Pinot Noir-druerne til denne Aloxe-Corton hentes på flere parceller i 2-300 m.o.h, med en klassisk, brun, stenrig undergrund (bl.a. flintsten) blandet med ler, kalk og… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
599,00 DKK
Bag Négociant-vinhuset ”Les Parcellaires de Saulx” finder man Domaine Belleville i Rully og Manoir Murisaltien i Meursault, som her tilbyder eksklusive vine fra nogle af Bourgognes mest prestigiøse appellationer. Vinene laves i samarbejde med nogle af distriktets mest anerkendte producenter og kun fra enkelt-parceller (heraf navnet ”Parcellaires”), hvad enten appellationen på den enkelte vin er regional, Village, 1. Cru eller Grand Cru.
Opskriften er ganske enkel: Enten køber man druer fra udvalgte dyrkere som vinificeres i egne kældre i Meursault, eller også køber man vine, der har gennemgået den alkoholiske gæring og står derefter selv for de efterfølgende processer frem til den færdige vin. Produktionen er yderst begrænset, idet man som regel kun køber 2-4 fade pr. vin/parcel (lig med 600-1.200 flasker) – til gengæld viser udvalget på fornem vis Bourgogne-områdets kæmpe potentiale og diversitet.
Bag Négociant-vinhuset ”Les Parcellaires de Saulx” finder man Domaine Belleville i Rully og Manoir Murisaltien i Meursault, som her tilbyder eksklusive vine fra nogle af Bourgognes mest prestigiøse appellationer. Vinene laves i samarbejde med nogle af distriktets mest anerkendte producenter og kun fra enkelt-parceller (heraf navnet ”Parcellaires”), hvad enten appellationen på den enkelte vin er regional, Village, 1. Cru eller Grand Cru.
Opskriften er ganske enkel: Enten køber man druer fra udvalgte dyrkere som vinificeres i egne kældre i Meursault, eller også køber man vine, der har gennemgået den alkoholiske gæring og står derefter selv for de efterfølgende processer frem til den færdige vin. Produktionen er yderst begrænset, idet man som regel kun køber 2-4 fade pr. vin/parcel (lig med 600-1.200 flasker) – til gengæld viser udvalget på fornem vis Bourgogne-områdets kæmpe potentiale og diversitet.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Pinot Noir-druerne til denne Aloxe-Corton hentes på flere parceller i 2-300 m.o.h, med en klassisk, brun, stenrig undergrund (bl.a. flintsten) blandet med ler, kalk og mergel.
Druerne plukkes i små kasser, som straks køres til husets kældre i Meursault, hvor vinen bliver vinificeret. Opskriften er klassisk for Bourgogne, med en gæring i store opretstående trækar, en malolaktisk gæring og en efterfølgende modning i 18 måneder på nye franske træfade (228 l.).
Vinen har en blank, mørk, rubinrød farve. Duften er aromatisk og elegant, med en rig sammensætning af frugtnuancer så som hindbær, jordbær, kirsebær, brombær og solbær samt en smule vanilje. Smagen er silke- og velouragtig først i munden, men udvikler sig til det mere komplekse og strukturerede, med spændende, krydrede nuancer af bitter chokolade og lakrids. Vinen slutter med god harmoni mellem de aromatiske nuancer og tanninen.
Serveres til lam, okse, fuglevildt eller råvildt. Prøv den også til gode rødskimmeloste.
Fuglevildt
Kalv
Lam
Okse
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle