Denne Auxey-Duresses Blanc fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med Chardonnay-druer fra en lille parcel på 0,63 ha. på Lieu-Dit-vinmarken Les Boutonniers. Vinstokkene er… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
399,00 DKK
Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.
Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.
Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”
Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.
Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.
Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Denne Auxey-Duresses Blanc fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med Chardonnay-druer fra en lille parcel på 0,63 ha. på Lieu-Dit-vinmarken Les Boutonniers. Vinstokkene er plantet i 1960, og vinmarkens beliggenhed i den østligste del af kommunen, med Meursault-distriktet som umiddelbar nabo, er desuden med til at forklare vinens særlige kvalitet. Marken vender mod nord og nordøst, hvilket giver køligere forhold, og undergrunden består primært af ler og muld i bunden af skråningen, og granit- og kalksten længere oppe. Begge forhold giver som regel meget aromatiske, rene og charmerende hvidvine. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning.
Efter en skånsom presning er mosten gæret med druernes egen gær på egetræsfade med løbende omrøring. Vinen modnes derefter på sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på klassiske Bourgogne-fade af 228 l., hvoraf de 30% er nye. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare frugten og finessen.
Vinen har en flot, lysgylden farve og en åben og aromatisk duft med nuancer af grønne æbler, friske mandler og let krydrede, en smule mineralske toner til sidst. Smagen er fint afbalanceret mellem strukturen, mineraliteten og de grønne, friske, citrusagtige toner. Vinen slutter med god tørhed, finesse og charme. Til de bedste fiske- og skaldyrsretter, fx laks eller hummer. Prøv den også til en god gedeost eller en af Bourgognes ostespecialiteter.
Fisk
Kalv
Kylling
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle