
Alois Lageder deler i dag ansvaret for firmaet med sønnen, Alois Clemens Lageder, som er uddannet på vinuniversitetet i Geisenheim. Lageder kontrollerer i dag ca. 130 ha. vinmarker, hvoraf de 55 ha. ejes af familien selv. De resterende ca. 75 ha. er fordelt på ikke mindre end 60 små vinavlere, der mere og mere dyrker deres marker efter Lageders ansvarlige dyrkningsmetoder, herunder biodynamisk dyrkning. Alois Lageders egne vinmarker i Magrè, Cortaccia, Termeno, Caldaro og Appiano/Montagna dyrkes biodynamisk (Demeter certificeret), mens vinmarken Lindenburg i Bolzano dyrkes økologisk (certificeret).
Alois lageder er kendt for at producere delikate, aromatiske og druetypiske vine, som er perfekte til den moderne gastronomi, hvor det er lethed og elegance, der er i højsædet.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
”Al Passo del Leone” Bianco var den første vin hos Alois Lageder, som i 2008 fik en biodynamisk certificering. Den er sammensat af Müller Thürgau, Pinot Grigio, Moscato Giallo og Gewürztraminer druer, som hentes på biodynamiskdyrkede (Demeter) vinmarker i Magrè, Cortaccia og Isarco dalene. Vinmarkerne (med 8-26 år gamle vinstokke) er anlagt på skråninger i en højde af 230 til 950 m. med en undergrund af småsten (kalk), ler og sand, hvilket egner sig perfekt til produktion af hvidvine. Store temperaturforskelle mellem dag og nat giver en langsom modning og derfor vine med flot aroma, sprødhed og finesse. Vinen er både gæret (med druernes egne gærceller) og modnet (på sit ”lie” i ca. 4 måneder) på ståltanke for netop at bevare den sarte balance i vinen.
Vinen har en flot, lysgylden, blank farve med et grønligt skær. Duften er aromatisk og en smule krydret, med nuancer af citrusfrugter, en smule hyldebær og tropiske frugter. I smagen har den en god balance mellem den frugtrige stil, strukturen, mineraliteten og fedmen. De fire druer giver en perfekt harmoni. Vinen slutter meget frugtrig, charmerende og appetitvækkende. Velegnet til diverse forretter og salater, skaldyr, fisk og lyst kød.
Fisk
Grøntsagsretter
Kylling
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle