Den grønne druesort Rotgipfler er en specialitet fra Thermenregion og resultatet af en krydsning mellem Traminer og Roter Veltliner. Navnet Rotgipfler kommer af de røde pletter,… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
159,00 DKK
Familie Reinisch har produceret vin i fire generationer i Thermenregion, nær landsbyen Tattendorf, ca. 30 km. syd for Wien. Det hele startede meget beskedent i 1923 med en enkelt parcel på 0,5 ha. i vinmarken Ried Mitterfeld, men ejendommen er siden vokset til i alt 40 ha. omkring landsbyerne Tattendorf, Gumpoldskirchen og Guntramsdorf. Disse tre steder giver, med deres store forskelle i det lokale terroir, mulighed for at dyrke mange forskellige druesorter. Hovedvægten (65%) er på røde druer som Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt, Merlot m.fl. Hvidvinene frembringes primært på de lokale druer Rotgipfler og Zierfandler, men også på Chardonnay og Sauvignon Blanc.
Familiens aktuelle vingård ”Johanneshof Reinisch” blev i 1995 opført af Johann Reinisch, en af Østrigs mest berømte vinpersonligheder og far til de tre brødre, Hannes, Michael og Christian, som i dag i fællesskab har ansvaret for familiefirmaet. I kælderen forefindes de mest moderne vinificeringsfaciliteter og sammen med de tilliggende markers særdeles gode beskaffenhed og familiens mangeårige erfaring, giver det rigtig gode muligheder for at producere nogle af Østrigs bedste vine. Rustfrie ståltanke samt træfade i et meget alsidigt udvalg (store som små, nye som gamle) anvendes til gæring og/eller modning. Egetræet til fadene hentes lokalt, idet vinhuset selv udvælger træ fra Wienerwald syd for Wien og selv tørrer stavene i 3-4 år. Ristningen af fadene afhænger af vinen og årgangen, men ligger som regel i den lette ende.
I 2004 påbegyndte Familie Reinisch en overgang til økologisk produktion, og i 2014 blev man officielt certificeret som økologisk vinproducent.
Familie Reinisch/Johanneshof placeres i dag af mange vineksperter og vinguider blandt eliten af østrigske vinproducenter.
Familie Reinisch har produceret vin i fire generationer i Thermenregion, nær landsbyen Tattendorf, ca. 30 km. syd for Wien. Det hele startede meget beskedent i 1923 med en enkelt parcel på 0,5 ha. i vinmarken Ried Mitterfeld, men ejendommen er siden vokset til i alt 40 ha. omkring landsbyerne Tattendorf, Gumpoldskirchen og Guntramsdorf. Disse tre steder giver, med deres store forskelle i det lokale terroir, mulighed for at dyrke mange forskellige druesorter. Hovedvægten (65%) er på røde druer som Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt, Merlot m.fl. Hvidvinene frembringes primært på de lokale druer Rotgipfler og Zierfandler, men også på Chardonnay og Sauvignon Blanc.
Familiens aktuelle vingård ”Johanneshof Reinisch” blev i 1995 opført af Johann Reinisch, en af Østrigs mest berømte vinpersonligheder og far til de tre brødre, Hannes, Michael og Christian, som i dag i fællesskab har ansvaret for familiefirmaet. I kælderen forefindes de mest moderne vinificeringsfaciliteter og sammen med de tilliggende markers særdeles gode beskaffenhed og familiens mangeårige erfaring, giver det rigtig gode muligheder for at producere nogle af Østrigs bedste vine. Rustfrie ståltanke samt træfade i et meget alsidigt udvalg (store som små, nye som gamle) anvendes til gæring og/eller modning. Egetræet til fadene hentes lokalt, idet vinhuset selv udvælger træ fra Wienerwald syd for Wien og selv tørrer stavene i 3-4 år. Ristningen af fadene afhænger af vinen og årgangen, men ligger som regel i den lette ende.
I 2004 påbegyndte Familie Reinisch en overgang til økologisk produktion, og i 2014 blev man officielt certificeret som økologisk vinproducent.
Familie Reinisch/Johanneshof placeres i dag af mange vineksperter og vinguider blandt eliten af østrigske vinproducenter.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Den grønne druesort Rotgipfler er en specialitet fra Thermenregion og resultatet af en krydsning mellem Traminer og Roter Veltliner. Navnet Rotgipfler kommer af de røde pletter, som man finder på vinbladene. Rotgipfler er altså beslægtet med Grüner Veltliner og har mange af denne drues egenskaber - dog er den en smule mere krydret og struktureret.
Hovedparten af de økologiskdyrkede druer som anvendes til denne vin kommer fra ”Grand Cru” vinmarken Satzing i Gumpoldskirchent, hvor vinstokkene er mellem 38 og 45 år gamle og giver ekstremt koncentrerede druer, mens resten hentes fra andre parceller i samme område, hvor vinstokke er yngre (10-20 år) og giver druer med mere friskhed og bid. Kun de bedste druer anvendes til denne vin. Druerne plukkes fra ultimo september til primo oktober, og gæringen foregår på små ståltanke, indtil alkoholprocenten er på ca. 7-7,5%. Efter sammenstikningen af de forskellige cuvéer, modner vinen i 4 måneder på sit ”lie” (bundfald) på ståltanke, da man her prioriterer finessen og renheden i smagen.
Rotgipfler Auslese er en let, meget elegant og aromatisk dessertvin (137 g. restsukker/l.) med lækre nuancer af mango og andre eksotiske frugter i både duft og smag. Den slutter utrolig ren og appetitvækkende i munden. Server den til desserter med fx frugt eller sorbet, til milde blåskimmeloste, eller til fx foie gras.
Aperitif
Dessert
Is
Kage
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle