Alberto Ballarin henter Barbera-druerne til denne vin dels i vinmarken Pilade i la Morra, dels i Grinzane Cavour. Parcellerne (200-230 m.o.h.) vender mod øst og syd og har derfor… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
189,00 DKK
I 1985 overtog brødrene Giorgio og Giovanni Viberti familiens vingård, Cascina Ballarin (grundlagt i 1928), efter deres far, Luigi Viberti. Takket være deres store entusiasme, dygtighed og ikke mindst flere af familiemedlemmernes aktive deltagelse i den daglige drift, forvandlede de i løbet af årene ejendommen nær La Morra til en af de mest anerkendte mindre vingårde i Barolo. Nogle af de tilhørende vinmarker rangerer blandt de absolut bedste i området – eksempelvis parcellerne i Bussia, Bricco Rocca og Giuli, der nærmest har status som ”Grand Cru”-marker. Tilmed er vinstokkene på nogle af disse parceller over 50 år gamle, så grundlaget for at producere topkvalitet er i den grad til stede.
I 2013 besluttede Giorgios (og Rosannas) søn, Alberto (4. generation – født 1990), at gøre sin passion til sin levevej, og han blev derfor knyttet til teamet på vingården. For at få større bredde i sin vinerfaring deltog han i vinificeringen af årgang 2016 på Torbeck Winery i Barossa Valley i Australien og i 2017 på Arcangeli Wines i Sydafrika. Ved siden af sit fuldtidsarbejde på Cascina Ballarin var han i 2018 i Roero-distriktet med til at starte en lille produktion af Barbera d’Alba og Langhe Nebbiolo på nogle parceller, som tilhører hans morfar og mormor.
I slutningen af 2021 blev Cascina Ballarin delt mellem de to brødre, Giorgio og Giovanni, hvilket deres far, Luigi, længe før da havde besluttet for bl.a. at sikre et fornuftigt driftsgrundlag for de kommende generationer. Giovanni etablerede efterfølgende sammen med sin datter, Cecilia, firmaet SPIRITO AGRICOLO BALLARIN, mens Giorgio og Alberto (far og søn) etablerede firmaet ALBERTO BALLARIN, hvilket jo indikerer, at Alberto allerede er sat i front i det firma. I maj 2025 afgik Giorgio desværre pludselig og uventet ved døden i en alder af kun 58 år, og Alberto er derfor nu alene om at føre de stolte familietraditioner videre i Alberto Ballarin.
I 1985 overtog brødrene Giorgio og Giovanni Viberti familiens vingård, Cascina Ballarin (grundlagt i 1928), efter deres far, Luigi Viberti. Takket være deres store entusiasme, dygtighed og ikke mindst flere af familiemedlemmernes aktive deltagelse i den daglige drift, forvandlede de i løbet af årene ejendommen nær La Morra til en af de mest anerkendte mindre vingårde i Barolo. Nogle af de tilhørende vinmarker rangerer blandt de absolut bedste i området – eksempelvis parcellerne i Bussia, Bricco Rocca og Giuli, der nærmest har status som ”Grand Cru”-marker. Tilmed er vinstokkene på nogle af disse parceller over 50 år gamle, så grundlaget for at producere topkvalitet er i den grad til stede.
I 2013 besluttede Giorgios (og Rosannas) søn, Alberto (4. generation – født 1990), at gøre sin passion til sin levevej, og han blev derfor knyttet til teamet på vingården. For at få større bredde i sin vinerfaring deltog han i vinificeringen af årgang 2016 på Torbeck Winery i Barossa Valley i Australien og i 2017 på Arcangeli Wines i Sydafrika. Ved siden af sit fuldtidsarbejde på Cascina Ballarin var han i 2018 i Roero-distriktet med til at starte en lille produktion af Barbera d’Alba og Langhe Nebbiolo på nogle parceller, som tilhører hans morfar og mormor.
I slutningen af 2021 blev Cascina Ballarin delt mellem de to brødre, Giorgio og Giovanni, hvilket deres far, Luigi, længe før da havde besluttet for bl.a. at sikre et fornuftigt driftsgrundlag for de kommende generationer. Giovanni etablerede efterfølgende sammen med sin datter, Cecilia, firmaet SPIRITO AGRICOLO BALLARIN, mens Giorgio og Alberto (far og søn) etablerede firmaet ALBERTO BALLARIN, hvilket jo indikerer, at Alberto allerede er sat i front i det firma. I maj 2025 afgik Giorgio desværre pludselig og uventet ved døden i en alder af kun 58 år, og Alberto er derfor nu alene om at føre de stolte familietraditioner videre i Alberto Ballarin.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Alberto Ballarin henter Barbera-druerne til denne vin dels i vinmarken Pilade i la Morra, dels i Grinzane Cavour. Parcellerne (200-230 m.o.h.) vender mod øst og syd og har derfor en perfekt eksponering mod solen. Vinstokkene er mellem 15 og 35 år gamle, og jordbunden består af kalk og blå mergel.
De to Barbera-parceller bliver gæret separat på temperaturregulerede ståltanke, og både temperaturen og gæringsvarigheden varierer efter årgangens stil. Dernæst bliver vinene modnet i 6 måneder på franske egetræsfade af 225 l. og til sidst sammenstukket. Efter aftapning bliver vinen lagret yderligere i 6 måneder, inden den frigives.
Barbera har en meget lækker, saftig duft med klassiske, tørre nuancer af krusemynte, granatæble og hvidt peber. Med lidt iltning afslører den mere afrundede og eksotiske frugttoner. I smagen har vinen en flot fedme, krydrede nuancer og en god velour. Den har en meget lang og charmerende eftersmag, hvor der afsløres lækre toner af peber og vanilje samt en afrundet tannin.
Prøv den til lam, til and eller til kalvekød.
And
Gris
Kalv
Lam
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle