360 View Image
2020 BOURGOGNE ALIGOTE ØKO Domaine Remi Jobard
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 12%

Selv om Rémi Jobard for nogle år siden erstattede en del af sine Aligoté-vinstokke med Chardonnay for at kunne klare efterspørgslen på sin fremragende Bourgogne Blanc, beholdt han… Læs mere

Anmeldelser
Jasper Morris Inside Burgundy

499,00 DKK

På lager (14 stk.)

Domaine Remi Jobard

Spørger man Rémi Jobard om, hvornår hans familie begyndte at lave vin i Meursault, er han selv ét stort spørgsmål! ”Vi har skrifter i huset som siger, at familien lavede vin helt tilbage i det 16. årh., men traditionen går nok endnu længere tilbage”.

Rémi påbegyndte sit arbejde på familiens vingård i 1991, men det var først i 1996, at han selv forestod vinificeringen af en årgang. Samme år overtog han officielt de dengang 5 ha. vinmarker fra faderen Charles. Et af de første initiativer han herefter tog, var at skifte gradvist over til økologisk dyrkning (100% økologisk dyrkning blev opnået i 2005). Ejendommen har siden 2011 været certificeret økologisk (Ecocert).

I dag er Rémi højt anerkendt for sine meget aromatiske Meursault-vine, som samtidig besidder stort potentiale og en usædvanlig kompleksitet. En del af hemmeligheden bag dette er måske, at Rémi Jobard er den eneste producent i Bourgogne, der benytter det østrigske kult-bødkeri ”Stockinger” til modning af sine vine.

I dag udgør vinmarkerne hos Rémi Jobard 9 ha. (som normalt giver ca. 50.000 flasker årligt) bl.a. med parceller i tre 1. Cru-vinmarker (Genevrières, Charmes og Poruzot) og i berømte lieux-dits vinmarker (som f.eks.: En Luraule, Les Narvaux, Les Chevalières og Sous la Velle).

For Rémi Jobard har det altid været en selvfølge IKKE at bruge gødning i vinmarkerne. Man bruger i stedet en kombination af pløjning og dyrkning af græs og vilde blomster mellem rækkerne. Det er jordens og markens mineralske karakter, som skal udtrykkes i vinen.

Bourgogne AOC

Indhold Kommer snart

Domaine Remi Jobard

Spørger man Rémi Jobard om, hvornår hans familie begyndte at lave vin i Meursault, er han selv ét stort spørgsmål! ”Vi har skrifter i huset som siger, at familien lavede vin helt tilbage i det 16. årh., men traditionen går nok endnu længere tilbage”.

Rémi påbegyndte sit arbejde på familiens vingård i 1991, men det var først i 1996, at han selv forestod vinificeringen af en årgang. Samme år overtog han officielt de dengang 5 ha. vinmarker fra faderen Charles. Et af de første initiativer han herefter tog, var at skifte gradvist over til økologisk dyrkning (100% økologisk dyrkning blev opnået i 2005). Ejendommen har siden 2011 været certificeret økologisk (Ecocert).

I dag er Rémi højt anerkendt for sine meget aromatiske Meursault-vine, som samtidig besidder stort potentiale og en usædvanlig kompleksitet. En del af hemmeligheden bag dette er måske, at Rémi Jobard er den eneste producent i Bourgogne, der benytter det østrigske kult-bødkeri ”Stockinger” til modning af sine vine.

I dag udgør vinmarkerne hos Rémi Jobard 9 ha. (som normalt giver ca. 50.000 flasker årligt) bl.a. med parceller i tre 1. Cru-vinmarker (Genevrières, Charmes og Poruzot) og i berømte lieux-dits vinmarker (som f.eks.: En Luraule, Les Narvaux, Les Chevalières og Sous la Velle).

For Rémi Jobard har det altid været en selvfølge IKKE at bruge gødning i vinmarkerne. Man bruger i stedet en kombination af pløjning og dyrkning af græs og vilde blomster mellem rækkerne. Det er jordens og markens mineralske karakter, som skal udtrykkes i vinen.

Bourgogne AOC

Indhold Kommer snart
Jasper Morris Inside Burgundy

Om produktet

Selv om Rémi Jobard for nogle år siden erstattede en del af sine Aligoté-vinstokke med Chardonnay for at kunne klare efterspørgslen på sin fremragende Bourgogne Blanc, beholdt han to parceller med Aligoté, den ene i Meursault i vinmarken ”En Busigny” og den anden i Puligny-Montrachet. Rémi Jobards ”almindelige” Bourgogne Aligoté er sammensat af 20% Aligoté fra netop parcellen i Puligny, med over 40 år gamle vinstokke, og 80% Aligoté fra Pierreclos (Maconnais). Parcellen her er ligeledes beplantet med over 40 år gamle vinstokke, og det er Rémi Jobards team, som tager sig af den økologiske dyrkning, høsten og transporten af druerne til kældrene i Meursault, hvor vinificeringen finder sted.

Vinen vinfificeres med en skånsom presning og en gæring med druernes egne gærceller. 50% af høsten gæres først i udvendige ståltanke og derefter i kælderen på lignende ståltanke. 30% på store træfade (600 l.) samt 20% på små barriques (228 l.). Begge fadtyper kommer fra det østrigske kult-bødkeri Stockinger. Modningstiden på samme type beholdere udgør ca. 12 måneder og, efter en sammenstikning af de forskellige cuvéer, yderligere 6 måneder på ståltanke. Aftapningen foregår uden filtrering.

En meget frisk, saftig og elegant Aligoté med masser af sprødhed, mineralitet og god harmoni. Klassisk Rémi Jobard! I både duft og smag finder man nuancer af vilde buskblomster, lindeblomster, citrusfrugter (bl.a. citron og grape), friskplukkede æbler og et lækkert stænk af vanilje til sidst. Vinen slutter med en lækker tørhed, mineralitet og især en utrolig forfriskende stil.

Serveres til pastaretter med alt godt fra havet, røget laks, rogn, lasagne med courgetter eller gratinerede aubergines (evt. med gedeost). Prøv den også til dampede fisk i lyse saucer eller til en ægte paella.

Specifikationer

Varenr

03802322035

Årgang

2020

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

75 cl

Alkohol

12%

Druesammensætning

Aligoté

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle