2020 BOURGOGNE ALIGOTE EN BUSIGNY VV ØKO Domaine Remi Jobard
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 13%

Selv om Rémi Jobard for nogle år siden erstattede en del af sine Aligoté-vinstokke med Chardonnay for at kunne klare efterspørgslen på sin fremragende Bourgogne Blanc, beholdt han… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

599,00 DKK

Ikke på lager

Domaine Remi Jobard

Spørger man Rémi Jobard om, hvornår hans familie begyndte at lave vin i Meursault, er han selv ét stort spørgsmål! ”Vi har skrifter i huset som siger, at familien lavede vin helt tilbage i det 16. årh., men traditionen går nok endnu længere tilbage”.

Rémi påbegyndte sit arbejde på familiens vingård i 1991, men det var først i 1996, at han selv forestod vinificeringen af en årgang. Samme år overtog han officielt de dengang 5 ha. vinmarker fra faderen Charles. Et af de første initiativer han herefter tog, var at skifte gradvist over til økologisk dyrkning (100% økologisk dyrkning blev opnået i 2005). Ejendommen har siden 2011 været certificeret økologisk (Ecocert).

I dag er Rémi højt anerkendt for sine meget aromatiske Meursault-vine, som samtidig besidder stort potentiale og en usædvanlig kompleksitet. En del af hemmeligheden bag dette er måske, at Rémi Jobard er den eneste producent i Bourgogne, der benytter det østrigske kult-bødkeri ”Stockinger” til modning af sine vine.

I dag udgør vinmarkerne hos Rémi Jobard 9 ha. (som normalt giver ca. 50.000 flasker årligt) bl.a. med parceller i tre 1. Cru-vinmarker (Genevrières, Charmes og Poruzot) og i berømte lieux-dits vinmarker (som f.eks.: En Luraule, Les Narvaux, Les Chevalières og Sous la Velle).

For Rémi Jobard har det altid været en selvfølge IKKE at bruge gødning i vinmarkerne. Man bruger i stedet en kombination af pløjning og dyrkning af græs og vilde blomster mellem rækkerne. Det er jordens og markens mineralske karakter, som skal udtrykkes i vinen.

Bourgogne AOC

Indhold Kommer snart

Domaine Remi Jobard

Spørger man Rémi Jobard om, hvornår hans familie begyndte at lave vin i Meursault, er han selv ét stort spørgsmål! ”Vi har skrifter i huset som siger, at familien lavede vin helt tilbage i det 16. årh., men traditionen går nok endnu længere tilbage”.

Rémi påbegyndte sit arbejde på familiens vingård i 1991, men det var først i 1996, at han selv forestod vinificeringen af en årgang. Samme år overtog han officielt de dengang 5 ha. vinmarker fra faderen Charles. Et af de første initiativer han herefter tog, var at skifte gradvist over til økologisk dyrkning (100% økologisk dyrkning blev opnået i 2005). Ejendommen har siden 2011 været certificeret økologisk (Ecocert).

I dag er Rémi højt anerkendt for sine meget aromatiske Meursault-vine, som samtidig besidder stort potentiale og en usædvanlig kompleksitet. En del af hemmeligheden bag dette er måske, at Rémi Jobard er den eneste producent i Bourgogne, der benytter det østrigske kult-bødkeri ”Stockinger” til modning af sine vine.

I dag udgør vinmarkerne hos Rémi Jobard 9 ha. (som normalt giver ca. 50.000 flasker årligt) bl.a. med parceller i tre 1. Cru-vinmarker (Genevrières, Charmes og Poruzot) og i berømte lieux-dits vinmarker (som f.eks.: En Luraule, Les Narvaux, Les Chevalières og Sous la Velle).

For Rémi Jobard har det altid været en selvfølge IKKE at bruge gødning i vinmarkerne. Man bruger i stedet en kombination af pløjning og dyrkning af græs og vilde blomster mellem rækkerne. Det er jordens og markens mineralske karakter, som skal udtrykkes i vinen.

Bourgogne AOC

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Selv om Rémi Jobard for nogle år siden erstattede en del af sine Aligoté-vinstokke med Chardonnay for at kunne klare efterspørgslen på sin fremragende Bourgogne Blanc, beholdt han to parceller med Aligoté, den ene i Meursault i vinmarken ”En Busigny”, med 50 år gamle vinstokke og den anden i Puligny-Montrachet. Rémi Jobards Bourgogne Aligoté ”Vieilles Vignes” laves udelukkende på Aligoté fra vinmarken ”En Busigny”.

Vinen vinificeres med en skånsom presning og en gæring med druernes egne gærceller. Vinen starter sin gæring i udvendige ståltanke og flyttes derefter i kælderen, 2/3 på små barriques (228 l.) og 1/3 på store træfade (”foudre” af 600 l.), hvor den fortsætter sin gæring. Begge fadtyper kommer fra det østrigske kult-bødkeri Stockinger. Modningstiden på samme type beholdere udgør ca. 12 måneder og, efter en sammenstikning af de forskellige cuvéer, yderligere 6 måneder på ståltanke. Aftapningen foregår uden filtrering.

De over 50 år gamle vinstokke giver en flot, struktureret og harmonisk Bourgogne Aligoté, som vil feje mange Chardonnay’er af banen. I duften finder man friskhed, elegance og mineralitet samt nuancer af friskkværnet smør og modne citrusfrugter, som er klassiske for vine fra Meursault. Man fornemmer en god tannin i baggrunden, som sikrer vinen et godt modningspotentiale. Trækarakteren er flot integreret, men sikrer samtidigt lækre nuancer af bagværk.

Serveres til skaldyr, fisk eller lyst kød. Prøv den også til salater med varm gedeost.

Specifikationer

Varenr

03802222035

Årgang

2020

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

75 cl

Alkohol

13%

Druesammensætning

Aligoté

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle