Dal Fornos Amarone laves på Corvina (60%), 20% Rondinella, Oseleta og Croatina, som høstes på vinstokke, der er min. 10 år gamle. Parcellerne i Illasi-dalen ligger på en… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
3.205,00 DKK
Romano Dal Forno, grundlæggeren af et af de mest berømte vinfirmaer i Veneto, blev født i 1957 i landsbyen Capovilla, øst for Verona. Som hos de fleste producenter i området, hvor vin ikke bare er en drikkevare, men også besidder en kulturel og sågar filosofisk værdi, har familien Dal Forno i flere generationer dyrket vin med bevidstheden om denne herlige driks særlige status.
I en alder af 22 år mødte Romano Dal Forno en af områdets største vin-personligheder, Giuseppe Quintarelli. Mødet blev nærmest en åbenbaring for Romano, der pludselig så vindyrkning og vinproduktion fra en helt anden synsvinkel. Han blev især overbevist om, at kvalitet var vigtigere end kvantitet, hvilket bestemt ikke var en selvfølge blandt vinproducenterne i Veneto på den tid!
Næste generation – sønnerne Marco, Luca og Michele, er løbende blevet tilknyttet produktionen, og de arbejder i dag side om side med deres fader i de fortsatte bestræbelser på at frembringe de ypperligste vine.
Dal Fornos vine er i dag berømte verden over, og de er med til at sætte den højeste standard for vinene fra Veneto.
Romano Dal Forno, grundlæggeren af et af de mest berømte vinfirmaer i Veneto, blev født i 1957 i landsbyen Capovilla, øst for Verona. Som hos de fleste producenter i området, hvor vin ikke bare er en drikkevare, men også besidder en kulturel og sågar filosofisk værdi, har familien Dal Forno i flere generationer dyrket vin med bevidstheden om denne herlige driks særlige status.
I en alder af 22 år mødte Romano Dal Forno en af områdets største vin-personligheder, Giuseppe Quintarelli. Mødet blev nærmest en åbenbaring for Romano, der pludselig så vindyrkning og vinproduktion fra en helt anden synsvinkel. Han blev især overbevist om, at kvalitet var vigtigere end kvantitet, hvilket bestemt ikke var en selvfølge blandt vinproducenterne i Veneto på den tid!
Næste generation – sønnerne Marco, Luca og Michele, er løbende blevet tilknyttet produktionen, og de arbejder i dag side om side med deres fader i de fortsatte bestræbelser på at frembringe de ypperligste vine.
Dal Fornos vine er i dag berømte verden over, og de er med til at sætte den højeste standard for vinene fra Veneto.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Dal Fornos Amarone laves på Corvina (60%), 20% Rondinella, Oseleta og Croatina, som høstes på vinstokke, der er min. 10 år gamle. Parcellerne i Illasi-dalen ligger på en undergrund af gamle aflejringer med især småsten, ler og muld. Kun de bedste klaser håndplukkes og transporteres til vingården i små, flade plastikkasser. Her gennemgår druerne en stabil tørring i ca. 1,5-3 måneder i et specielt indrettet rum med et ventilationssystem, som er udviklet af Al Forno.
Efter en yderligere selektering af klaserne i slutningen af tørringen, bliver druerne skånsomt mast og gæret på ståltanke med automatisk omrøring i 15 dage. Efter en yderligere maceration i et par dage, får vinen lov at bundfælde naturligt. Herefter fortsætter en langsom gæring i nye barriques i 18 måneder, efterfulgt af en yderligere modning i 6 måneder på de samme fade. Efter en sammenstikning af vinene fra de forskellige fade og en let filtrering aftappes vinen og gennemgår derefter en flaskemodning i kælderen i 36 måneder, før den kan sælges.
En Amarone i Dal Forno-klassen har en fantastisk balance mellem finesse og kompleksitet. Her finder man komplekse nuancer af modne kirsebær, brombær, blommer og chokolade i duften og eksotiske toner af trøfler, tobak og cedertræ i smagen. Den har en lang, koncentreret eftersmag men samtidig masser af subtile toner. Det er nærmest en vin, man kunne bruge til meditation foran pejsen…
Lam
Okse
Ost
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle