"Alter" er sammensat af Syrah (40-50%), Grenache og Mourvèdre , hvor andelen varierer efter årgangen. Druerne er hentet på biodynamiskdyrkede parceller med 50 år gamle vinstokke.… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
215,00 DKK
Domaine Cazes i Rivesaltes – midt i Roussillon, blev grundlagt af Michel Cazes i 1895 og er i dag med sine ca. 220 hektarer vinmarker en af de vigtigste vingårde i området. Flere generationer har sidenhen efterfulgt hinanden, og da 4. generation med Emmanuel Cazes kom til i 1997, besluttede man at iværksætte en overgang til biodynamisk dyrkning i alle vinmarker – som en af de første producenter i området. Processen resulterede i 2005 i en fuld økologisk (AB-Agriculture Biologique) og biodynamisk godkendelse.
Processen krævede samtidig en del investeringer i de historiske kældre og nyt, moderne udstyr til vinificering. Domaine Cazes indgik derfor et partnerskab med Advini (som blandt andet ejer vinhuset Jeanjean i Languedoc). Under det nye partnerskab er der fortsat hovedfokus på husets verdensberømte dessertvine – Rivesaltes og Muscat de Rivesaltes, men man lægger også mange kræfter i produktionen fra ejendommes vinmarker i appellationer som Côtes du Roussillon, Côtes du Roussillon Villages, Maury og Fitou.
Domaine Cazes i Rivesaltes – midt i Roussillon, blev grundlagt af Michel Cazes i 1895 og er i dag med sine ca. 220 hektarer vinmarker en af de vigtigste vingårde i området. Flere generationer har sidenhen efterfulgt hinanden, og da 4. generation med Emmanuel Cazes kom til i 1997, besluttede man at iværksætte en overgang til biodynamisk dyrkning i alle vinmarker – som en af de første producenter i området. Processen resulterede i 2005 i en fuld økologisk (AB-Agriculture Biologique) og biodynamisk godkendelse.
Processen krævede samtidig en del investeringer i de historiske kældre og nyt, moderne udstyr til vinificering. Domaine Cazes indgik derfor et partnerskab med Advini (som blandt andet ejer vinhuset Jeanjean i Languedoc). Under det nye partnerskab er der fortsat hovedfokus på husets verdensberømte dessertvine – Rivesaltes og Muscat de Rivesaltes, men man lægger også mange kræfter i produktionen fra ejendommes vinmarker i appellationer som Côtes du Roussillon, Côtes du Roussillon Villages, Maury og Fitou.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
"Alter" er sammensat af Syrah (40-50%), Grenache og Mourvèdre , hvor andelen varierer efter årgangen. Druerne er hentet på biodynamiskdyrkede parceller med 50 år gamle vinstokke. Jorden på disse parceller består af rødt ler- og kalkholdige aflejringssten, som sikrer gode vandreserver i dybden og kombineret med vinde fra Middelhavet giver dette en kølighed, som er sjælden i området. Druerne her modner altid lidt senere, men giver til gengæld mere aromatiske og delikate vine.
Da druesorterne modner på forskellige tidspunkter, foregår høsten og vinificeringen separat. Klaserne bliver selekteret både under plukningen og efter ankomsten til kælderen. Druerne er 100% afstilket, inden de bliver skånsomt knust og sat til gæring på temperaturregulerede ståltanke, ved hjælp af deres egne gærceller. Flere daglige omrøringer af vinen og bærmen foretages i de 4-6 uger, gæringen varer. Efter presning og en naturlig bundfældning modnes vinen i 12 mdr hovedsageligt på ståltanke, men en lille del bliver dog modnet på små franske træfade, for at tilføre mere kompleksitet og fedme.
Selv om "Alter" ikke fornægter sin Roussillon-oprindelse, med aromatiske, tørre, krydrede toner, er det først og fremmest finessen og koncentration, som kommer frem. I duften finder man nuancer af kirsebær, tyttebær og vilde hindbær. I smagen er vinen først intens og delikat, med en masse sprøde og frugtrige nuancer. Herefter udvikler den sig med mere struktur, kødfuldhed og krydderi. Den vil helt klart blive mere helstøbt med tiden, men vinen er faktisk allerede ganske harmonisk i sin ungdom. Prøv den sammen med fx grisekæber, and, kalv, lam eller okse.
Gryderet
Lam
Okse
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle