Hos Kaiken er man ikke bange for at prøve noget nyt. Med Aventura serien ønsker man at vise den diversitet, som Malbec druen besidder, alt efter, hvor den dyrkes. Det er således… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
209,00 DKK
I 2001 tog Montes, der havde sat Chile på det vinøse verdenskort inden for kvalitetsvin, springet over Andesbjergene og grundlagde Kaiken i Mendoza, Argentina. Ambitionen var at kombinere det utrættelige fokus på kvalitet, der havde ført Montes-vinene i Chile op i en klasse for sig selv, med det unikke terroir i Argentina og således forene det bedste fra begge lande. Navnet ”Kaiken” blev valgt, da det samtidig er navnet på en lokal vildgås, der på symbolsk vis (også) foretager en grænseoverskridende og udfordrende ”rejse” hen over Andesbjergene mellem de to lande.
Kaiken fokuserer (naturligvis!) primært på ”nationaldruen” i Argentina, Malbec, men som hos Montes i Chile dyrker man også en del af de såkaldte ”internationale” druevarianter. Man har vinmarker i tre forskellige områder: Vistaalba, der ligger i Lujan de Cuyo – 1.050 meter over havet, hvor man bl.a. har Malbec plantet tilbage i 1910(!), Agrelo, hvor markerne på 70 ha. ligger i 950 meters højde beplantet i 2005/06 med Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah, Bonarda og Petit Verdot og endelig i Vistaflores, hvor man har 150 ha., som ligger i imponerende 1.250 meters højde beplantet i 2011 med Malbec, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot og Cabernet Franc.
Vineriet ligger i Vistaalba og er bygget i 1920. Der er en kapacitet til ikke mindre end 7 mio. liter vin, men det er primært fordelt i mindre tanke på 10-30.000 liter, hvor de forskellige vine laves og lagres. Selv om vineriet er af ældre dato, er det uhyre funktionelt og lever fuldt ud op til alle de krav, som den nutidige ønologiske praksis foreskriver. Inden aftapning lagres langt hovedparten af vinene i den imponerende fadkælder, som rummer over 1500 træfade!
I 2001 tog Montes, der havde sat Chile på det vinøse verdenskort inden for kvalitetsvin, springet over Andesbjergene og grundlagde Kaiken i Mendoza, Argentina. Ambitionen var at kombinere det utrættelige fokus på kvalitet, der havde ført Montes-vinene i Chile op i en klasse for sig selv, med det unikke terroir i Argentina og således forene det bedste fra begge lande. Navnet ”Kaiken” blev valgt, da det samtidig er navnet på en lokal vildgås, der på symbolsk vis (også) foretager en grænseoverskridende og udfordrende ”rejse” hen over Andesbjergene mellem de to lande.
Kaiken fokuserer (naturligvis!) primært på ”nationaldruen” i Argentina, Malbec, men som hos Montes i Chile dyrker man også en del af de såkaldte ”internationale” druevarianter. Man har vinmarker i tre forskellige områder: Vistaalba, der ligger i Lujan de Cuyo – 1.050 meter over havet, hvor man bl.a. har Malbec plantet tilbage i 1910(!), Agrelo, hvor markerne på 70 ha. ligger i 950 meters højde beplantet i 2005/06 med Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah, Bonarda og Petit Verdot og endelig i Vistaflores, hvor man har 150 ha., som ligger i imponerende 1.250 meters højde beplantet i 2011 med Malbec, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot og Cabernet Franc.
Vineriet ligger i Vistaalba og er bygget i 1920. Der er en kapacitet til ikke mindre end 7 mio. liter vin, men det er primært fordelt i mindre tanke på 10-30.000 liter, hvor de forskellige vine laves og lagres. Selv om vineriet er af ældre dato, er det uhyre funktionelt og lever fuldt ud op til alle de krav, som den nutidige ønologiske praksis foreskriver. Inden aftapning lagres langt hovedparten af vinene i den imponerende fadkælder, som rummer over 1500 træfade!
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Hos Kaiken er man ikke bange for at prøve noget nyt. Med Aventura serien ønsker man at vise den diversitet, som Malbec druen besidder, alt efter, hvor den dyrkes. Det er således blevet til to vine fra IG Los Chacayes (nord og syd) og en vin fra IG Canota Valley.
Los Chacayes Norte er lavet på Malbec, som hentes nord for vandløbet Arroyo Grande (der har bibragt området dets aflejringer af sand, ler og små kalksten). Vinstokkene er plantet i en højde af godt 1.250 m.o.h., og regnmængden er begrænset til ca. 250-350 mm./år. De store temperaturforskelle mellem dag og nat giver et længere modningsforløb for druerne, hvilket bibringer vinene sprødhed og aroma.
Høsten foregår manuelt ultimo marts, og klaserne sorteres yderligere, når de ankommer til kælderen. Efter en afstilkning og en let masning gennemgår druerne en kølig skindmaceration i 4 dage på klassiske, store betontanke, for at optimere farve-, aroma- og smagsekstrakten. Når temperaturen øges i tankene, starter gæringen spontant med druernes egen gærkultur og varer i ca. 27 dage. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og en modning i 12 måneder på de samme betontanke. Efter aftapning hviler vinen på flaske i 6 måneder, inden den frigives.
Vinen har en mørk, rubinrød farve med en flot, violet kant. Duften byder på ret delikate, aromatiske nuancer af roser og hyben samt friskplukkede frugter som jordbær, hindbær og blommer. Smagen er både frisk, sprød og med god finesse. Vinen er meget delikat og charmerende. Serveres til vegetarmad, pizza, pasta og and eller lam på grill samt til gryderetter.
Gryderet
Lam
Okse
Pizza
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle