360 View Image
2020 BAROLO BRUNATE DOCG, Vietti, Piemonte
  • Italien
    Italien
  • Indhold 150 cl
  • Alkohol 14%

Nebbiolo-druerne til denne vin hentes på vinmarken ”Brunate” i La Morra, en såkaldt MGA (Cru) di Barolo, som ligger i den sydligste del af distriktet. Vinstokkene er i… Læs mere

Anmeldelser
Gambero Rosso

5.200,00 DKK

På lager (6 stk.)

Vietti SRL

Vinhuset Vietti ligger i distriktet Langhe i Piemonte – nærmere betegnet ved landsbyen Castiglione Falletto, som især er kendt for sine Barolo-vine. Vingården er grundlagt i slutningen af 1800-tallet af Carlo Vietti og takket være de efterfølgende generationer, er der siden opkøbt adskillige vinmarker – heriblandt nogle af de højest estimerede ”Cru’er” i Barolo.

1960’erne blev en afgørende epoke for firmaet, da Luciana Vietti giftede sig med den berømte vinmager og kunstkender, Alfredo Currado, der bl.a. var den første til at producere enkeltmarksvine (fra bl.a. cru-vinmarken ”Rocche di Castiglione”), hvilket gjorde ham til en vigtig trendsætter i Barolo. Alfredo blev også kaldt for ”Arneis’ fader”, fordi han i 1967 introducerede en hvidvin udelukkende frembragt på denne sjældne, lokale drue. Det var desuden også ham, der i 1974 hyrede italienske kunstnere til at udsmykke etiketterne på nogle af Viettis vine – en praksis som fortsat eksisterer.

Svigersønnen, Mario Cordero, overtog i 1980’erne ledelsen af firmaet og sønnen, Luca Currado Vietti, og dennes hustru, Elena, overtog derefter i 1990’erne og fremefter. Alfredos livsværk har gennem årene været videreført med samme entusiasme og stræben efter at producere vine i absolut topklasse. I 2016 sælger de to grene af Vietti-familien firmaet til den amerikanske familie Krause (Krause Group), som bl.a. driver en kæde af dagligvarebutikker i USA. Ved købet bliver det aftalt, at Luca og Elena fortsætter ledelsen af Vietti frem til begyndelsen af 2023, hvorefter familien Krause nu selv har overtaget den daglige ledelse. Kontinuiteten i forhold til den høje kvalitet på Vietti-vinene er dog stadig i meget sikre hænder hos chiefwinemaker, Eugene Palumbo, som har været hos Vietti siden 2001.

Barolo DOCG

Vietti SRL

Vinhuset Vietti ligger i distriktet Langhe i Piemonte – nærmere betegnet ved landsbyen Castiglione Falletto, som især er kendt for sine Barolo-vine. Vingården er grundlagt i slutningen af 1800-tallet af Carlo Vietti og takket være de efterfølgende generationer, er der siden opkøbt adskillige vinmarker – heriblandt nogle af de højest estimerede ”Cru’er” i Barolo.

1960’erne blev en afgørende epoke for firmaet, da Luciana Vietti giftede sig med den berømte vinmager og kunstkender, Alfredo Currado, der bl.a. var den første til at producere enkeltmarksvine (fra bl.a. cru-vinmarken ”Rocche di Castiglione”), hvilket gjorde ham til en vigtig trendsætter i Barolo. Alfredo blev også kaldt for ”Arneis’ fader”, fordi han i 1967 introducerede en hvidvin udelukkende frembragt på denne sjældne, lokale drue. Det var desuden også ham, der i 1974 hyrede italienske kunstnere til at udsmykke etiketterne på nogle af Viettis vine – en praksis som fortsat eksisterer.

Svigersønnen, Mario Cordero, overtog i 1980’erne ledelsen af firmaet og sønnen, Luca Currado Vietti, og dennes hustru, Elena, overtog derefter i 1990’erne og fremefter. Alfredos livsværk har gennem årene været videreført med samme entusiasme og stræben efter at producere vine i absolut topklasse. I 2016 sælger de to grene af Vietti-familien firmaet til den amerikanske familie Krause (Krause Group), som bl.a. driver en kæde af dagligvarebutikker i USA. Ved købet bliver det aftalt, at Luca og Elena fortsætter ledelsen af Vietti frem til begyndelsen af 2023, hvorefter familien Krause nu selv har overtaget den daglige ledelse. Kontinuiteten i forhold til den høje kvalitet på Vietti-vinene er dog stadig i meget sikre hænder hos chiefwinemaker, Eugene Palumbo, som har været hos Vietti siden 2001.

Barolo DOCG

Gambero Rosso

Om produktet

Nebbiolo-druerne til denne vin hentes på vinmarken ”Brunate” i La Morra, en såkaldt MGA (Cru) di Barolo, som ligger i den sydligste del af distriktet. Vinstokkene er i gennemsnittet 54 år gamle og alle parceller dyrkes økologisk.

Druerne gennemgår en kort maceration både før og efter den 4 uger lange alkoholiske gæring på ståltank. Vinen flyttes derefter på træfade og starter den malolaktiske gæring. Efterfølgende modnes vinen i 32 måneder på en blanding af store slovenske træfade og franske barriques. Den aftappes uden filtrering.

Man finder vinens sædvanlig elegant og æterisk stil i duften, men det er stadig de lidt mere aggressive nuancer som dominerer i vinens ungdom. I smagen fornemmer man vinens klassiske nuancer af tørrede blomster, mynte og sødlige krydderier (nellike, stjerneanis). Eftersmagen er stadig en smule lukket, men vil helt klart vine i harmoni og charme med tiden. Til rødt kød, vildt og modne oste.

Specifikationer

Varenr

01429612045

Årgang

2020

Land

Italien
Italien

Indhold

150 cl

Alkohol

14,5%

Druesammensætning

Nebbiolo

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle