”Magnolia”, Anjou Blanc fra Château de la Roulerie er lavet på 100% Chenin Blanc, dyrket økologisk på ler- og sandholdige skråninger. Efter en manuel høst med selektering af de… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
255,00 DKK
Château de la Roulerie er beliggende ved Loire-floden i byen St. Aubin-de-Luigné i Anjou. Slottet blev bygget i 1450, og det er blot et af de mange ”eventyrslotte”, der ligger langs Loire-floden. Fra den bakketop, hvor slottet ligger, har man en flot udsigt over Layon-floden.
Det var den aktuelle ejer, Philippe Germains far, Bernard, som i 1996 købte 3 slotte af Frankrigs dengang mest berømte konditor, Gaston Lenotre: Château de Fesles, Château de la Guimonière og Château de la Roulerie. Philippe overtog La Roulerie i 2004 og efter 4 års totalrenovering af bygningerne og en modernisering af kældrene, kunne han i 2008 flytte produktionen af vin tilbage på slottet – foruden i øvrigt sig selv og sin familie. Også vinmarkerne har været under kærlig behandling, og Philippe gik ret hurtigt over til økologisk dyrkning.
Château de la Roulerie omfatter i dag 42 ha. Undergrunden er hovedsagelig skifferholdig med lag af ler og kalk øverst. Selv om Philippe Germain har dyrket sine vinmarker økologisk i mange år, var det først med årgang 2015, at slottet officielt fik økologisk godkendelse, og siden 2011 er Phillipe desuden gået over til biodynamisk dyrkning.
Château de la Roulerie er beliggende ved Loire-floden i byen St. Aubin-de-Luigné i Anjou. Slottet blev bygget i 1450, og det er blot et af de mange ”eventyrslotte”, der ligger langs Loire-floden. Fra den bakketop, hvor slottet ligger, har man en flot udsigt over Layon-floden.
Det var den aktuelle ejer, Philippe Germains far, Bernard, som i 1996 købte 3 slotte af Frankrigs dengang mest berømte konditor, Gaston Lenotre: Château de Fesles, Château de la Guimonière og Château de la Roulerie. Philippe overtog La Roulerie i 2004 og efter 4 års totalrenovering af bygningerne og en modernisering af kældrene, kunne han i 2008 flytte produktionen af vin tilbage på slottet – foruden i øvrigt sig selv og sin familie. Også vinmarkerne har været under kærlig behandling, og Philippe gik ret hurtigt over til økologisk dyrkning.
Château de la Roulerie omfatter i dag 42 ha. Undergrunden er hovedsagelig skifferholdig med lag af ler og kalk øverst. Selv om Philippe Germain har dyrket sine vinmarker økologisk i mange år, var det først med årgang 2015, at slottet officielt fik økologisk godkendelse, og siden 2011 er Phillipe desuden gået over til biodynamisk dyrkning.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
”Magnolia”, Anjou Blanc fra Château de la Roulerie er lavet på 100% Chenin Blanc, dyrket økologisk på ler- og sandholdige skråninger. Efter en manuel høst med selektering af de bedste klaser og en afstilkning gennemgår druerne en 12-18 timers macerering med skindet, inden de presses. Både gæringen og den efterfølgende modning ”sur lie” i 10 måneder foregår på brugte træfade af 500 l. Druen Chenin Blanc kan både bruges til at lave søde dessertvine, halvtørre vine eller - som det er tilfældet med denne ”Magnolia”, Anjou Blanc - tørre og sprøde hvidvine.
Vinen har en gylden, blank farve. Duften byder på dybe nuancer af akacie- og lindeblomster, citrusfrugter, passionsfrugter og abrikoser. I smagen er vinen fyldig og kompleks, med god tørhed og en lurende, eksotisk stil.
Server vinen til skaldyr og fisk, lyst kød samt varme grønsagsretter. Vinen må gerne iltes en smule inden servering.
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle