Blanc Vi Natural er lavet på druesorten Xarel.Lo (lokalt kaldt Cartoixà), en af Cataloniens mest berømte og anvendte hvidvinsdrue – ikke mindst til Cava-vine. Det er vinhuset… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
159,00 DKK
Oleguer Brunet var i 2002 med til at etablere vinfirmaet Cofama i Catalonien, som repræsenterer udvalgte vinhuse i området i forhold til såvel rådgivning indenfor vindyrkning og vinificering samt salg til spanske restauranter og udvalgte importører i udlandet. Her stødte han af og til på producenter, som lavede ”anderledes” vine – ofte udenfor de ”normale klassifikationer” i Spanien – og som han fandt var rene juveler. I 2006, i forbindelse med at forretningsgrundlaget for Cofama blev udvidet med opbygningen af dets egen portefølje af vine, besluttede han sig for at starte sit eget private vinfirma: VINS PETXINA.
VINS PETXINA er en såkaldt ”négociant-virksomhed”, hvilket her vil sige, at man udvælger nogle enkelte producenter, som er indstillet på at producere vine efter Oleguer Brunets ønsker, og i nogle tilfælde efter en anden ”opskrift” end den, de plejer at anvende. I områder udenfor distrikter som Priorat, Montsant og Terra Alta, laver man ofte vine ”som folk gerne vil have” – vine, som er runde og såkaldte ”mainstream-vine”.
Modsat er nøgleordene hos VINS PETXINA identitet, diversitet og karakter. Oleguer Brunet har nemlig det ambitiøse mål at kunne tilbyde forbrugerne vine, som smagsmæssigt giver en mere nuanceret oplevelse. Ofte er producenterne små, druesorterne sjældne, dyrkningen altid økologisk, vinificeringerne lange og separate (uden træfade, for at bevare detaljerne i vinene) og produktionen begrænset. Vinene er under alle omstændigheder ganske fremragende!
Oleguer Brunet var i 2002 med til at etablere vinfirmaet Cofama i Catalonien, som repræsenterer udvalgte vinhuse i området i forhold til såvel rådgivning indenfor vindyrkning og vinificering samt salg til spanske restauranter og udvalgte importører i udlandet. Her stødte han af og til på producenter, som lavede ”anderledes” vine – ofte udenfor de ”normale klassifikationer” i Spanien – og som han fandt var rene juveler. I 2006, i forbindelse med at forretningsgrundlaget for Cofama blev udvidet med opbygningen af dets egen portefølje af vine, besluttede han sig for at starte sit eget private vinfirma: VINS PETXINA.
VINS PETXINA er en såkaldt ”négociant-virksomhed”, hvilket her vil sige, at man udvælger nogle enkelte producenter, som er indstillet på at producere vine efter Oleguer Brunets ønsker, og i nogle tilfælde efter en anden ”opskrift” end den, de plejer at anvende. I områder udenfor distrikter som Priorat, Montsant og Terra Alta, laver man ofte vine ”som folk gerne vil have” – vine, som er runde og såkaldte ”mainstream-vine”.
Modsat er nøgleordene hos VINS PETXINA identitet, diversitet og karakter. Oleguer Brunet har nemlig det ambitiøse mål at kunne tilbyde forbrugerne vine, som smagsmæssigt giver en mere nuanceret oplevelse. Ofte er producenterne små, druesorterne sjældne, dyrkningen altid økologisk, vinificeringerne lange og separate (uden træfade, for at bevare detaljerne i vinene) og produktionen begrænset. Vinene er under alle omstændigheder ganske fremragende!
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Blanc Vi Natural er lavet på druesorten Xarel.Lo (lokalt kaldt Cartoixà), en af Cataloniens mest berømte og anvendte hvidvinsdrue – ikke mindst til Cava-vine. Det er vinhuset Moisès Virgili Rovira i La Nou de Gaià, nordøst vor byen Tarragona, som laver og aftapper vinen. Vinhuset er ellers mest kendt for sine Tarragona, Terra Alta og Cava-vine, men foretog denne ”natural” vinificering for Oleguer Brunet fra Vins Pextina.
Xarel.Lo druerne er økologiskdyrket i højtbeliggende vinmarker, kun med en lille afstand til havet, som sammen med højden, sikrer en god afkøling, og derved en lang modning af druerne, hvilket tilfører aroma, friskhed og god syre i vinen. Natur-vinificeringen foretages uden tilsætning af svovl, med en spontan gæring (med druernes egen gær) og en aftapning uden filtrering. Vinen er desuden modnet i 12 måneder på ståltanke og på flaske for at bevare friskheden og druens ”rå” karakter.
Vi Blanc har en lysgylden farve, og da den hverken er klareret eller filtreret, virker den en smule sløret. Den meget aromatiske og modne duft afslører nuancer af æbler (cider), pærer og eksotiske frugter. I smagen virker den en smule perlende, igen med god frugtaroma og en ret udpræget syre, som giver modspil til de eksotiske toner. Vinen slutter saftig og med en let mineralitet.
Serveres som aperitif, til grønsagsretter, asiatiskprægede skaldyr- fisk- eller fjerkræsretter. Prøv den også til en kraftig rødskimmelost.
Grill
Gris
Ost
Pasta
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle