Den historiske vinmark Bussia nedenfor Monforte d’Alba var sammen med Rocche di Castiglione den første mark i Barolo, som i 1961 blev klassificeret som ”Cru-vinmark”. Undergrunden… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
499,00 DKK
I 1985 overtog brødrene Giorgio og Giovanni Viberti familiens vingård, Cascina Ballarin (grundlagt i 1928), efter deres far, Luigi Viberti. Takket være deres store entusiasme, dygtighed og ikke mindst flere af familiemedlemmernes aktive deltagelse i den daglige drift, forvandlede de i løbet af årene ejendommen nær La Morra til en af de mest anerkendte mindre vingårde i Barolo. Nogle af de tilhørende vinmarker rangerer blandt de absolut bedste i området – eksempelvis parcellerne i Bussia, Bricco Rocca og Giuli, der nærmest har status som ”Grand Cru”-marker. Tilmed er vinstokkene på nogle af disse parceller over 50 år gamle, så grundlaget for at producere topkvalitet er i den grad til stede.
I 2013 besluttede Giorgios (og Rosannas) søn, Alberto (4. generation – født 1990), at gøre sin passion til sin levevej, og han blev derfor knyttet til teamet på vingården. For at få større bredde i sin vinerfaring deltog han i vinificeringen af årgang 2016 på Torbeck Winery i Barossa Valley i Australien og i 2017 på Arcangeli Wines i Sydafrika. Ved siden af sit fuldtidsarbejde på Cascina Ballarin var han i 2018 i Roero-distriktet med til at starte en lille produktion af Barbera d’Alba og Langhe Nebbiolo på nogle parceller, som tilhører hans morfar og mormor.
I slutningen af 2021 blev Cascina Ballarin delt mellem de to brødre, Giorgio og Giovanni, hvilket deres far, Luigi, længe før da havde besluttet for bl.a. at sikre et fornuftigt driftsgrundlag for de kommende generationer. Giovanni etablerede efterfølgende sammen med sin datter, Cecilia, firmaet SPIRITO AGRICOLO BALLARIN, mens Giorgio og Alberto (far og søn) etablerede firmaet ALBERTO BALLARIN, hvilket jo indikerer, at Alberto allerede er sat i front i det firma. I maj 2025 afgik Giorgio desværre pludselig og uventet ved døden i en alder af kun 58 år, og Alberto er derfor nu alene om at føre de stolte familietraditioner videre i Alberto Ballarin.
I 1985 overtog brødrene Giorgio og Giovanni Viberti familiens vingård, Cascina Ballarin (grundlagt i 1928), efter deres far, Luigi Viberti. Takket være deres store entusiasme, dygtighed og ikke mindst flere af familiemedlemmernes aktive deltagelse i den daglige drift, forvandlede de i løbet af årene ejendommen nær La Morra til en af de mest anerkendte mindre vingårde i Barolo. Nogle af de tilhørende vinmarker rangerer blandt de absolut bedste i området – eksempelvis parcellerne i Bussia, Bricco Rocca og Giuli, der nærmest har status som ”Grand Cru”-marker. Tilmed er vinstokkene på nogle af disse parceller over 50 år gamle, så grundlaget for at producere topkvalitet er i den grad til stede.
I 2013 besluttede Giorgios (og Rosannas) søn, Alberto (4. generation – født 1990), at gøre sin passion til sin levevej, og han blev derfor knyttet til teamet på vingården. For at få større bredde i sin vinerfaring deltog han i vinificeringen af årgang 2016 på Torbeck Winery i Barossa Valley i Australien og i 2017 på Arcangeli Wines i Sydafrika. Ved siden af sit fuldtidsarbejde på Cascina Ballarin var han i 2018 i Roero-distriktet med til at starte en lille produktion af Barbera d’Alba og Langhe Nebbiolo på nogle parceller, som tilhører hans morfar og mormor.
I slutningen af 2021 blev Cascina Ballarin delt mellem de to brødre, Giorgio og Giovanni, hvilket deres far, Luigi, længe før da havde besluttet for bl.a. at sikre et fornuftigt driftsgrundlag for de kommende generationer. Giovanni etablerede efterfølgende sammen med sin datter, Cecilia, firmaet SPIRITO AGRICOLO BALLARIN, mens Giorgio og Alberto (far og søn) etablerede firmaet ALBERTO BALLARIN, hvilket jo indikerer, at Alberto allerede er sat i front i det firma. I maj 2025 afgik Giorgio desværre pludselig og uventet ved døden i en alder af kun 58 år, og Alberto er derfor nu alene om at føre de stolte familietraditioner videre i Alberto Ballarin.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Den historiske vinmark Bussia nedenfor Monforte d’Alba var sammen med Rocche di Castiglione den første mark i Barolo, som i 1961 blev klassificeret som ”Cru-vinmark”. Undergrunden består hovedsageligt af sandholdig mergel, silt og kalk, som ofte giver vine med stor finesse og god tannin. Da landskabet varierer en del på den store vinmark – som i øvrigt er delt i mange små parceller – oplever man store forskelle i stilen for Bussia-vinene.
Alberto Ballarin ejer to små parceller på Bussia (i alt 1 ha.), som ligger i 250-280 m. o. h., på to skråninger, som vender mod sydvest og sydøst. Vinstokkene er 30-40 år gamle, med en beplantningstæthed på ca. 5.000 vinstokke/ha., noget som giver få klaser pr. vinstok men til gengæld meget koncentrerede druer. Generelt oplever man på de to parceller en ganske enestående modning af druerne. Gæringen af Barolo ”Bussia” foregår på temperaturregulerede ståltanke. Efter en malolaktiske gæring lagres vinen i 26 måneder på franske barriques (225 l., 15% nye) og efter aftapning yderligere 8 måneder på flaske.
Barolo Bussia har en flot dybrød og intens farve med et let, orange skær. I både duft og smag finder man komplekse nuancer af violer, roser, solbær, mandler, krydderier og chokolade. Eftersmagen er meget lang med en rigtig god balance mellem sødme, frugt og styrke. En topvin med stor klasse. Som ung vil vinen være perfekt til okse, lam eller vildt, og med nogle år på bagen vil den være særdeles velegnet til kraftige hvid- og rødskimmeloste.
Kalv
Lam
Okse
Ost
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle