Pinot Noir-druerne til denne Bourgogne Côte d’Or hentes på forskellige økologiskdyrkede parceller i Marsannay, som alle ejes af Domaine Huguenot: Caillée, Perches, Champagne… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
419,00 DKK
Familien Huguenot producerede vin i Marsannay allerede inden den franske revolution i 1789, så nogle af de aktuelle vinmarker har været dyrket af den samme familie i 10 generationer og i mere end 200 år. Det kan man kalde kontinuitet! Ejendommen fik nogenlunde sin aktuelle størrelse i slutningen af 1960’erne, hvor Jean-Louis og Eliane Huguenot – forældrene til den nuværende ejer, Philippe Huguenot – øgede familiens vinmarksbesiddelser fra 5 til 23 ha. De enkelte parceller fordeler sig i dag i kommunerne (villages) Marsannay, Fixin og Gevrey-Chambertin og herunder i sidstnævnte en lille parcel i Grand Cru ”Charmes-Chambertin” som toppen af kransekagen.
Philippe arbejdede i flere år sammen med sin far, inden han fuldførte en uddannelse i ønologi og efterfølgende overtog vingården i 1993. Allerede i faderens tid påbegyndtes en gradvis omstilling til økologisk produktion. I 2007 var man nået til en økologisk produktion på 50% af ejendommen, og med årgang 2013 opnåede man på Domaine Huguenot en 100% økologisk certificering af hele produktionen (i dag ca. 120.000 flasker årligt).
Vinene fra Domaine Huguenot kombinerer på bedste vis den klassiske bourgognestil med den mere moderne – de er på en gang yderst elegante, komplekse og finessefyldte men samtidig mørke, fyldige og koncentrerede.
Familien Huguenot producerede vin i Marsannay allerede inden den franske revolution i 1789, så nogle af de aktuelle vinmarker har været dyrket af den samme familie i 10 generationer og i mere end 200 år. Det kan man kalde kontinuitet! Ejendommen fik nogenlunde sin aktuelle størrelse i slutningen af 1960’erne, hvor Jean-Louis og Eliane Huguenot – forældrene til den nuværende ejer, Philippe Huguenot – øgede familiens vinmarksbesiddelser fra 5 til 23 ha. De enkelte parceller fordeler sig i dag i kommunerne (villages) Marsannay, Fixin og Gevrey-Chambertin og herunder i sidstnævnte en lille parcel i Grand Cru ”Charmes-Chambertin” som toppen af kransekagen.
Philippe arbejdede i flere år sammen med sin far, inden han fuldførte en uddannelse i ønologi og efterfølgende overtog vingården i 1993. Allerede i faderens tid påbegyndtes en gradvis omstilling til økologisk produktion. I 2007 var man nået til en økologisk produktion på 50% af ejendommen, og med årgang 2013 opnåede man på Domaine Huguenot en 100% økologisk certificering af hele produktionen (i dag ca. 120.000 flasker årligt).
Vinene fra Domaine Huguenot kombinerer på bedste vis den klassiske bourgognestil med den mere moderne – de er på en gang yderst elegante, komplekse og finessefyldte men samtidig mørke, fyldige og koncentrerede.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Pinot Noir-druerne til denne Bourgogne Côte d’Or hentes på forskellige økologiskdyrkede parceller i Marsannay, som alle ejes af Domaine Huguenot: Caillée, Perches, Champagne Haute, Champforey og Lavaux. Beliggenheden i både den nordlige og den sydlige del af kommunen giver en god stilsammensætning, med såvel aromatiske og frugtige vine, som mere strukturerede og kraftige vine. Vinstokkene er mellem 25 og 50 år gamle og tilfører vinen en ganske enestående koncentration og kompleksitet.
Plukningen og transporten af druerne foregår i små kasser, med en yderligere selektering på et sorteringsbord ved ankomsten til kælderen med en delvis afstikning og en skånsom masning. Parcellerne vinificeres separat. Efter en kold skindmacerering i gæringskar for at udtrække så meget aroma, farve og smag som muligt, gæres vinen spontant på ståltank. Herefter igangsættes den malolaktiske gæring og en modning af vinen i 12 måneder, i franske træfade af forskellige størrelser. Efter sammenstikning af vinene fra de forskellige parceller, modnes vinen i yderligere 4-6 måneder på ståltanke. Under hele processen tager man hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper.
En meget aromatisk og intens rød Bourgogne med stor frugtkoncentration. Her finder man Pinot Noirs klassiske bouquet af vilde roser og røde kirsebær samt toner af solbær og blåbær. Efter lidt iltning i glasset udvikler vinen også lækre nuancer af sort peber og mandler. Slutter meget frugtig og sprød med en diskret, krydret karakter, som ikke fornægter sin oprindelse i Côte de Nuits. Vinen giver allerede meget fra sig i sin ungdom.
Prøv den til fjerkræ, svinekød, kalv, grønsagsretter eller hvidskimmelost. Serveringstemperatur: 14-16°C.
Gris
Grøntsagsretter
Kalv
Kylling
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle