Nebbiolo-druerne til denne vin hentes på vinmarken ”Ravera” i Novello, en såkaldt MGA (Cru) di Barolo (Menzioni Geografiche Aggiuntive). Viettis parceller på marken udgør 3 ha.,… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Vinhuset Vietti ligger i distriktet Langhe i Piemonte – nærmere betegnet ved landsbyen Castiglione Falletto, som især er kendt for sine Barolo-vine. Vingården er grundlagt i slutningen af 1800-tallet af Carlo Vietti og takket være de efterfølgende generationer, er der siden opkøbt adskillige vinmarker – heriblandt nogle af de højest estimerede ”Cru’er” i Barolo.
1960’erne blev en afgørende epoke for firmaet, da Luciana Vietti giftede sig med den berømte vinmager og kunstkender, Alfredo Currado, der bl.a. var den første til at producere enkeltmarksvine (fra bl.a. cru-vinmarken ”Rocche di Castiglione”), hvilket gjorde ham til en vigtig trendsætter i Barolo. Alfredo blev også kaldt for ”Arneis’ fader”, fordi han i 1967 introducerede en hvidvin udelukkende frembragt på denne sjældne, lokale drue. Det var desuden også ham, der i 1974 hyrede italienske kunstnere til at udsmykke etiketterne på nogle af Viettis vine – en praksis som fortsat eksisterer.
Svigersønnen, Mario Cordero, overtog i 1980’erne ledelsen af firmaet og sønnen, Luca Currado Vietti, og dennes hustru, Elena, overtog derefter i 1990’erne og fremefter. Alfredos livsværk har gennem årene været videreført med samme entusiasme og stræben efter at producere vine i absolut topklasse. I 2016 sælger de to grene af Vietti-familien firmaet til den amerikanske familie Krause (Krause Group), som bl.a. driver en kæde af dagligvarebutikker i USA. Ved købet bliver det aftalt, at Luca og Elena fortsætter ledelsen af Vietti frem til begyndelsen af 2023, hvorefter familien Krause nu selv har overtaget den daglige ledelse. Kontinuiteten i forhold til den høje kvalitet på Vietti-vinene er dog stadig i meget sikre hænder hos chiefwinemaker, Eugene Palumbo, som har været hos Vietti siden 2001.
Vinhuset Vietti ligger i distriktet Langhe i Piemonte – nærmere betegnet ved landsbyen Castiglione Falletto, som især er kendt for sine Barolo-vine. Vingården er grundlagt i slutningen af 1800-tallet af Carlo Vietti og takket være de efterfølgende generationer, er der siden opkøbt adskillige vinmarker – heriblandt nogle af de højest estimerede ”Cru’er” i Barolo.
1960’erne blev en afgørende epoke for firmaet, da Luciana Vietti giftede sig med den berømte vinmager og kunstkender, Alfredo Currado, der bl.a. var den første til at producere enkeltmarksvine (fra bl.a. cru-vinmarken ”Rocche di Castiglione”), hvilket gjorde ham til en vigtig trendsætter i Barolo. Alfredo blev også kaldt for ”Arneis’ fader”, fordi han i 1967 introducerede en hvidvin udelukkende frembragt på denne sjældne, lokale drue. Det var desuden også ham, der i 1974 hyrede italienske kunstnere til at udsmykke etiketterne på nogle af Viettis vine – en praksis som fortsat eksisterer.
Svigersønnen, Mario Cordero, overtog i 1980’erne ledelsen af firmaet og sønnen, Luca Currado Vietti, og dennes hustru, Elena, overtog derefter i 1990’erne og fremefter. Alfredos livsværk har gennem årene været videreført med samme entusiasme og stræben efter at producere vine i absolut topklasse. I 2016 sælger de to grene af Vietti-familien firmaet til den amerikanske familie Krause (Krause Group), som bl.a. driver en kæde af dagligvarebutikker i USA. Ved købet bliver det aftalt, at Luca og Elena fortsætter ledelsen af Vietti frem til begyndelsen af 2023, hvorefter familien Krause nu selv har overtaget den daglige ledelse. Kontinuiteten i forhold til den høje kvalitet på Vietti-vinene er dog stadig i meget sikre hænder hos chiefwinemaker, Eugene Palumbo, som har været hos Vietti siden 2001.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Nebbiolo-druerne til denne vin hentes på vinmarken ”Ravera” i Novello, en såkaldt MGA (Cru) di Barolo (Menzioni Geografiche Aggiuntive). Viettis parceller på marken udgør 3 ha., som vender mod sydvest og hviler på en klassisk undergrund af mergel, ler og sand. Vinstokkene er i gennemsnittet 27 år gamle (de ældste er plantet i 1935) og er i øvrigt i overgang til økologisk dyrkning. Druerne gennemgår en kort maceration både før og efter den 4-5 uger lange alkoholiske gæring på ståltanke med løbende overpumpning og omrøring. Vinen flyttes derefter på træfade og starter den malolaktiske gæring. Efterfølgende hviler vinen på sit ”lie” i 12 måneder og modnes i 32 måneder på store slovenske træfade.
2017 har vinmarken Raveras typiske træk: Renhed, finesse og bid på den ene side og underliggende kompleksitet, fylde og velour på den anden side. Årgangen var en af de store og vinen vil hel klart vinde i kompelksitet og harmoni med lidt tid. Den har dog allerede i sin ungdom god elegance, en eksotisk frugtsødme og nuancer af krydderier, og en struktur og tannin som vil give den et lang liv. Klasse! Til rødt kød og modne skimmeloste.
Fuglevildt
Okse
Ost
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle