Alberto Ballarins Barolo sammensættes af Nebbiolo-druer fra tre forskellige vinmarker i tre forskellige kommuner: La Morra, Monforte d’Alba og Novello. Vinstokkene er fra 25 til… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
369,00 DKK
I 1985 overtog brødrene Giorgio og Giovanni Viberti familiens vingård, Cascina Ballarin (grundlagt i 1928), efter deres far, Luigi Viberti. Takket være deres store entusiasme, dygtighed og ikke mindst flere af familiemedlemmernes aktive deltagelse i den daglige drift, forvandlede de i løbet af årene ejendommen nær La Morra til en af de mest anerkendte mindre vingårde i Barolo. Nogle af de tilhørende vinmarker rangerer blandt de absolut bedste i området – eksempelvis parcellerne i Bussia, Bricco Rocca og Giuli, der nærmest har status som ”Grand Cru”-marker. Tilmed er vinstokkene på nogle af disse parceller over 50 år gamle, så grundlaget for at producere topkvalitet er i den grad til stede.
I 2013 besluttede Giorgios (og Rosannas) søn, Alberto (4. generation – født 1990), at gøre sin passion til sin levevej, og han blev derfor knyttet til teamet på vingården. For at få større bredde i sin vinerfaring deltog han i vinificeringen af årgang 2016 på Torbeck Winery i Barossa Valley i Australien og i 2017 på Arcangeli Wines i Sydafrika. Ved siden af sit fuldtidsarbejde på Cascina Ballarin var han i 2018 i Roero-distriktet med til at starte en lille produktion af Barbera d’Alba og Langhe Nebbiolo på nogle parceller, som tilhører hans morfar og mormor.
I slutningen af 2021 blev Cascina Ballarin delt mellem de to brødre, Giorgio og Giovanni, hvilket deres far, Luigi, længe før da havde besluttet for bl.a. at sikre et fornuftigt driftsgrundlag for de kommende generationer. Giovanni etablerede efterfølgende sammen med sin datter, Cecilia, firmaet SPIRITO AGRICOLO BALLARIN, mens Giorgio og Alberto (far og søn) etablerede firmaet ALBERTO BALLARIN, hvilket jo indikerer, at Alberto allerede er sat i front i det firma. I maj 2025 afgik Giorgio desværre pludselig og uventet ved døden i en alder af kun 58 år, og Alberto er derfor nu alene om at føre de stolte familietraditioner videre i Alberto Ballarin.
I 1985 overtog brødrene Giorgio og Giovanni Viberti familiens vingård, Cascina Ballarin (grundlagt i 1928), efter deres far, Luigi Viberti. Takket være deres store entusiasme, dygtighed og ikke mindst flere af familiemedlemmernes aktive deltagelse i den daglige drift, forvandlede de i løbet af årene ejendommen nær La Morra til en af de mest anerkendte mindre vingårde i Barolo. Nogle af de tilhørende vinmarker rangerer blandt de absolut bedste i området – eksempelvis parcellerne i Bussia, Bricco Rocca og Giuli, der nærmest har status som ”Grand Cru”-marker. Tilmed er vinstokkene på nogle af disse parceller over 50 år gamle, så grundlaget for at producere topkvalitet er i den grad til stede.
I 2013 besluttede Giorgios (og Rosannas) søn, Alberto (4. generation – født 1990), at gøre sin passion til sin levevej, og han blev derfor knyttet til teamet på vingården. For at få større bredde i sin vinerfaring deltog han i vinificeringen af årgang 2016 på Torbeck Winery i Barossa Valley i Australien og i 2017 på Arcangeli Wines i Sydafrika. Ved siden af sit fuldtidsarbejde på Cascina Ballarin var han i 2018 i Roero-distriktet med til at starte en lille produktion af Barbera d’Alba og Langhe Nebbiolo på nogle parceller, som tilhører hans morfar og mormor.
I slutningen af 2021 blev Cascina Ballarin delt mellem de to brødre, Giorgio og Giovanni, hvilket deres far, Luigi, længe før da havde besluttet for bl.a. at sikre et fornuftigt driftsgrundlag for de kommende generationer. Giovanni etablerede efterfølgende sammen med sin datter, Cecilia, firmaet SPIRITO AGRICOLO BALLARIN, mens Giorgio og Alberto (far og søn) etablerede firmaet ALBERTO BALLARIN, hvilket jo indikerer, at Alberto allerede er sat i front i det firma. I maj 2025 afgik Giorgio desværre pludselig og uventet ved døden i en alder af kun 58 år, og Alberto er derfor nu alene om at føre de stolte familietraditioner videre i Alberto Ballarin.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Alberto Ballarins Barolo sammensættes af Nebbiolo-druer fra tre forskellige vinmarker i tre forskellige kommuner: La Morra, Monforte d’Alba og Novello. Vinstokkene er fra 25 til 45 år gamle og vokser mellem 230-290 m.o.h., på en jordbund, som er domineret af kalk og blå mergel.
Gæringen af denne vin foregår på ståltanke med temperaturkontrol og varer normalt i 9-14 dage efterfulgt af en malolaktisk gæring. Vinen er derefter først modnet i 14 måneder på nye og brugte franske barriques (225 l.) og efterfølgende i 12 måneder på ældre 900 liters slavonske træfade. Opholdet på træ forløber således over 26 måneder, og vinen er desuden modnet i kælderen i 8 måneder efter aftapning.
Vinen fremstår rubinrød i glasset, med et orange skær. Duften er fyldig og elegant med toner af mørke roser og violer samt et stænk af nødder, læder og kaffe. I smagen finder man lidt af de samme karakterer men også en smule brombær og blåbær samt flotte krydderier. Det er en meget fyldig og delikat vin med god velour og kompleksitet i eftersmagen. Meget aristokratisk, godt afstemt og med et stort modningspotentiale.
Vinen er særdeles velegnet til vildt og okse. Eller prøv den, som italienerne ville gøre det, til parmesanost.
Kalv
Lam
Okse
Ost
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle