På mange måder er denne vin signaturvinen fra Odoul-Coquard, da den trods sin måske lidt mere beskedne regionale benævnelse ikke desto mindre med al tydelighed viser, hvilket… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
379,00 DKK
Domaine Odoul-Coquard er et lille familieejet vinhus, som er beliggende i Morey-Saint-Denis i hjertet af Côte de Nuits i Bourgogne. Siden 2004 har det været ledet af Sebastien Odoul, som er 4. generation i familiefirmaet, og som stadig har sin far, Thierry, til at hjælpe sig i markerne og i kælderen.
Med en yderst passioneret Sebastien ved roret har firmaet bevæget sig op i den øverste liga i området, hvilket på ingen måde er tilfældigt. Han er detaljens mester og absolut intet overlades til tilfældigheder. Inden han overtog ledelsen i familiefirmaet, arbejdede han for nogle af de ypperste producenter i Bourgogne, herunder bl.a. Méo-Camuzet og Domaine Dujac, så Sebastien har lært sit håndværk til perfektion.
Familien ejer i dag 9 ha. som er fordelt på hele 21 forskellige appellationer (heriblandt tre 1. Cru og to Grand Cru) beliggende i de absolut fornemmeste ”Villages”: Nuits-Saint-Georges, Vosne-Romanée, Vougeot, Chambolle-Musigny, Morey-Saint-Denis og Gevrey-Chambertin. Den årlige produktion andrager beskedne (ca.) 30.000 flasker, og da efterspørgslen er flerfold større, er vinene stærkt allokerede.
Sebastiens mantra for sine vine er ”Where velvet meets character”, og han praktiserer derfor bl.a. 100% afstilkning for at fremme en silkeblød tekstur. Gæringen foretages udelukkende på druernes egne gærstammer, og til modningen anvender han træfade fra ikke færre end fem forskellige bødkere, dog mest fra Tonnellerie François Frères (80%).
Vinene fra Domaine Odoul-Coquard er et fantastisk match mellem en klassisk, kompleks og elegant bourgogne-stil og en mere moderne stil, hvor tæthed og koncentration er i højsædet, og hvor også mørke og frugtdrevne elementer er med til at skabe bourgognevine, når de er allerbedst og mest charmerende.
Domaine Odoul-Coquard er et lille familieejet vinhus, som er beliggende i Morey-Saint-Denis i hjertet af Côte de Nuits i Bourgogne. Siden 2004 har det været ledet af Sebastien Odoul, som er 4. generation i familiefirmaet, og som stadig har sin far, Thierry, til at hjælpe sig i markerne og i kælderen.
Med en yderst passioneret Sebastien ved roret har firmaet bevæget sig op i den øverste liga i området, hvilket på ingen måde er tilfældigt. Han er detaljens mester og absolut intet overlades til tilfældigheder. Inden han overtog ledelsen i familiefirmaet, arbejdede han for nogle af de ypperste producenter i Bourgogne, herunder bl.a. Méo-Camuzet og Domaine Dujac, så Sebastien har lært sit håndværk til perfektion.
Familien ejer i dag 9 ha. som er fordelt på hele 21 forskellige appellationer (heriblandt tre 1. Cru og to Grand Cru) beliggende i de absolut fornemmeste ”Villages”: Nuits-Saint-Georges, Vosne-Romanée, Vougeot, Chambolle-Musigny, Morey-Saint-Denis og Gevrey-Chambertin. Den årlige produktion andrager beskedne (ca.) 30.000 flasker, og da efterspørgslen er flerfold større, er vinene stærkt allokerede.
Sebastiens mantra for sine vine er ”Where velvet meets character”, og han praktiserer derfor bl.a. 100% afstilkning for at fremme en silkeblød tekstur. Gæringen foretages udelukkende på druernes egne gærstammer, og til modningen anvender han træfade fra ikke færre end fem forskellige bødkere, dog mest fra Tonnellerie François Frères (80%).
Vinene fra Domaine Odoul-Coquard er et fantastisk match mellem en klassisk, kompleks og elegant bourgogne-stil og en mere moderne stil, hvor tæthed og koncentration er i højsædet, og hvor også mørke og frugtdrevne elementer er med til at skabe bourgognevine, når de er allerbedst og mest charmerende.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
På mange måder er denne vin signaturvinen fra Odoul-Coquard, da den trods sin måske lidt mere beskedne regionale benævnelse ikke desto mindre med al tydelighed viser, hvilket kvalitetsniveau denne stolte producent befinder sig på.
Vinen er sammensat af druer fra tre parceller. Parcellen ”Les Poisots” med 50 år gamle vinstokke befinder sig på grænsen mellem Morey-Saint-Denis og Chambolle-Musigny. Parcellerne ”Le Fourneau” og ”les Pressoniers” befinder sig begge i Gevrey-Chambertin, og vinstokkene på førstnævnte er hele 60 år gamle. I alle henseender rigtig fornemme parceller, som giver mulighed for at lancere en virkelig kvalitetspræget ”entry level-vin”.
For ikke at fadpræge vinen for meget anvender Sebastien brugte fade til denne vin, mellem 1 og 3 år gamle. Duften byder på en skøn aroma af friske røde bær, primært hindbær og vilde jordbær. Silkeblød tekstur og en god tæthed og fylde med komplekse noter af modne, friske bærfrugter afsluttende med letkrydrede og sødmefulde indslag og et diskret strejf af vanilje fra fadlagringen.
Servér vinen ved ca. 15-16° til retter med lam, kalv eller fjerkræ (gerne vildt).
Fuglevildt
Grøntsagsretter
Kalv
Kylling
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle