Flere stærke kvinder i familien Piñol har haft stor indflydelse på vinhuset siden dets grundlæggelse, og en af dem var L’Avi Arrufí (1894-1976). Nogle af Celler Piñols… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
199,00 DKK
Vinhuset Celler Piñol ligger i Batea, ca. 100 km. vest for Tarragona, og selv om der er fundet tegn på, at man har produceret vin på ejendommen siden middelalderen, var det først i slutningen af det 20. årh., at familien Piñol begyndte at blive anerkendte for sine vine. Især efter at den aktuelle vinmager, Juanjo Piñol, har fået ansvaret for dyrkningen og vinproduktionen, er det virkelig gået fremad. I dag dyrker man vin på ca. 75 ha. vinmarker og råder over det mest moderne udstyr til fremstilling af kvalitetsvine.
Celler Piñols egne marker er økologisk certificerede, og på længere sigt vil de marker, hvorfra man køber druer, også være økologisk-dyrkede, hvorefter man vil kunne deklarere alle sine vine økologiske.
Juanjo Piñol er tilhænger af en separat vinificering, både hvad parceller og druesorter angår, for at fremhæve hver parcels særlige karakteristika og hver druesorts særpræg. Således frembringer han vine med stor personlighed og karakter, hvilket også har udløst internationale topscores til flere af vinene fra Celler Piñol.
Vinhuset Celler Piñol ligger i Batea, ca. 100 km. vest for Tarragona, og selv om der er fundet tegn på, at man har produceret vin på ejendommen siden middelalderen, var det først i slutningen af det 20. årh., at familien Piñol begyndte at blive anerkendte for sine vine. Især efter at den aktuelle vinmager, Juanjo Piñol, har fået ansvaret for dyrkningen og vinproduktionen, er det virkelig gået fremad. I dag dyrker man vin på ca. 75 ha. vinmarker og råder over det mest moderne udstyr til fremstilling af kvalitetsvine.
Celler Piñols egne marker er økologisk certificerede, og på længere sigt vil de marker, hvorfra man køber druer, også være økologisk-dyrkede, hvorefter man vil kunne deklarere alle sine vine økologiske.
Juanjo Piñol er tilhænger af en separat vinificering, både hvad parceller og druesorter angår, for at fremhæve hver parcels særlige karakteristika og hver druesorts særpræg. Således frembringer han vine med stor personlighed og karakter, hvilket også har udløst internationale topscores til flere af vinene fra Celler Piñol.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Flere stærke kvinder i familien Piñol har haft stor indflydelse på vinhuset siden dets grundlæggelse, og en af dem var L’Avi Arrufí (1894-1976). Nogle af Celler Piñols prestigevine er derfor dedikeret til disse stærke personligheder. Ànima de L’Avi Arrufí er lavet 100% på Garnacha Blanco fra 65 år gamle vinstokke, som i dag dyrkes økologisk i vinmarken L’Avi Arrufí. En fattig undergrund af hovedsageligt kalksten og ler sikrer både aroma, finesse og struktur til vinen.
Druerne plukkes normalt ultimo september eller primo oktober og presses straks efter ankomsten til kælderen. Gæringen foregår med druernes vildgær i æggeformede cementtanke, og vinen bliver derefter modnet i 7 måneder på de samme tanke. For at bevare både terroiren og druesortens karakter, bliver vinen bundfældet naturligt og kun ganske let filtreret inden aftapningen.
Da Ànima de l’Avi Arrufí er vinificeret neutralt (cementtanke), bærer den ikke præg af træ, og viser derfor karakter fra de ældre Garnacha Blanca-vinstokke, med masser af aroma- og duftkoncentration, masser af friskhed og kompleksitet. Den har nogle af storbroderen L’Avi Arrufís nuancer (ferskner, abrikoser, hvidt peber), men det er især renhed, friskhed og mineralitet, som dominerer. Server den til paella, tapas, fisk og skaldyr samt lyst kød.
Fisk
Kalv
Pasta
Risotto
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle