Blanc de Blancs, Conca del Riu Anoia, er lavet på 50% Xarel.lo, 30% Macabeo, 15% Parellada og 5% Malvasia de Sitges fra vinmarkerne La Plana og La Barbera (druesammensætningen kan… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
199,00 DKK
Selv om de aktuelle bygninger, der i dag danner rammen omkring firmaet Raventós i Blanc, først blev bygget i 1986, har familien lavet vin på stedet siden 1497 – i ikke mindre end 21 generationer! Vingården ligger i Sant Sadurni d’Anoia og midt i de 90 ha. vinmarker, som med tiden er blevet erhvervet af generationer i familien siden starten. Familien er ikke kun kendt for sine fremragende vine, men også for at være de absolut første til at lave cava i området – i 1872 med druer fra netop disse vinmarker.
I dag ledes firmaet af 21. generation, Pepe Raventós, som med sin visionære og samtidig traditionsbundne tankegang har formået yderligere at positionere vinhuset som et af Spaniens mest profilerede og kvalitetsorienterede, og for hvem terroir-drevne vine er et mantra. Bæredygtighed og cirkulær tankegang spiller ligeledes en meget stor rolle med vinmarker, skove, søer, floder og husdyr indgående i et lukket kredsløb.
Selv om de aktuelle bygninger, der i dag danner rammen omkring firmaet Raventós i Blanc, først blev bygget i 1986, har familien lavet vin på stedet siden 1497 – i ikke mindre end 21 generationer! Vingården ligger i Sant Sadurni d’Anoia og midt i de 90 ha. vinmarker, som med tiden er blevet erhvervet af generationer i familien siden starten. Familien er ikke kun kendt for sine fremragende vine, men også for at være de absolut første til at lave cava i området – i 1872 med druer fra netop disse vinmarker.
I dag ledes firmaet af 21. generation, Pepe Raventós, som med sin visionære og samtidig traditionsbundne tankegang har formået yderligere at positionere vinhuset som et af Spaniens mest profilerede og kvalitetsorienterede, og for hvem terroir-drevne vine er et mantra. Bæredygtighed og cirkulær tankegang spiller ligeledes en meget stor rolle med vinmarker, skove, søer, floder og husdyr indgående i et lukket kredsløb.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Blanc de Blancs, Conca del Riu Anoia, er lavet på 50% Xarel.lo, 30% Macabeo, 15% Parellada og 5% Malvasia de Sitges fra vinmarkerne La Plana og La Barbera (druesammensætningen kan variere en smule fra årgang til årgang). Malvasia de Sitges er en nyhed i 2020-druesammensætningen for Blanc de Blancs, og er en yderst sjælden, gammel druesort i Catalonien. De 1,5 ha., som findes i vinmarken La Plana, og som man troede var almindelig Malvasia, har ved nærmere analyse vist sig at være af denne sjældne underart! På disse vinmarker er de parceller, som producerer druer til mousserende vine, beskåret efter Gobelet-systemet, som giver planten en større solpåvirkning. Det giver en større fotosyntese og sikrer en optimal modning. Vinstokkene til denne vin er plantet mellem 1969 og 2000 og dyrkes biodynamisk.
Under høsten bliver druerne håndplukket i små kasser og bliver sorteret første gang i vinmarken. Efter gæring bliver ”basisvinen” modnet i 6 måneder på sit ”lie” (bundfald) i rustfrie ståltanke og derefter gæret 18 måneder på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken.
Blanc de Blancs Brut er en meget klassisk tør mousserende med meget aromatiske frugt- og blomsteraromaer i duften, en flot struktur i smagen og masser af charme og kompleksitet i eftersmagen. Det er en meget anvendelig vin, både serveret alene eller sammen med lette skaldyrs- eller fiskeretter.
Aperitif
Kylling
Tapas
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle