Banyuls Rimage fra Les Clos des Paulilles er lavet på 100% Grenache Noir, som hentes fra flere parceller på ejendommen, som er anlagt i terrasser og på skifferholdige skråninger,… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
249,00 DKK
Les Clos de Paulilles ligger i Paulilles-bugten ved Middelhavet, mellem Collioure og Banyuls, kun få kilometer fra den spanske grænse og Pyrenæerne. Bugten er klassificeret ”Grand Site de France”, som en af de smukkeste steder i Frankrig, med sin enestående kyststrækning og de imponerende vinmarker og terrasser i baggrunden. Ejendommen blev grundlagt af familien Bernardi i år 1800 og har altid været berømt for sin innovation. Les Clos de Paulilles var fx den første ejendom i området, som i 1975 producerede en såkaldt ”Rimage”, en Banyuls-hedvin vinificeret uden kontakt med luften, for at bevare friskheden og frugtkarakteren. I 2012, da familien stod uden arvtagere, solgte man vinhuset til den berømte producent af biodynamiske vine i nabo-distriktet Rivesaltes, Domaine Cazes.
I dag består ejendommen af 90 ha., fordelt mellem lavland, dale og høje skråninger, med 63 ha. vinmarker beplantet med 6 druesorter, hvor de vigtigste er Syrah, Mourvèdre, Grenache og Cabernet. Alle vinmarker dyrkes efter ”Agriculture Raisonnée”-forskrifterne. Parcellernes store diversitet i forhold til jordbund (primært skiffer, men også glimmer i form af småsten blandet med ler og sandholdig jord), højde og eksponering til sol og vind (”micro-terroirs”), giver perfekte muligheder for opnå de rette harmonier i vinene. Man praktiserer derfor også separat, manuel høst af parcellerne – endda op til 5 forskellige plukninger på bestemte parceller. De nye, moderne kældre er udstyret, så det muliggør separate vinificeringer af hver parcel og druesort.
Les Clos de Paulilles ligger i Paulilles-bugten ved Middelhavet, mellem Collioure og Banyuls, kun få kilometer fra den spanske grænse og Pyrenæerne. Bugten er klassificeret ”Grand Site de France”, som en af de smukkeste steder i Frankrig, med sin enestående kyststrækning og de imponerende vinmarker og terrasser i baggrunden. Ejendommen blev grundlagt af familien Bernardi i år 1800 og har altid været berømt for sin innovation. Les Clos de Paulilles var fx den første ejendom i området, som i 1975 producerede en såkaldt ”Rimage”, en Banyuls-hedvin vinificeret uden kontakt med luften, for at bevare friskheden og frugtkarakteren. I 2012, da familien stod uden arvtagere, solgte man vinhuset til den berømte producent af biodynamiske vine i nabo-distriktet Rivesaltes, Domaine Cazes.
I dag består ejendommen af 90 ha., fordelt mellem lavland, dale og høje skråninger, med 63 ha. vinmarker beplantet med 6 druesorter, hvor de vigtigste er Syrah, Mourvèdre, Grenache og Cabernet. Alle vinmarker dyrkes efter ”Agriculture Raisonnée”-forskrifterne. Parcellernes store diversitet i forhold til jordbund (primært skiffer, men også glimmer i form af småsten blandet med ler og sandholdig jord), højde og eksponering til sol og vind (”micro-terroirs”), giver perfekte muligheder for opnå de rette harmonier i vinene. Man praktiserer derfor også separat, manuel høst af parcellerne – endda op til 5 forskellige plukninger på bestemte parceller. De nye, moderne kældre er udstyret, så det muliggør separate vinificeringer af hver parcel og druesort.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Banyuls Rimage fra Les Clos des Paulilles er lavet på 100% Grenache Noir, som hentes fra flere parceller på ejendommen, som er anlagt i terrasser og på skifferholdige skråninger, der er så stejle, at de kun kan dyrkes manuelt. Alt efter parcellerne varierer udbyttet mellem 18 og 30 hl./ha. Druerne er håndplukket tidligt om morgenen, mens temperaturerne stadig er lave, for at bevare de kølige aromaer. Efter en yderligere sortering i kælderen og en afstilkning bliver druerne gæret i små, lukkede ståltanke i en periode på ca. 5 uger, med daglig, iltfri sænkning af masken, for at sikre en god farve-, aroma- og smagsekstrakt fra druerne. Efter tilsætningen af druespritten for at standse gæringen, og en skånsom presning, får vinen et ophold på max. 18 måneder i ståltanke, uden kontakt med luft. Den aftappes uden klaring eller filtrering. Alt dette for at bevare friskheden og aromaen, som er klassisk for en ”Rimage”.
Banyuls Rimage har en flot, mørk rubinrød farve, og duften er meget kompleks med nuancer af modne bær, som kirsebær, brombær, solbær og syltede blåbær. Smagen afslører en utroligt spændende balance mellem sødme, alkohol og struktur. Eftersmagen er sprød, meget intens og samtidig charmerende.
Serveres til eksotiske retter som and med figner, desserter med røde frugter eller chokolade samt til blåskimmeloste.
Aperitif
Dessert
Is
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle