Duemani's andenvin er er lavet på lige del Merlot og Cabernet Franc. Gæringen foregår separat for hver druesort i temperaturregulerede cementkar, dog er en lille del af Cabernet… Læs mere
479,00 DKK
Vingården Duemani ligger i landsbyen Castellina Marittima i Costa Toscana, som er en del af det store vestlige kystområde i Toscana, der ligger syd for Livorno og som kaldes Maremma.
Duemani, som betyder to hænder, er etableret i 2000 af de to ildsjæle, Elena Celli og Luca D’Attoma. Elena har en baggrund i modebranchen, men efter mødet med Luca, der igennem en årrække havde arbejdet som konsulent for flere prestigiøse vingårde, fandt hun ud af, at vinbranchen (og Luca…) skulle være fremtiden. Elena står for det administrative, mens Luca tager sig af vinen.
Idéen bag etableringen af vingården ved Toscanas skønne kyststrækning var et brændende ønske om at producere vine på parrets favoritdruer: Cabernet Franc, Syrah og Merlot. De fandt et stykke uberørt land i højderne ved Riparbella, som ikke var blevet dyrket i adskillige år.
Biodynamik har fra starten været en naturlig tilgang til dyrkningen, og i dag råder man over godt 10 hektarer beplantet med Cabernet Franc, Syrah og Merlot. Vinmarkerne er beliggende på en skråning i en højde af 250-300 m.o.h. og har form som et amfiteater. Cabernet Franc er plantet øverst på skråningen, Syrah på midten og nederst på bakken finder man Merlot.
Vingården Duemani ligger i landsbyen Castellina Marittima i Costa Toscana, som er en del af det store vestlige kystområde i Toscana, der ligger syd for Livorno og som kaldes Maremma.
Duemani, som betyder to hænder, er etableret i 2000 af de to ildsjæle, Elena Celli og Luca D’Attoma. Elena har en baggrund i modebranchen, men efter mødet med Luca, der igennem en årrække havde arbejdet som konsulent for flere prestigiøse vingårde, fandt hun ud af, at vinbranchen (og Luca…) skulle være fremtiden. Elena står for det administrative, mens Luca tager sig af vinen.
Idéen bag etableringen af vingården ved Toscanas skønne kyststrækning var et brændende ønske om at producere vine på parrets favoritdruer: Cabernet Franc, Syrah og Merlot. De fandt et stykke uberørt land i højderne ved Riparbella, som ikke var blevet dyrket i adskillige år.
Biodynamik har fra starten været en naturlig tilgang til dyrkningen, og i dag råder man over godt 10 hektarer beplantet med Cabernet Franc, Syrah og Merlot. Vinmarkerne er beliggende på en skråning i en højde af 250-300 m.o.h. og har form som et amfiteater. Cabernet Franc er plantet øverst på skråningen, Syrah på midten og nederst på bakken finder man Merlot.
Duemani's andenvin er er lavet på lige del Merlot og Cabernet Franc. Gæringen foregår separat for hver druesort i temperaturregulerede cementkar, dog er en lille del af Cabernet Franc gæret i 500 og 600 l. amfora af terracotta, for at bevare og fremhæve druens umiddelbar frugtkarakteren. Efter sammenstikningen i november, gennemgår vinen en modning på koniske franske fade i 8-10 måneder. Ingen klaring eller filtrering.
Merlot’ens direkte frugtighed gennemskæres af Cabernet Franc’s balsamiske og let tanniske noter. Resultatet er opløftende. En charmerende vin med krydrede nuancer, fx mint og tobak, svøbt i en behagelig frugtmasse, såsom kirsebær, blåbær og solbær.
Gryderet
Kalv
Kylling
Lam
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle